Setari Cookie-uri

Vodka: 15 utilizari neobisnuite

Credeai ca vodka este folosita doar la prepararea cocktail-urilor sau incingerea atmosferei atunci cand ne gandim la o petrecere? Afla la ce altceva mai poate fi folosita aceasta bautura alcoolica!

1. Vodka inchide porii

Prepara o lotiune tonica realizata dintr-un pahar de ceai verde si un sfert de lingura de vodka. Amestecul se tine la rece si se pulverizeaza pe un disc demachiant cu care se sterge fata pentru a inchide porii.

2. Inlocuieste samponul

Pune un paharel de vodka in samponul pe care il folosesti. Acest lucru te va ajuta sa se absoarba sebumul mai bine si parul sa se ingrase mai greu decat de obicei. Nu trebuie sa iti faci griji in privinta mirosului pentru ca vodka nu are miros.

foto: pahar de vodka, Shutterstock

3. Ajuta la prepararea parfumului

Un pic de vodka, cateva picaturi dintr-un ulei esential care iti place si gata! Parfumul preferat este al tau in cateva minute.

4. Vodka dezinfecteaza mainile

Ingredientele folosite la obtinerea acestei bauturi contin si substante antibacteriene asa ca vodka inlocuieste cu succes gelul dezinfectant pentru maini.

Citește și:

Citeste si Laptele: 15 utilizari neobisnuite

5. Inlocuieste apa de gura

Se prepara o mixtura cu vodka, scortisoara sau menta si se lasa cateva zile la macerat. Se clateste gura ori de cate ori este nevoie fara a exagera. Aceste ingrediente vor lasa respiratia proaspata si vor indeparta bacteriile periculoase.

6. Curata bijuteriile

Pentru a reda stralucirea bijuteriilor pune peste ele o solutie realiazata din parti egale de apa si vodka. Lasa-le acolo cateva minute si apoi sterge-le cu o carpa uscata.

7. Indeparteaza petele de vin

Alcoolul scoate petele de vin, ruj sau ulei de pe haine. Vodka este cel mai indicat tip de alcool pentru ca nu are miros si actioneaza eficient.

Citeste si Iaurtul: 8+1 utilizari surprinzatoare

8. Vodka indeparteaza mirosul neplacut al picioarelor

Daca ai probleme cu mirosul neplacut al picioarelor si odorizantele speciale nu dau niciun rezultat incearca sa le speli cu vodka de cateva ori pe saptamana. Vei vedea diferenta dupa cateva utilizari.

Citește și:

9. Trateaza febra

Febra este modul organismului de a se apara impotriva diverselor afectiuni si de a nu le lasa sa degenereze. Pentru a ajuta organismul sa lupte si pentru a trata febra eficient inmoaie un prosop in vodka si infasoara-l in jurul gatului lasandu-l acolo pana cand febra incepe sa scada.

10. Indeparteaza bacteriile din urechi

Vodka omoara bacteriile ce se aduna in ureche in momentul in acare vorbim despre o infectie neplacuta. Pune cateva picaturi de vodka in ureche si stai astfel incat sa nu se scurga. Mentine lichidul acolo pentru cateva minute dupa care intoarce capul pentru ca acesta sa se scurga.

Citeste si MIEREA: 15 utilizari surprinzatoare

11. Indeparteaza iarba nefolositoare din gradina

Amesteca o masura de vodka, cateva picaturi de detergent pentru vase si un pic de apa si pulverizeaza pe plantele care iti distrug gradina. Acestea se vor usca rapid astfel incat tu sa le poti indeparta fara probleme.

Citește și:

    12. Vodka curata petele de rugina

    Ca si in cazul petelor de vin si al celor de ruj vodka este la fel de eficienta si in ceea ce priveste petele de rugina, unele dintre cele mai neplacute si mai persistente. Un pic de vodka aplicata direct pe pata si problema este rezolvata.

    13. Elimina mirosurile neplacute

    Daca ai lipsit de acasa pentru cateva zile si casa a prins un miros neplacut intre timp amesteca o parte de vodka si trei parti de apa intr-un pulverizator si imprastie amestecul in toata casa. Mirosurile neplacute sunt pe loc eliminate.

    Citeste si Bananele: 15 utilizari neobisnuite

    14. Tine insectele la distanta

    Daca vrei sa te protejezi impotriva tantarilor si a insectelor pulverizeaza pe zonele neacoperite de haine un amestec de vodka si apa si poti uita de ciupiturile de tantari.

    15. Vodka indeparteaza matreata

    Matreata este una dintre problemele neplacute si inestetice ale scalpului. De cele mai multe ori sampoanele din comert nu sunt atat de eficiente pe cat ne dorim sau devenim imuni in timp dupa o folosire indelungata. Pentru a combate rapid aceasta problema prepara o mixtura dintr-un pahar de vodka si doua linguri de rozmarin. Lasa totul la macerat pentru cateva zile si strecoara totul printr-un filtru de cafea. Maseaza lotiunea obtinuta pe scalp si lasa sa se usuce. Vei vedea diferenta de la primele utilizari.

    Citește și:

      foto prima pagina: pahar de vodka, Shutterstock

      Vizionare placuta


      Kudika
      12 August 2014
      Echipa Kudika

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.