Setari Cookie-uri

Berea: 10+1 utilizari neobisnuite

Credeai ca berea este buna doar pentru o pauza racoroasa de vara? Ei bine, berea are multiple intrebuintari atat pentru casa si gradina, cat si pentru frumusete si preparate culinare. Hai sa le descoperim impreuna!

Berea este o bauturaspecial creata si conceputa petru barbati, de aceea ei sunt cei mai mari consumatori ai acestei bauturi alcoolice. Vara se consuma cea mai multa bere pentru ca se serveste rece si este considerata una dintre cele mai racoritoare bauturi alcoolice.

Prin popor s-au gasit si alte intrebuintari ale berii cum ar fi stergerea florilor sau spalarea parului pentru un plus de stralucire. Pe langa aceste utilizari deja arhi-cunoscute, am descoperit unele surprinzatoare.

foto: pahare de bere, Shutterstock

1. Berea reda stralucirea mobilei

Ai nevoiede o carpa dintr-un material delicat pe care sa o inmoi in bere. Sterge apoi mobila un pic mai apasat decat in mod normal si berea va intra in mobila lasand-o stralucitor de curata.

2. Ingrasamant pentru sol

Plantele au nevoie de un sol prietenos ce contine multe ingrasaminte naturale pentru ca ele sa se dezvolte frumos si sanatos. Poti utiliza cateva sticle de bere pentru a fertizila solul si pentru a ajuta plantele sa creasca mai frumos.

Citește și:

3. Reda stralucirea bijuteriilor din aur

Daca bijuteriile din argint isi recapata stralucirea prin spalarea cu pasta de dinti sau cu bicarbonat de sodiu, aurul incepe sa straluceasca cand "simte gustul berii".

Citeste si Iaurtul: 8+1 utilizari surprinzatoare

4. Berea deschide nuanta parului

Se stie deja ca berea intareste firul de par si ii reda stralucirea naturala, dar mai nou am aflat ca berea utilizata dupa spalare deschide nuanta parului cu cateva tonuri astfel incat sa capete o luminozitate naturala.

5. Inlocuieste fixativul

Pentru a realiza o lotiune fixativa foloseste trei linguri de bere trezita si o jumatate de cana cu apa calda. Amesteca cele doua ingrediente si ai obtinut rapid o lotiune fixativa perfect hranitoare pentru parul tau.

6. Ajuta la accelerarea bronzului

Poate parea destul de bizar si este posibil ca unele dintre voi sa considere asta destul de dezgustator. Pentru un bronz cat mai aramiu obtinut intr-un timp scurt inlocuiti lotiunea de plaja cu bere naturala.

Citește și:

Citeste si Vodka: 15 utilizari neobisnuite

7. Berea reduce durerea de stomac

Alcoolul are un rol usor anestezic ceea ce va ajuta la reducerea durerii de stomac in timp ce berea are un rol hranitor.

8. Marineaza carnea

Poate ca ati mai auzit de bere ca fiind un ingredient secret in bucatarie. Ei bine, in ceea ce priveste carnea, berea face minuni. Se realizeaza un bait din bere si mirodeniile preferate in care se lasa carnea la macerat timp de cateva ore dupa care se gateste la cuptor sau pe gratar.

9. Fragezeste coca

Atunci cand vrem sa facem un aluat pentru prajituri, paine sau diverse produse de patiserie folosim drojdie pentru ca aceasta coca sa creasca. Incearca data viitoare sa folosesti bere in loc de drojdie si vei avea parte de o surpriza placuta. Aluatul este mult mai fraged si mai savuros.

Citeste si Laptele: 15 utilizari neobisnuite

Citește și:

10. Berea indeparteaza petele de ceai si cafea

Tise poate intampla adesea sa iti patezi hainele de ceai si cafea dimineata daca inca nu te-ai trezit suficient de bine astfel incat sa nu ai parte de asfel de accidente. Toarna bere peste pata, lasa un pic sa actioneze apoi indeparteaza excesul si pata dispare.

11. Indeparteaza matreata

Matreata provoaca mancarimi groaznice daca nu este tinuta sub control si de cele mai multe ori riscam sa ajungem sub un tratament medicamentos pentru a indeparta aceasta problema. Berea vine in ajutorul nostru si ne ajuta sa eliminam definitiv aceasta problema. Clateste parul cu bere inanite de a-l spala cu sampon si rezultatele se vor vedea in cel mai scurt timp.

foto prima pagina: bere, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.