Setari Cookie-uri

Top 5 lucruri pe care nu le stiai despre sfarcuri

Tu stiai cine este Marele Sfarculini?

In ceea ce priveste femeile, existenta sfarcurilor sunt clare dar ramane vesnica intrebare de ce au si barbatii sfarcuri? Acestea apar in primele saptamani de la conceptie,inainte ca sexul fatului sa fie determinat. Prin urmare, este metoda naturii de a spune „las’ sa fie, pentru orice eventualitate”.

Dand gluma la o parte, acestea sunt inca subiect de studiu pentru oamenii de stiinta si o sursa bogata de curiozitati, in mod paradoxal nu atat despre anatomia umana, cat despre diversele culturi ale lumii.

1. Moda sfarcurilor descoperite

Chiar daca Janet Jackson este celebra pentru un astfel de gest, din pacate pentru ea, trendul a fost lansat cu cateva sute de ani inaintea celebrului sau duet cu Justin Timberlake.

Chiar daca pare greu de crezut atunci cand ne gandimla moravurile timpurilor respective, in secolul al XV-lea, sanii dezgoliti au fost o moda printre nobilime. Cea care a dat startul a fost Agnes Sorel, amanta regelui francez Carol al VII-lea. Aceasta era o prezenta continua la curte si uneori, lua parte la activitatile oficiale si ceremonii publice, in locul consoartei regale.

Citește și:

agnes sorel

Agnes era considerata una dintre cele mai frumoase femei ale perioadei respective si era foarte mandra de sanii ei, pe care ii arata de cate ori avea ocazia. Mai mult de atat, rochiile ei erau special croite astfel incat unul dintre sani, cel putin, era afara.

Atat de multe femei din nobilime i-au urmat exemplul incat unul dintre episcopi i-a cerut personal lui Carol sa opreasca aceasta moda.

Sorel a fost imortalizata in aceasta ipostaza in 2 picturi celebre iar in cea semnata de Jean Fouquet a fost pictata ca model Fecioara cu Pruncul.

2. Exista persoane care se nasc fara sfarcuri

Acestea sunt afectate de o afectiune care se numeste athelia. Boala este o afectiune genetica rara care se manifesta prin lipsa unuia sau ambelor sfarcuri, ascoiata uneori cu lipsa areolei sau chiar a intregii glande mamare.

De regula, athelia este asociatata cu Sindromul Poland, o malformatie care nu permite muschilor pectorali sa se dezvolte sau chiar prin absenta completa a acestora, in special pe partea dreapta. De asemenea, mana de pe partea afectata a corpului are degetele mai scurte.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Septembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.