Setari Cookie-uri

Mesaje si urari de Sfanta Maria

Trimite celor dragi cele mai frumoase mesaje si urari care sa le reaminteasca de importanta acestei sarbatori.

In aceasta zi de speciala ai ocazia sa retraiesti bucuria sarbatorii alaturi de cei care poarta numele Sfintei Marii. Pastreaza vie traditia sarbatorii, fiind aprope de toti cei dragi care isi sarbatoresc ziua. Ce poate fi mai frumos decat o urare calduroasa venita din adancul sufletului?

Toamna ne aduce una dintre cele mai importante sarbatori din calendarul popular, si anume Nasterea Maicii Domnului sau Sfanta Marie Mica. In fiecare an, pe 8 septembrie, traditiile specifice sarbatorii le aduc crestinilor un strop de speranta, fiind in acelasi timp un prilej de bucurie pentru cei care se roaga la Fecioara Maria cu credinta.

Foto interior si prima pagina: cadou, shutterstock

Urari de Sfanta Maria pentru copii

"Fie ca incepand cu aceasta zi speciala sa ai parte numai de bucurii in viata care sa iti aduca pacea sufleteasca"

Citește și:

"De ziua Fecioarei Maria iti uram cu multa dragoste “La multi ani!”. Sa cresti mare si sa ti se implineasca toate visurile!"

"Pentru ca te iubim din tot sufletul, noi iti suntem alaturi si in aceasta zi frumoasa, sperand ca iti vom aduce zambetul pe buze. La multi ani copil cuminte!"

Mesaje de Sf. Maria pentru prieteni

"De-a lungul timpului mi-ai fost loial, m-ai acceptat asa cum sunt, mi-ai alungat tristetea. Ma bucur ca de Sfanta Maria iti pot multumi pentru prietenia ta. La multi ani!"

"Pentru ca prietenia ta mi-a adus multe momente de bucurie, sper ca Sfanta Fecioara te va calauzi in drumul anevoios al vietii si iti va asculta rugamintile. La multi ani!"

"Pentru ca vreau sa iti arat cat de mult inseamna prietenia ta pentru mine, de sarbatoarea Fecioarei Maria, al carei nume il porti, iti doresc din toata inima sa ai o viata cat mai senina alaturi de cei dragi."

Citește și:

Foto: flori, shutterstock

Urari de Sf. Maria pentru parinti

"Este ziua ta, ziua in care am ocazia sa iti multumesc pentru ca m-ai adus pe lume si pentru ca m-ai pregatit pentru viata. Imi doresc ca Sfanta Maria sa te ajute sa treci peste orice suparare. La multi ani drag parinte!"

"Dragostea ta neconditionata pe care mi-ai daruit-o de cand ma stiu mi-a luminat calea de-a lungul vietii. Cu toata dragostea iti multumesc pentru totul in aceasta zi frumoasa in care o sarbatorim pe Sfanta Fecioara Maria! La multi ani!"

"Nu ma voi satura niciodata de bunatatea cu care imi porti de grija. Odata cu sarbatoarea Sfintei Marii, iti daruiesc din nou toata dragostea mea. La multi ani!"

Trimite si o felicitare de Sfanta Maria!

Mesaje de Sfanta Maria pentru indragostiti

"Sper ca voi avea parte mereu de zambetul tau cald care ma ajuta sa trec peste orice tristete. De ziua Fecioarei Maria, zi in care iti sarbatoresti numele, iti multumesc pentru ca mi-ai aratat ca visele pot deveni realitate. La multi ani, si nu uita niciodata ca te iubesc!"

Citește și:

"Cu ocazia zilei Fecioarei Maria, iti reamintesc cat de mult te apreciez si te iubesc pentru faptul ca m-ai facut sa devin o persoana mai buna. La multi ani!"

Traditii si obiceiuri de Sfanta Maria

De Sfanta Maria, exista in popor exista o serie de traditii, obiceiuri si superstitii. Iata cateva dintre acestea:

Traditia spune ca femeile care doresc sa nasca copii ar trebui sa mearga in aceasta zi de sarbatoare la biserica si sa se roage la icoana Maicii Domnului cu credinta, precum s-au rugat Ioachim si Ana. Fecioara Maria este considerata protectoarea fetelor necasatorite, a femeilor insarcinate, a mamelor si a copiilor, a tuturor celor care cred in puterea lui Dumnezeu. In aceasta zi, mai mult ca niciodata, sunt ascultate rugaciunile de dezlegare a pantecelor.

Este indicat sa nu aprinzi focul in vatra in zilele de 7 si 8 septembrie. Conform unei superstitii din batrani, acest gest ar putea atrage dupa sine nesansa si boala. Pe de alta parte, in preajma acestei sarbatori se culeg viile si are loc batutul nucilor asigurandu-te astfel ca si in anul urmator vor avea rod.

Citește și:

Citeste continuarea articolului sursa: Traditii, obiceiuri si superstitii de Sfanta Maria Mica

Vizionare placuta


Kudika
8 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.