Setari Cookie-uri

10 motive pentru care iubim toamna

Bine ai venit, toamna!

Asa cum spunea Nichita Stanescu, a venit toamna, acopera-mi inima cu ceva. Despre acest anotimp se spune ca este unul al melancoliei si al tristetii. Pentru unii dintre noi, acest lucru este cat se poate de fals. Fiecare sezon in parte are ceva special dar toamna are o incarcatura emotionala aparte.

Poate fi momentul ideal pentru inceputul unei iubiri, pentru consolidarea unei prietenii sau pur si simplu, sa petreci mai mult timp cu tine. Iata doar cateva motive pentru care noi ne-am indragostit iremediabil de toamna.

1. Frunzele cazute

In parc, pe strazi, pe balcoane, frunzele cazute alearga bezmetice imprastiate de vant. In plus, nimic nu se compara cu fosnetul lor atunci cand te arunci pe un morman de frunze sau iti insotesc sunetul pasilor prin tot orasul.

frunze de toamna

foto shutterstock frunze de toamna

2. Ploaia de toamna

Desigur ca atunci cand te grabesti sa ajungi la munca si tot orasul e blocat din cauza ploii, nu ti se va parea nimic dragut si romantic. Totusi, eu iubesc furtunile de toamna, atunci cand stai in casa cu o bautura fierbinte in mana, te uiti pe geam si ceasul poate fi oricat de la 10 dimineata la 4 dupa-amiaza si nu ai cum sa iti dai seama din cauza norilor.

Citește și:

ploaie de toamna

foto shutterstock femeie cu umbrela

3. Ciocolata calda

Si apropo de bauturi fierbinti. Intr-o dimineata rece de toamna, o ciocolata calda poate fi un inlocuitor ideal de cafea.

ciocolata calda

foto shutterstock ciocolata calda

4. Ceaiul cu persoana iubita

Nu exista un anotimp pentru intalnirea romantica. Insa toamna parca imbie la ceai mai mult decat orice alta perioada a anului. Mie imi plac ceainariile indiene unde ai la dispozitie o sumedenie de arome exotice pe care le poti savura alaturi de partener.


foto shutterstock cuplu cu ceai

5. Imbratisarile calde din zilele reci

Niciun pulover, oricat de gros si de scump, nu te poate incalzi asa cum o va face imbratisarea unei persoane dragi, in mijlocul parcului sau la sfarsitul unei zile istovitoare.

foto shutterstock cuplu in parc

6. Placinta cu dovleac

Nu stiu daca pentru toata lumea e la fel dar eu ador mirosul de dovleac copt sau fiert. In copilarie, imi petreceam sfarsitul de saptamana cu strabunica la tara iar ea nu-si mai incapea in piele de fericire cand i se umplea curtea de o ceata de nepoti, mai galagiosi decat un trip de indieni la razboi. Ca sa scape de gura noastra, ne facea cate o placinta cu dovleac sau pur si simplu, ni-l fierbea si punea zahar pe el. Apoi ne dadea in mana cate o lingura si ne trimitea sa stam pe patura, in fundul gradinii, sub nuc.

Citește și:

De atunci, am tot cautat reteta perfecta pentru o placinta de dovleac pe care o poti gasi aici.

placinta cu dovleac

foto shutterstock placinta de dovleac

7. Costumele de Halloween

Nu ma dau in vant dupa sarbatorile de import si nici nu m-ar mira daca maine-poimaine, s-ar face petreceri in cluburi de Ziua Recunostintei. Imi si inchipui animatoarele dand din fund imbracate in curci.

Totusi, Halloween-ul are farmecul sau. Te poti distra de minune la o petrecere in care toti invitatii sunt costumati care de care mai ciudat si mai traznit.

costume de halloween
foto shutterstock costume de halloween

8. Garderoba noua

Trebuie sa ai grija de sanatatea ta, nu-i asa? Si sa iti fie cald si bine, sa nu te sufle vantul prea tare, sa nu faci vreo gripa, sa lipsesti de la birou, seful nesuferit sa te concedieze si iubitul sa te paraseasca. Remediul pentru toate acestea: o sesiune de cumparaturi pentru niste hainute potrivite cu temperatura de afara.

Citește și:

foto shutterstock

9. Serialele de toamna

Dupa vacanta de vara, scenaristii s-au pus in miscare iar recolta de toamna in ceea ce priveste serialele de televiziune e bogata si diversificata. Sleepy Hollow se pregateste de un nou sezon, la fel si The Walking Dead (if Daryl dies, we riot!). Vezi aici lista cu ce poti urmari in acest sezon.

10. Must si vin fiert

Ce poate fi mai relaxant dupa o zi de munca decat o cana de vin fiert cu zahar, scortisoara si coaja de portocale sau un pahar de must din struguri culesi cu mana ta?

must
foto shutterstock pahare cu must

Vizionare placuta


Kudika
15 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.