Setari Cookie-uri

Cele mai ciudate trenduri de frumusete si moda din lume

Top 5 tendinte in moda care te vor uimi

Un trend in moda este stabilit in functie de preferintele unui anumit grup. Cat de ciudate sau dureroase sunt gusturile oamenilor din intreaga lume, ramane de vazut si de analizat. Desigur, nu poti cuprinde toate culturile si subculturile intr-o lista atat de scurta insa astazi va vom prezenta 5 „cutume” de frumusete care ne-au atras atentia in mod specia.

Sweet Lolita (ama-loli)

Trendul Lolita este o subcultura care a aparut in Japonia. Tinutele sunt construite pe baza a ceea ce se purta in perioadele victoriana si edwardiana in Europa. De regula, fetele care sunt adeptele acestui look poarta rochite vesele, in culori pastelate, pana la genunchi, uneori cu crinolina sau jupoane, astfel incat poalele sunt foarte ample. De asemenea, ele isi pun ciorapi mati sau sosete lungi iar pe cap poarta fundite. De cele mai multe ori, imaginea se apropie foarte mult de hainele copiilor.

Citește și:

Alte surse de inspiratie sunt povestile cu zane, Alice in Tara Minunilor si,in general, universul ludic. Unele dintre fete poarta ca accesorii umbrelute dantelate, bonete, palarii si posetute care de cele mai multe ori, au forme de fructe sau animale de plus.

Foto sweet lolita Greir / Shutterstock.com

Gothic Lolita

Asa cum ii spune si numele GothLoli este o reinterpretare gotica a trendului Lolita si s-a dezvoltat cu precadere in Tokyo.

Tinutele sunt, de regula, negre din cap pana in picioare, mult mai austere si sunt completate de machiaj smokey si ten foarte pudrat. In ciuda popularitatii de care se bucura gosu rori, in cercurile de adepte ale trendului Lolita, varianta gotica este considerata deplasata si de prost gust.

Ale variante Lolita sunt clasic – tinute mai simple si inspirate din epoca Regentei, cu nuante mai inchise si imprimeuri mai discrete; punk – rochiile pastreaza croiala clasica a trendului dar sunt introduse materiale rupte, ace de siguranta si lanturi sau bocanci; princess – rochiile au un aer rococo si sunt inspirate de catre tinutele de gala purtate de catre femeile din randul nobilimii si sunt accesorizate cu coronite; white – asa cum ii spune numele, adeptele White Lolita se imbraca din cap pana in picioare in alb, in cel mai rau caz, in crem.

Citește și:

foto shutterstock gothic lolita

Steampunk fashion

Moda steampunk, pe scurt, este transpunerea tinutelor din literatura cu acelasi nume. Lucrarile de fictiune care au inspirat acest stil sunt bazate, la randul lor, pe lucrari ale lui Jules Verne, Mary Shelly sau H.G. Wells.

Prin comparatie cu trendul Lolita, steampunk nu are norme atat de exacte si de frau liber imaginatiei. Ideea centrala sunt tinutele specifice erei victoriene, accesorizate cu detalii care amintesc de masinarile cu abur de la inceputurile perioadei industriale.

foto shutterstock colier steampunk

foto shutterstock tinuta steampunk

Moda picioarelor legate in China

Picioarele foarte mici ale femeilor erau considerate un semn de eleganta si frumusete in secolul X, in China. Prin urmare, talpile copilelor erau legate strans din frageda pruncie si impiedicau astfel cresterea. Practica era raspandita in mod special in randul familiilor bogate care aratau astfel ca femeile nu erau nevoite sa munceasca.

Citește și:

In 1664, a existat o tentativa de interzicere a acestei mode si o alta la inceputul lui 1800. Cu toate acestea, practica a fost scoasa din legalitatea de abia la inceputul secolului XX.

De regula, talpile erau legate atunci cand fetitele implineau 4 ani. Fiecare picior era tinut intr-un amestec de ierburi si sange de animal incalzit. Unghiile erau taiate cat se poate de scurt iar degetele erau rupte, impinse in talpa si legate cu 3 metri de panza. Daca nu se rupeau de la inceput, bandajele erau scoase regulat iar fetele erau batute peste talpi pana cand cedau incheieturile si se asezau in pozitia dorita.

Fotografiile de mai jos ilustreaza diferenta dintre pantofii special pentru picioarele Lotus si pantofii de bebelus, precum si diferenta dintre un picior obisnuit si unul suspus unei astfel de torturi.


foto shutterstock pantofi lotus

Citește și:

Inele pentru gat

Femeile din tribul burmez Kayan sunt cunoscute in toata lumea pentru podoabele speciale pe care le poarta. Desi numeroase ale culturi au avut astfel de inele, acestea sunt cele mai cunoscute.
Ele incep sa si le puna in jurul gatului incepand cu varsta de 5 ani. Pe masura ce trece timpul, sunt adaugate din ce in ce mai multe. Greutatea acestora apasa pe clavicula si pune presiune asupra cutiei toracice, ceea ce da impresia de gat alungit.

foto femeie kayan Iryna Rasko / Shutterstock.com

foto femeie kayan Banana Republic images / Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.