Setari Cookie-uri

Top 3 mituri incredibile de pe net

Cele mai ciudate povesti adunate de pe internet

Ah, internetul, aceasta minune a lumii moderne! Acest miraculos instrument de comunicare si informare prin care au fost sterse granite si au fost formare comunitati la mii de kilometri distanta! Si aceasta gradina a nebunilor de unde au sarit multi gardul! Iata cele mai nebune farse care au circulat pe internet in ultimii ani si explicatiile lor.

1. Sirena filmata

In 2013, in lumea intreaga a circulat un filmulet de cateva secunde care arata ceea ce parea a fi o sirena cum se arunca de pe stanci in mare, surprinsa cu telefonul. Canalele de stiri au vuit o zi intreaga si au redifuzat imaginile in repetate randuri.

Oricat de real ar parea, cele cateva secunde in care este surpinsa fiinta marina sunt desprinse dintr-un mockumentary (pseudo-documentar) difuzat de Animal Planet in acelasi an. Acesta este bazat pe o vaga teorie care spune ca o parte dintre maimutele din care au evoluat oamenii s-au adaptat mediului acvatic si astfel, au aparut sirenele.

Citește și:

Mai mult de atat, realizatorii au sugerat ca agentiile guvernamentale sunt constiente de existenta sirenelor si incearca sa tina acest lucru secret. „Sirenele: Noua dovada” – Mermaids: The new evidence ramane cel mai popular documentar facut vreodata de Animal Planet.

2. Experimentul rusesc

Unul dintre miturile celebre ale internetului vorbese despre un experiement desfasurat in Rusia dupa Al Doilea Razboi Mondial. Oamenii de stiinta ar fi inchis intr-o camera 5 prizonieri pe care nu i-au lasat sa doarma timp de 15 zile cu ajutorul unui gaz stimulant dar toxic in concentratii mari.

In incaperea izolata erau 5 microfoane si un geam imens prin care cercetatorii ii observau pe cei inchisi fara ca ei sa-i vada. In primele zile, totul a decurs fara niciun eveniment notabil iar gazul isi facea efectul. Pe masura ce trecea timpul, discutiile celor inchisi incepeau sa devina din ce in ce mai sumbre si se concentrau in general asupra unor evenimente traumatizante prin care acestia trecusera.

Citește și:

Subiectii au devenit paranoici si au incetat sa isi vorbeasca insa incercau sa isi atraga increderea cercetarilor prin soptirea informatii despre ceilalti in microfoanele din camera.

In a noua zi, s-a auzit primul tipat.

Unul dintre barbati a alergat prin incapere timp de 3 ore, urland pana cand si-a distrus corzile vocale. Niciunul dintre barbatii inchisi cu el nu a avut nicio reactie la actiunile sale.

La scurta vreme, s-a auzit al doilea tipat. In timp ce al doilea barbat urla din toate puterile, ceilalti care au ramas au inceput sa rupa cartile din camera metodic, pagina cu pagina, si le-au lipit cu fecale pe geamul prin care erau studiati. Atunci cand cercetatorii n-au mai reusit sa vada nimic, tipatul s-a oprit brusc. Atunci s-au oprit si soaptele din microfoane.

Alte trei zile au trecut si nu se mai auzea niciun sunet din camera celor 5 prizonieri, in ciuda faptului ca microfoanele functionau normal iar masuratorile de oxigen aratau ca ei inca respirau. Mai mult de atat, nivelul de aer consumat era la fel de crescut ca si cum subiectii ar fi facut exercitii fizice intense zi si noapte.

Citește și:

La doua saptamani de la inceperea testului, oamenii de stiinta s-au hotarat sa intre in camera si le-au transmis barbatilor sa se indeparteze de usa si sa nu reactioneze in niciun fel. Daca se vor confroma ordinului, vor fi eliberati.

Din interior s-a auzit o singura voce care le-a spus ca ei nu isi mai doresc libertatea. Timp de 24 de ore, a fost singura fraza pe care au auzit-o si astfel, au purificat aerul de gazul toxic. Imediat s-au auzit 3 voci care implorau sa fie intoxicati din nou insa oamenii de stiinta au intrat in camera. Ce au descoperit aici i-a ingrozit.

Ratiile de mancare nu mai fusesera atinse inca din ziua a cincea si doar 4 dintre subiecti mai erau in viata. Din cadavrul celui decedat lipseau bucati intregi pe care ceilalti le-au folosit ca sa infunde canalizarea, astfel incat inauntru, apa rosie de sange ajungea pana la glezne. Nici cei care mai traiau nu erau in stare buna si aveau bucati intregi de muschi lipsa, in special de pe tors si coapse.

Citește și:

Ca sa nu va oripilez mai mult, va spun doar ca povestea de groaza nu se opreste aici si vorbeste despre ororile care au avut loc in unitatea militara secreta. Multi oameni au fost convinsi ca experimentul este real dar totul a pornit de la site-ul de fictiune creepypasta.wikia.com.

3. Monstrul din Montauk

In iulie 2008, Jenna Hewitt din Montauk, new York, alaturi de alti 3 prieteni ar fi descoperit pe plaja o creatura moarta pe care nu au putut sa o identifice. Ca nu se pricepeau ei la zoologie, n-ar fi nicio problema, insa nimeni nu si-a dat seama carei specii aparine animalul.

Astfel, au inceput specualtiile. Unii spuneau ca e un raton mutant, un lenes, un caine, o oaie, un rozator, o broasca testoasa fara carapace sau chiar un extraterestru.

In orice caz, nimeni nimeni nu stie ce s-a intamplat cu cadavrul si cei mai multi oameni de stiinta au concluzionat ca e vorba de o farsa.

Citește și:

foto prima pagina shutterstock femeie din viitor

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.