Setari Cookie-uri

Ai avut probleme in relatia cu tatal tau? Atunci TREBUIE sa citesti ACEST ARTICOL!

Sonja Keller descrie 5 caracteristici ale femeilor care se confrunta cu probleme in relatiile de dragoste, probleme ce isi au de fapt originea in relatia pe care acestea au avut-o cu tatal!

Stiai ca relatia pe care ai avut-o in copilarie cu tatal tau iti poate afecta relatiile tale ca si adult si ca poate influenta alegerile pe care le faci mai tarziu in dragoste? Daca aceasta relatie a fost una buna, foarte probabil ca si alegerile tale emotionale vor fi unele sanatoase si potrivite tie. Daca ai avut anumite probleme in relatia cu tatal tau (a fost absent din viata ta, a fost prezent fizic, dar indisponibil emotional, a fost abuziv fizic, emotional sau sexual etc) si nu ai reusit sa le depasesti sau nu te-ai vindecat complet de ele, atunci poate ca te confrunti cu anumite probleme in relatiile tale cu barbatii. Si multe femei o fac.

Sonja Keller, editorul si fondatorul publicatiei www.mindbodygreen.com, dar si asistent social si terapeut, ne face cunoscute intr-un articol 5 caracteristici ale femeilor care se confrunta cu probleme in relatiile de dragoste. Sunt de fapt probleme ce isi au de fapt originea in relatia pe care au avut-o cu tatal... In acest articol publicat pe www.mindbodygreen.com, Sonja ofera totodata sfaturi pentru a depasi aceste probleme ( autoarea le numeste "daddy issues") si a crea relatii mai fericite si mai sanatoase.

Citește și:

Ai avut probleme in relatia cu tatal tau? Cum iti afecteaza acest lucru relatiile de dragoste

via http://www.mindbodygreen.com

1. Esti atrasa doar de barbatii mai in varsta

Ai un anumit pattern de barbati care te atrag si in subconstient tanjesti dupa o figura paternala in preajma careia sa te simti protejata si adorata. Esti atrasa de barbatii mai in varsta fiindca acestia de obicei sunt stabili din punct de vedere financiar, deci capabili sa iti ofere siguranta materiala. In plus acestia au incredere in sine, sunt siguri pe ei si stiu cu exactitate ce sa faca in diferite situatii ale vietii.

Femeile care se angajeaza periodic in relatii cu barbatii mai in varsta tanjesc de fapt dupa afectiunea care le-a lipsit in copilarie in relatia tata-fiica. Un inconvenient care poate aparea in aceasta relatie este faptul ca exista un dezechilibru de putere, persoana mai in varsta avand tendinta de a controla si de a domina viata celeilalte persoane implicata. Spune-ti in mod frecvent tie insati ca totul va fi bine si ca tu singura esti cea care se afla in controlul vietii tale.

Citește și:

2. Ai tendinta de a fi dependenta de partener, geloasa si exagerat de protectoare

Iti faci griji in mod frecvent ca partenerul te-ar putea parasi? Esti extrem de geloasa si adesea ii controlezi telefonul partenerului doar pentru a te asigura ca nu te insala? In acest caz, atunci este foarte probabil ca anumite probleme de atasament din copilarie, derivate din relatia cu tatal, au ramas nerezolvate. Este ca si cum subconstientul repeta o lectie stiuta si anume “te rog, nu ma abandona”.

Ai tendinta de a deveni dependenta de partenerul de viata, iar acest comportament codependent, daca nu sunt luate masuri, poate sufoca in timp o relatie si chiar devitaliza pe celalalt de forta sa de viata. Spune-ti in mod frecvent tie insati ca esti in siguranta si ai incredere in tot ceea ce presupune procesul care se numeste viata. Uneori, viata stie lucrurile mai bine decat o facem noi…

Citește și:

Foto interior si prima pagina: Femeie, barbat mai in varsta via Shutterstock


Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.