Setari Cookie-uri

7 filme documentare online GRATUITE

Cele mai bune documentare de pe YouTube

Stiu ca toamna se numara serialele si multe dintre noi au lista plina cu episoade sau serii noipe care abia asteapta sa le vada si eu fac parte dintre acestea. Totusi, slava tie YouTube-ule, dadatorule de muzica la locul de munca si salvatorule de plictiseala ca pui la dispozitia curiosilor cateva documentare excelente.

De fapt, cateva e putin spus ca pentru ca YouTube musteste de documentare insa astazi am ales pntru voi cateva dintre documentarele noastre preferate.

1. Samsara, Chronos, Baraka

Pelicula din 2011 nu este un documentar clasic, nu are un fir narativ si nici nu incearca sa demonstreze sau sa contrazica vreo teorie a oamenilor de stiinta. Samsara a fost filmat in 25 de ani iar finalizarea acestuia a durat 5 ani. Realizatorii ei si-au dorit un film observational care sa cuprinda de la aspectele banale din vietile oamenilor pana la micile miracole prin car trecem zilnic.

Citește și:

Din punct de vedere vizual, Samsara este ca o bijuterie: te va fascina, iti va deschide ochii asupra lumii si iti va arata detalii naucitoare pe care nu le-ai luat in calcul niciodata, situatii paradoxale care, pentru oamenii din alte tari sunt apecte obisnuite din viata de zi cu zi.

Evenimente naturale, ritualuri religioase, activitati umane sau religioase de pe toata planeta sunt imbinate armonios in acest documentar.

Filmul face parte dintr-o serie inceputa de Ron Frike in 1985 cu Chronos, un documentar realizat in aceeasi maniera care are ca tema trecerea timpului, si Baraka in 1992.

2. Earth 2100

Earth 2100 este unul dintre cele mai controversate documentare din ultimii 5 ani. Acesta a fost lansat p2 2 iunie 2009 de catre postul de televiziunea ABC si incearca sa exploreze o varianta posibila a viitorului oamenirii, daca nu vom rezolva probleme ca suprapopularea planetei, schimbarile climaterice si folosirea excesiva a resurselor naturale epuizabile.

Citește și:

Documentarul animat o are in centru pe Lucy, nascuta in ianuarie 2009 in Miami si care, pana in 2100 va ajunge cel mai batran om de pe pamant. De-a lungul anilor, va trece printr-o serie de evenimente catastrofale nu doar pentru ea ci si pentru restul planetei care nu va mai arata niciodata la fel.

Spectatorii au primit farte bine acest documentar insa oamenii de stiinta sunt de parere ca poate starni un val inutil de panica. Tocmai de aceea, producatorii ABC au declarat in repetate randuri ca ”Earth 2100” arata evenimente care se pot intampla, nu care se vor intampla un siguranta.

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.