Setari Cookie-uri

Top 7 cele mai ciudate diete de slabire din lume

Istoria te invata cum sa NU slabesti

Oamenii au incercat dintotdeauna sa tina diete de slabire. Pe masura ce medicina a progresat, am inceput sa intelgem importanta unui regim de viata echilibrat. Totusi de-a lungul timpului, au existat cativa entuziasti ai dietelor care au recomandat cele mai nastrusnice feluri de a slabi. V-o amintiti pe Stela Popescu care povestea ca dintr-un crenvurst mananca doar coaja si dintr-un covrig doar gaura? Stati sa vedeti ce credeau Elvis Presley sau Lordul Byron.

1. Dieta lui Horace Fletcher

In perioada victoriana, Fletcher era cel mai apropiat om de ceea ce numim astazi nutritionist. Cel mai aproape, dar nu chiar.

El credea ca alimentatia potrivita pentru un adult trebuie sa aiba un aport proteic foarte scazut insa dictonul pentru care a ramas celebru este „Natura ii pedepseste pe cei care nu mesteca”. Fletcher si adeptii lui sustineau ca fiecare inghititura de mancare trebuie mestecata de 100 de ori, chiar si alimentele in stare lichida ca sa se amestece foarte bine cu saliva.

Citește și:

Porecla sa era „Marele Rumegator” si era absolut convins ca astfel nu doar ca poti scapa de kilogramele in plus dar si ca vei avea niciodata probleme de sanatate.

2. Dieta „Frumoasa din Padurea Adormita”

In mod logic si normal, nu poti sa mananci in timp ce dormi decat daca esti somnambul. Cam asta este principiul din spatele acestei diete, populara in anii ’60. Se spune ca si Elvis era adeptul acestui regim. Mananci ce vrei, cat vrei si cum vrei insa apoi inghiti cateva sedative care sa te faca sa dormi pentru o perioada mai lunga de timp.

Se spune despre Presley ca dormea astfel zile la rand ca sa fie sigur ca nu mananca. Este inutil sa mentionam ca o astfel de „dieta” este nu doar nociva, ci iti pune de-a dreptul viata in pericol.

3. Dieta lordului Byron

Marele poet romantic englez a fost pentru secolul al XIX-lea ceea ce era Paris Hilton acum cativa ani in materie de diete: le-a incercat pe toate, care de care mai sucite. El manca biscuiti uscati sau cartofi tinuti in otet, purta haine groase de lana si se cantarea de cateva ori pe zi. In 1816, Byron traia cu o felie subtire de paine si o ceasca de ceai la micul dejun iar seara manca legume crude. Ca sa isi suprime senzatia de foame, fuma tigara de la tigara.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.