Setari Cookie-uri

10 semne ale unui suflet batran

Indiciile unei vieti anterioare

Nu exista nicio metoda stiintifica in lume prin care sa putem dovedi existenta sufletului, cu atat mai putin sa determinam varsta acestuia. Dincolo de rezultate seci si de statistice, nimeni nu poate nega totusi miracolul vietii umane in Univers, unica in aceasta forma, cel putin din ce stim pana in acest moment.

Pentru a ajunge la aceasta forma de existenta, intreaga natura a lucrat in favoarea noastra la o scara cosmica iar acest lucru trebuie sa constituie un miracol suficient pana si pentru cei mai sceptici dintre noi.

Unii oameni cred ca suntem animati de o scanteie divina, scanteie care nu apare intr-o singura viata, ci in mai multe forme de existenta, de-a lungul timpului. Iata care sunt cateva dintre semnele care ar oferi indicii in favoarea acestei ipoteze.

foto shutterstock chipuri paralele

1. Esti constient de anumite abilitati supranaturale ale tale

Printre acestea se pot numara capacitati de telepatie sau o intuitie foarte buna, un strop de clarviziune sau de abilitati vindecatoare pe care le poti resimti in stare latenta ca furnicaturi inexplicabile in special in palme si partea interioara a bratelor. Astfel de talente sunt considerate acumulari de energie si cunostinte aduse inconstient din alta sau alte vieti.

Citește și:

2. Nevoie puternica de introspectie

Aceasta necesitate sufleteasca apare nu doar la oamenii introverti ci si la cei care par mai expansivi si mai deschisi. Se manifesta prin perioade de tacere, de meditatie si de analiza a forului interior. In acelasi timp, este un semn al nevoii de cunoastere de sine, o cale sigura prin care oamenii se pot dezvolta si evolua.

Atat timp cat iti poti da seama de sentimentele tale sau de hibele din caracterul tau si chiar de traume, atunci ai facut primul pas catre corectarea lor.

3. Puterea iertarii

Ranchiuna, ura sau regretul sunt sentimente care ne incarca negativ si atat timp cat le ducem cu noi, nu putem evolua psihologic si chiar spiritual. Tocmai de aceea, sufletele batrane stiu sa ierte mai usor si sa nu care povara acestora de-a lungul vietii, nu doar de dragul lor ci si pentru cei din jur.

4. Nu pretuiesti valorile materiale

Intr-o lume ca a noastra, bunurile materiale sunt un rau necesar. Totusi, cei care stiu ca cea mai mare valoare de care se bucura un om este iubirea, indiferent de formele sale, da dovada de intelepciune spirituala.

Citește și:

Sufletele batrane nu au nevoie de bani si valori care pot fi cuantificate intr-un fel sau altul ci de dragostea celor din jur, de bunatate, de pace si de iertare.

5. Ai o conexiune speciala cu alte vremuri

Aceasta legatura se poate manifesta printr-o sumedenie de forme. Poate fi vorba de o pasiune pentru istorie sau literatura unei anumite perioade, de haine, de muzica sau de cutumele sociale din alte veacuri.

Desigur ca interpretarea lor ca fiind un semn al unui spirit batran este subiectiva insa merita luata in calcul si aceasta ipoteza.

6. Privesti viata dintr-o perspectiva ampla

Nu te gandesti niciodata doar la binele tau, ci si la cei din jurul tau. Esti la curent cu tot ce se intampla in lume si resimti impactul global al lucrurilor. Mai mult de atat, ai vadite inclinatii catre politica, socialogie, psihologie sau filozofie pe care le folosesti ca instrumente in descoperirea lumiii care te inconjoara.

Citește și:

7. Empatizezi foarte usor

Esti o persoana profund constienta de sentimentele celor din jur. Chiar daca oamenii incearca sa le ascunda de tine sau sa le mascheze in vreun fel, tu stii exact ce simt. Tocmai de aceea, esti foarte greu de mintit. In plus, emani energie pozitiva iar cei din jurul tau simt rareori nevoia sa ascunda ceva de tine.

8. Nu judeci oamenii dupa aparente

Acest lucru este profund conectat de puterea ta de empatie. Oamenii sunt deschisi in fata ta si nu de putine ori ti s-a intamplat sa fii confidentul unei persoane complet de tine dar care pare sa iti acorde incredere fara sa fii nevoita sa ceri acest lucru.

Nu doar ca nu judeci oamenii dupa aparente dar nu ii judeci in general tocmai pentru ca nu ii poti blama pe ceilalti pentru ce simt sau pentru ca isi urmeaza sentimentele.

9. Visezi lucruri pe care nu ti le poti explica

Unul dintre cele mai cunoscute si controversate in acelasi timp semne ale unei vieti anterioare si, implicit, a unui suflet batran, sunt visele greu de explicat. Desigur ca acestea sunt expresii trimise de subconstient pe care nu le putem intelege pe deplin.

Citește și:

Unele dintre ele par totusi desprinse din realitate si seamna mai degraba cu o amintire decat cu un vis. De exemplu, poti visa oameni pe care nu i-ai vazut niciodata dar despre care stii sigur ca ii cunosti, locuri in care nu ai pus piciorul dar care, in vis, iti dau un sentiment de siguranta.

10. Ai nevoie de perioade de singuratate

Fiecare dintre noi trece printr-un moment in viata in care simte nevoia sa se izoleze de ceilalti si sa isi analizeze starile de spirit in liniste. Totusi, cei care sunt animati de suflete batrane fac acest lucru mai des decat ceilalti si pentru perioade mai lungi de timp.

foto prima pagina shutterstock portret de femeie

Vizionare placuta


Kudika
19 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.