Setari Cookie-uri

Urari, mesaje si superstitii de Sf. Andrei

Iti prezentam urari si mesaje frumoase de Sf. Andrei dar si cateva superstitii interesante.

Pe 30 noiembrie se sarbatoreste ziua Sf. Andrei, cunoscut si ca ocrotitor al romanilor datorita faptului ca acesta a crestinat poporul roman. Aceasta este o sarbatoare plina de superstitii si simboluri legate de sosirea iernii si de intrepatrunderea lumii celor vazute cu cele nevazute. Legendele despre crestinarea poporului roman si superstitiile de Sf. Andrei difera in functie de zona, acestea predominand in special in mediul rural care inca mai pastreaza vie bucuria sarbatorii.

Urari de Sf. Andrei

Apostol

Foto interior si prima pagina: Apostol, Shutterstock

Sper ca aceasta zi minunata sa fie pentru tine un prilej de bucurie care sa iti aduca numai impliniri!

Fie ca de Sf. Andrei visurile tale sa devina realitate iar toate obstacolele sa se transforme in noi oportunitati si sperante. La multi ani!

Incepand cu aceasta zi speciala, fiecare pas pe care il faci sa te aduca tot mai aproape de visurile tale. La multi ani!

Citește și:

Sf. Andrei sa iti aduca pace si lumina in suflet si sa iti fie alaturi pe tot parcursul vietii. La multi ani!

Iti doresc sa traiesti fiecare clipa a acestei sarbatori cu emotia unui nou inceput care sa te apropie si mai mult de implinirea dorintelor. La multi ani!

Trimite si felicitari de Sf. Andrei

Mesaje de Sfantul Andrei

Sf. Andrei sa-ti dea puterea de a trece peste orice obstacol si sa-ti calauzeasca pasii. La multi ani!

De Sf. Andrei sper sa ai parte de o zi cat mai frumoasa care sa-ti insenineze fiecare clipa petrecuta alaturi de cei apropiati. La multi ani!

Aceasta zi deosebita sa fie un nou inceput pentru tine care te faca sa zambesti de fiecare data cand te vei gandi la el. La multi ani!

Iti urez din adancul sufletului cat mai multe realizari si zile senine lipsite de griji si pline de iubire. La multi ani!

Ziua numelui tau imi ofera sansa de a-ti reaminti cat de mult insemni pentru mine. De aceea iti urez cu sinceritate sa ai parte de toata iubirea celor dragi si de cat mai multe impliniri. La multi ani!

Citește și:

Superstitii de Sf. Andrei

Sarbatoarea Sf. Andrei este asociata in folclorul romanesc cu strigoii care isi fac aparitia in aceasta noapte pentru a fura “mana vacilor”, “rodul livezilor” si “mintile oamenilor”. Se spune ca gospodaria poate fi aparata de duhurile malefice cu ajutorul usturoiului, busuiocului sfintit si al candelelor aprinse. De asemenea, duhurile rele pot dezvalui oamenilor care le invoca identitatea celor care au furat sau care au omorat, dar si locul disparitiei unor persoane.

Tot in aceasta noapte fetele care vor sa isi viseze sufletul pereche trebuie sa puna sub perna busuioc. Exista si zone in care se crede ca fetele isi pot vedea ursitul daca stau goale intre doua oglinzi tinand o lumanare in mana.

Noaptea Sfantului Andrei ii ajuta pe oameni sa afle secrete prin intermediul lupilor care incep sa vorbeasca. Oamenii care vor auzi glasul lupilor vor fi atacati de acestia, urmand sa se transforme in varcolaci.

Citește și:

Citeste si: Superstitiile dragostei de Sf. Andrei

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.