Setari Cookie-uri

5 obiceiuri sexuale ciudate din antichitate

Lumea antica, paradisul perversilor

Datorita izvoarelor istorice descoperite, stim destul de multe despre inaintasii nostri. Dincolo de marii generali si imparati, regine sau legende, au stat obiceiuri sociale cu o vadita tenta sexuala care sunt destul de greu de acceptat daca nu le plasam in context. In mod surprinzator, cateva dintre cutumele practicate de oameni in perioada antica nu sunt chiar atat de diferite de multe dintre obiceiurile moderne.

1. Poliandria

Obiceiul casatoriei cu mai multe femei in acelasi timp dateaza din vremuri imemorabile si, in mod surpinzator, in unele colturi de lume, poligamia este practicata si astazi. Totusi, exista situatii in care o femeie se casatoreste cu mai multi barbati in acelasi timp. In acest caz de organizare familiala, ca sa ii spunem asa, se numeste poliandrie.

Una dintre cele mai cunoscute femei care a facut acest lucru este Regina Draupadi, figura din mitologia hindusa a carei poveste este spusa pe larg in Mahabharata. Tatal ei a dat sfoara in tara ca Draupadi a ajuns la varsta casatoriei si vrea sa isi aleaga un sot.

Citește și:

Pentru a fi demn de mana ei, petitorii erau supusi unei probe de inteligenta si maiestrie cu arcul. Printul Arjuna, unul din 5 frati cu sange princiar, a iesit invingator. La dorinta mamei celor 5 frati, Draupadi s-a casatorit cu toti.

2. Sclavii sexuali

Societatea romana a fost una dintre multele societati antice care considera sclavia un lucru perfect normal. In timpul campaniilor militare, soldatii capturau femei si barbati de pe teritoriile cucerite apoi erau trimisi catre pietele de sclavi ale Imperiului. In urma unei licitatii, acestia erau vanduti celui care oferea mai mult.

In timp ce o parte dintre ei erau folositi la munca, cei foarte tineri si cu infatisari placute ajungeau de cele mai multe ori sclavi sexuali. Pentru ca nu exista niciun cadru legal care sa le asigure vreun drept, acestia erau considerati bunuri. In plus, actul sexual cu un sclav sau o sclava nu era considerata infidelitate.

Citește și:

3.Scrierile pornografice pe pereti

Desenele de pe peretii blocurilor din orase nu sunt chiar cea mai noua gaselnita din lume. De fapt, probabil ca e de-a dreptul o reminescenta a obiceiului de a picta pe peretii pesterilor in care locuiau stramosii nostri. Daca acum am adus acest lucru la rangul de arta vizuala – si trebuie sa recunoastem, unele dintre desenele din cartiere sunt absolut dementiale – in Roma Antica, oamenii mazgaleau peretii cu tot soiul de mesaje lubrice sau vulgare. Daca nu te surprinde sa vezi prin oras ca Maria + Ion = LOVE, te-ar surprinde cu siguranta urmatoarele mesaje:

  • Philirios e un eunuc
  • Lucius a scris asta
  • Apollinaris, medicul imparatului Titus, a facut aici un caca pe cinste
  • Am facut pipi in pat. Desigur, a fost urat din partea noastra dar nu am gasit oala de noapte (de pe peretele unui han)
  • Celadus le face pe fete sa geama
  • Restitua, dezbraca-te si arata-ne parul! (cu siguranta nu se refereau la cel de pe picioare)
  • Jeliti-va, fetelor. Penisul meu va reneaga. De azi, prefer fundurile barbatilor. Adio, feminitate minunata! (de pe peretii unui bordel)
  • I-am tras-o hangitei!
  • Floronius, minunat soldat din Legiunea a VII-a a fost aici. Femeile n-au stiut acest lucru si doar 6 dintre ele i s-au oferit, prea putine pentru un astfel de armasar (de pe peretii unei baraci de gladiatori).
  • Teophilius, nu le mai face fetelor sex oral sprijinite de peretii orasului, ca un caine!
  • Atimetus m-a lasat gravida!
  • Lui Secundus ii place sa faca sex cu baieti!
  • Pe 15 iunie, Hermeros a facut sex aici cu Phileterus si Caphisus.
  • Sollemnes, faci sex minunat!
  • Cel care face sex cu focul isi arde penisul!

sursa kashgar.com si mentalfloss.com

Citește și:

4. Deflorarea virginelor inainte de executie

Au existat foarte putine documente scrise care sa ateste ca acest lucru era o specificatie legala sau mai degraba o chestiune care tine de traditie. In orice caz, in anul 31 d.Hr, in ultimii ani de domnie al lui Tiberiu, Lucius Aelius Sejanus a fost condamnat la moarte pentru tradare. De altfel, Sejanus nu era nevinovat. Pana la momentul executiei sale, puterea lui a crescut pas cu pas pana cand a ajuns prefectul garzii pretoriene, cei care asigurau siguranta lui Tiberiu.

Alaturi de el, intreaga sa familie a fost condamnata la moarte, inclusivi copiii. Una dintre fiicele sale a fost violata inainte de calau, cu streangul langa ea pentru ca, pana in acel moment, nicio alta virgina din istorie nu a mai fost executata.

5. Festivaluri ale fertilitatii

Numite de romani Bacchanalia, acestea au fost importate din Grecia. In teorie, erau petreceri dedicate zeului Bachus, zeul vinului dar si al fertilitatii. In fapt, acestea erau orgii si ocazii pentru izbucniri violente.

Citește și:

Descrierile istoricilor vorbesc de adunari mari de oameni care, sub pretextul venerari religioase, se imbatau cu vin, dansau pana cadeau lati si faceau sex cu cine le iesea in cale. Atunci cand fenomenul a scapat complet de sub control, autoritatile au interzis aceasta practica sub amenintarea cu pedepse dure pentru cei care incalcau legea.

foto prima pagina shutterstock cuplu pe scari

Vizionare placuta


Kudika
12 Decembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.