Setari Cookie-uri

Mos Craciun exista!

Top 3 miracole adevarate de Craciun

Unul dintre filmele mele preferate de Craciun dintotdeauna a fost Miracol pe strada 34 din 1947, cu Edmun Gwenn in rolul lui Mos Craciun. Kris Kringle, asa cum isi spue el, sustine pana in panzele albe ca este adevaratul Mos Craciun, chiar daca pentru asta trebuie sa plateasca chiar cu libertatea. Bineinteles ca finalul este fericit si te face sa crezi in minunile de Craciun. Dar pentru ca viata bate filmul de la distanta si cu ochii inchisi, am gasit o serie de intamplari ciudate care te vor face sa crezi in magia Craciunului si sa spui ca Mos Craciun exista.

1. Mos Craciun Mark

Mark Leonard locuia in Wisonsin si, in preajma sarbatorilor de iarna, imbraca hainele de Mos Craciun si isi juca rolul in mall-ul Mafair in urma cu cativa ani iar povestea sa a impresionat o lume intreaga.
Un baietel ca multi altii s-a urcat pe genunchii Mosului, ajutat de bunica acestuia. In mana, pustiul avea fotografia unei fetite.

Citește și:

El i-a povestit lui Mos Craciun cu lacrimi in ochi ca fetita era surioara lui, internata acum in spital. Bunica i-a confirmat povestea si i-a spus ca Sarah nu va mai prinde Craciunul in viata. Micuta era bolnava de leucemie iar medicii erau foarte rezervati in privinta sanselor ei de viata.


mos craciun exista

foto shutterstock mos craciun cu un baietel

Impresionat de povestea trista a familiei, la sfarsitul programului Mark nu si-a mai dat jos costumul ci s-a dus la spital. Dupa ce a urmat indicatiile bunicutei, Mos Craciun Mark a gasit toata familia intr-o rezerva. Din pat, abia se vedea o mogaldeata de copil, conectata la perfuzii si aparate de monitorizare.

Fetita s-a trezit la rasul bogat al lui Mark si i-a sarit mosului in brate, in ciuda numeroaselor ace care ii intepau manutele. Sarah i-a promis ca a fost cuminte tot anul, nu si-a suparat parintii si ar vrea cateva jucarii noi de Craciun.

Citește și:

Intreaga familie, impreuna cu Mark s-au rugat pentru fetita iar Mosul, in cele din urma, a plecat din salon fara sa stie ce se va mai intampla cu fetita bolnava de leucemie in faza terminala.

Un an mai tarziu, n copil zglobiu si sanatos i se agata lui Mark de genunchi, imbracat ca de obicei in aceasta perioada, in costumul lui de Mos Craciun.

- Mosule, ma mai tii minte? l-a intrebat fetita.
- Sigur ca da, i-a raspuns Mark, asa cum facea de obicei.
- Sunt eu, Sarah! Ai venit la mine la spital si ai rugat ingerii sa aiba grija de mine iar acum m-am vindecat!

2. Camera care plange

Pentru George si Lina Tanous, 2006 a fost, poate cel mai greu an din vietile lor si au trecut prin ceea ce niciun parinte n-ar trebui sa treaca: In octombrie, cei doi si-au inmormantat fiul adolescent. Mike, in varsta de 17 ani, a murit intr-un accident de masina. O luna mai tarziu, resedinta familiei din Sydney a inceput sa planga, la propriu.

Citește și:

Pe peretii dormitorului lui Mike se scurgea o substanta uleioasa, ca si cum intreaga casa l-ar fi jelit pe tanar. Apoi, cu cateva zile inainte de Craciun, acceasi substanta inceput sa curga dintr-o fotografie a lui Mike, mai exact din ochii acestuia.

Parintii s-au consolat astfel mai usor, crezand ca amestecul de apa, aur si uraniu este o manifestare a spiritului lui Mike, ramas asfel alaturi de ei.

3. Spiritul Craciunului iti tine de cald

Poate ca in orice alte circumstante, povestea Donnei Molnar ar fi avut un final tragic. Secretara n varsta de ani lua medicamente imporiva depresiei, boala cu care se lupta de cand si-a pierdut atat socrul cat si mama in anii trecuti, in timpul Sarbatorilor.

Atunci cand ea a plecat la cumparaturi intr-o vinerea dinaintea Craciunului 2008 si nu s-a mai intors, familia a crezut ca povestea dureroasa din trecut se va repeta si in cazul Donnei. Peste 20 de politisti si mai multi voluntari au cautat-o pe femeie peste week-end si toata lumea incepea sa isi piarda speranta. Se parea ca soarta i-a fost potrivnica Donnei iar femeia a fost lovita de blestemul familiei, acelasi care i-a rapus celelalte doua rude.

Citește și:

Luni dupa-amiaza, la trei zile incheiata dupa ce Donna a disparut, unul dintre cateii voluntarilor a inceput sa se agite in preajma unui camp. In mod normal, pentru ca ningea abundent si vantul batea foarte tare, catelul putea sa se insele dar ciobanescul danez era sigur de urma pe care o prinsese.

Stapanul sau a inceput sa sape in locul indicat de caine si, atunci cand a dezgropat o manusa, s-a pregatit sufleteste pentru ce era mai rau. Din fericire, Donna era in viata, in ciuda faptului ca a stat sub zapada si la temperaturi de -15 grade Celsius.

foto prima pagina shutterstock mos craciun

Vizionare placuta


Kudika
23 Decembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.