Setari Cookie-uri

Interviu cu Ana Maria Cornea: "Lumea artelor e viata mea!"

Femeia care imbraca Ana Maria Cornea este o femeie puternice, indepetenta, moderna, misterioasa si nu in ultimul rand, speciala.

1. Inainte de toate as vrea sa ne spui cand s-a nascut pasiunea ta pentru designe-ul vestimentar? Am vazut ca prima ta iubire este de fapt pictura.

Din clasa a-V-a, pe parcursul a trei ani am urmat orele unui curs de pictura, sustinut de o profesoara de exceptie, in paralel cu scoala, unde am avut rezultate exceptionale. Am inceput sa am expozitii, sa calatoresc, sa castig premii, sa ma bucur la maxim de munca mea, iar apoi am absolvit Liceul de Arte din Brasov si Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, sectia Design Vestimentar.

Pasionata in egala masura de design vestimentar si de pictura, mi-am urmat vocatia de la o varsta foarte frageda. Detinatoare a numeroase premii nationale si autoarea a numeroase expozitii de pictura si arta decorativa, am demonstrat o crestere continua in domeniul artistic. Si uite cum chemarea catre frumos m-a determinat ca, in anul 2006, sa pun bazele brandului care imi poarta numele.

Citește și:

Dupa o perioada de pauza, in care m-am facut remarcata ca unul dintre cei mai competitivi stilisti romani, avand colaborari meritorii cu artisti, persoane publice, reviste, show-uri TV si proiecte inedite, in primvara lui 2013 am revenit pe scena designului vestimentar. Mi-a fost dor de munca din atelier, de desenat si gandit colectii, mi-a fost dor de povestea din spatele povestii! :) Insa si pictura in continuare joaca un loc important.

La inceputul lui decembrie am avut vernisajul expozitiei '"Ferecatura" impreuna cu Uniunea Artistilor Plastici, un adevarat succes, iar pe 22 decembrie avem vernisajul expozitiei ''Atelier 35''. Lumea artelor e viata mea!

2. Noua ta colectie, Second Nature, este un omagiu dedicat pictorului si graficianului Frantisek Kupka. Ce anume te-a inspirat?

Iubsc arta enorm si pasiunea mea m-a impins sa-i dedic colectia “Second Nature” lui Frank Kupka pentru ca este unul dintre artistii pe care ii apreciez. Geometria, abstractionismul, culorile, liniile, lumea lui ma inspira, primesc o putere magica care ma ajuta sa-mi pun in practica ideile vestimentare.

Citește și:

3. Care este publicul tinta pentru aceasta noua colectie? Ce femei ar trebui sa poarte o tinuta Second Nature?

Femeia care imbraca Ana Maria Cornea este o femeie puternice, indepetenta, moderna,
misterioasa si nu in ultimul rand, speciala.

4. Care sunt cele mai importante caracteristcii ale noii tale colectii?

Caracteristicile acestei colectii sunt materialele de o calitate buna, texturi deosebite, tipare inteligente, mix-ul ingenios de piese casual in linii minimaliste si tinute cu insertii pretioase, de un rafinament absolut, ce flateaza orice tip de silueta.

5. Ce aduce nou in lumea modei, Second Nature?


'"Second Nature'" combina cu maiestrie elementele dark cu tuse cromatice stralucitoare, taieturile arhitecturale, influente geometrice si formele versatile, rezultatul fiind un mix de piese vestimentare ce contureaza perfect stilul si completeaza garderoba femeii, satisfacand ambele laturi, cea angelica si cea demonica.

Citește și:

6. Sarbatorile se apropie cu pasi repezi, iar noi incepem deja sa ne gandim la cele mai potrivite tinute. Ce ne propui pentru acest Craciun?

In general recomand rochia! Iubesc aceasta piesa. Rochia perfecta trebuie sa ne puna in evidenta atuurile, sa ne complimenteze silueta si nu in ultimul rand, sa ne reprezinte. Asadar, vorbim despre o piesa vestimentara statement care sa ne spuna povestea „la prima vedere”. Pentru o petrecere mai relaxata recomand rochia Isabel, o rochie scurta, usor de purtat si accesorizat. Daca participam la o petrecere mai eleganta, recomand sa va exploatati feminitatea cu ajutorul rochiei Isaura, o rochie lunga de un rosu pasional. Accesorizata cu o pereche de sandale fine, cercei supradimensionati si un clutch pretios, aceasta este cu siguranta reteta unei aparitii de senzatie.

7. Pentru ca anul se apropie de final, ce surprize ne pregatesti pentru anul ce vine?

Citește și:


Nu-mi prea place sa vorbesc in avans, insa 2015 cu siguranta o sa fie unul bun, stralucitor. Am multe planuri si proiecte pentru noul an. Sa am sanatate si putere sa reusesc sa le indeplinesc.

8. Si pentru ca tot vorbim de anul nou, ce tinute ne propui pentru petrecerea de Revelion?

Pentro o petrecere intr-o locatie care cere rochie lunga, o alegere ce va capta toate privirile in noaptea dintre ani este rochia Juliana. Un echilibru perfect intre asimetria sa si nuanta efervescenta de fuchsia.
Pentru femeia lipsita de inhibitii, careia ii place sa experimenteze si aleg pentru noaptea dintre ani o petrecere intr-un club sau pub, recomanda rochiile Bethania si Blanca, fabricate din piele aurie si argintie. Outfit-ul futuristic poate fi completat de o pereche de sandale simple sau botine militaresti, un clutch si un ruj rosu

9. Ti-ai facut lista pentru Mos Craciun? Ce cadou iti doresti cel mai tare?

Citește și:

Lista pentru Mos Craciun mi-am scris-o in gand :) Imi doresc sa fiu santoasa alaturi familia si prietenii mei si brand-ul Ana Maria Cornea sa mearga tot mai bine, sa reusesc sa ma dezvolt cat mai mult si mai frumos.

10. Un gand pentru cititoare. Ce ai vrea sa le aduca Mosul?

Indiferent de programul sau greutatile pe care le aveti, nu uitati sa va ingrijiti, sa fiti frumoase, feminine, radiante! Sa va aduca Mosul sanatat si multa fericire!

Vizionare placuta


Kudika
23 Decembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.