Setari Cookie-uri

Top 5 cele mai frumoase filme de dragoste pentru Ziua Indragostitilor

Filme neconventionale despre dragoste pe care trebuie sa le vezi

Apropierea Zilei Indragostitilor, fie ca vorbim despre cea importata din State sau despre cea autohtona, poate fi un prilej minunat pentru a pune la cale un maraton cu filme de dragoste speciale, fie alaturi de iubit, de prietene sau de o cutie mare cu cioocolata si alta de servetele.

Desigur ca ai putea sa te uiti pentru a mia oara la A walk to remember, Titanic, Rome si Julieta sau The Notebook. Noi iti propunem, insa, o lista cu povesti de dragoste neconventionale pe care trebuie sa le vezi cu mintea deschisa la orice posibilitate.

1. Fifty shades of Grey

Lansarea unuia dintre cele mai asteptate filme ale anului se va face cu surle si trambite in preajma zilei de 14 februarie. Prin urmare, daca vrei sa vezi primul pas in noua era a porno glam-ului, atunci Fifty Shades ofGrey este filmul perfect pentru aceasta Zi a Indragostitilor.

Daca ai stat bine ascunsa pana acum si nu stii despre ce e vorba, cele 50 de umbre intunecate spun o varianta moderna a basmului Cenusaresei. In aceasta versiune, Fat-Frumos cel milionar incearca sa isi depaseasca traumele din copilarile cu biciul in mana.Isabella Swan...ah, pardon, Anastasia Steele am vrut sa spun, este Cosanzeaza banala, stearsa, plictisitoare si cu un vocabular la fel de bogat ca piesele lui Britney Spears care are nevoie de atingerea delicata a biciului din mana lui Fat-Masochist pentru a se transforma in femeie.

Citește și:

Cel putin in teorie, filmul se anunta a fi plin de scene fierbinti de sex, o coloana sonora la care si-au adus contributia, printre altii, Beyonce si Ellie Goulding si un strop de intriga. Nu prea multa, pentru ca nimeni nu citeste Fifty Shades of Grey pentru complexitatea personajelor.

2. Her

Pelicula „Her” il are in rolul principal pe Joaquin Phoenix, transformat complet, si vocea suprinzator de senzuala a lui Scarlett Johansson. Filmul spune povestea unui barbat talentat, cu suflet sensibil. Intr-un viitor apropiat, el este scriitor profesionist de...scrisori personale. Felicitari, declaratii de dragoste, cereri in casatorie, toate acestea ies din mana si mintea iscusita a lui Theodore.

Trecut printr-un divort care i-a frant inima, el se simte din ce in ce mai singur. In cautarea unui companion, el isi achizitioneaza un sistem de operare cu inteligenta artificiala, programat sa evolueze, sa se adapteze si sa functioneze autonom, intr-o anumita masura.

Citește și:

Relatia dintre el si sistem, care a primit numele Sam, se va transforma intr-o poveste de dragoste care ii va schimba complet viata, in ciuda faptului ca un contact fizic este imposibil.

3. Mr. Nobody

Mr. Nobody, domnul Nimeni, nu este o poveste de dragoste, ci mai degraba este o poveste despre alegeri si consecintele acestora. In anul 2092, Nemo isi traieste ultimele suflari ca cel din urma muritor de pe pamant. Stiinta a evoluat in asa maniera incat oamenii nu mai sunt panditi de pericolul decesului. Aflat pe patul de moarte si cu intreaga pe lume urmarindu-i avid ultimele clipe de viata, Domnul Nimeni isi povesteste trecutul, sau ceea ce ar fi putut fi trecutul sau, in functie de alegerile pe care le-a facut sau nu.

In viata lui, au existat cateva momente de cotitura si fiecare drum ar fi putut avea un alt deznodamant. Cel dintai l-ar fi dus catre Anna, fiica unui iubit de-al mamei sale. La varsta de 15 ani, cei doi se indragostesc unul de celalalt si traiesc o poveste de dragoste intensa dar interzisa din cauza relatiei dintre parintii lor.

Citește și:

Cel de-al doilea drum l-ar fi dus la Jeanne, o femeie cu care s-ar fi casatorit si cu care ar fi avut trei copii. In ciuda faptului ca aveau impreunao familie si o situatie financiara mult peste medie iar Jeanne l-ar fi iubit cu pasiune, Nemo nu o iubeste.

Elise este cea de-a treia posibilitate din viata lui Nemo, o femeie pe care ar fi iubit-o dar care pierde in fiecare zi lupta cu depresia.

4. The Dreamers

Povestea de dragoste dintre Matthew si Isabelle se petrece in Franta, pe fondul revoltelor studentesti din 1968. Amricanul venit la studii in Paris este imediat „adoptat” de gemenii Isabelle si Theo, doi oameni uniti nu doar de codul genetic, ci si de spiritele lor libere. Ramasi singuri acasa, americanul observa curios obiceiurile celor doi frati si ii banuieste de o relatie incestuoasa.

Ce-i drept, Isabelle si Theo fac baie impreuna sau dorm impreuna, desi intre ei doi nu a existat niciodata un act sexual. Ca urmare a faptului ca a pierdut unul dintre multele jocuri ale fratilor, ca pedeapsa, Matthew trebuie sa faca sex cu Isabelle, virgina pana in acel moment.

Citește și:

Astfel, intre american si frumoasafrantuzoiaca se infiripa o torida poveste de dragoste, presarata cu scene de o senzualitate marca inconfundabila a regizorului Bernardo Bertolucci.


5. What dreams may come

O iubire fara sfarsit, asa cum a fost tradus in limba romana, este unul dintre cele mai frumoase filme in care Robin Williams a avut rolul principal.

Chris si Annie se intalnesc intamplator in Elvetia iar intre ei se formeaza rapid o conexiune foarte puternica. Cei doi se casatoresc si isi intemeiaza o familie frumoasa. Traiul lor linistit este curmat brusc atunci cand copiii lor mor intr-un accident de masina.

Desi au depasit cu greu aceasta trauma, ei doi au ramas impreuna. Printr-o ironie a sortii, viata lui Chris este curmata brusc in acelasi fel in care si-au pierdut copii. Spiritul sau ajunge in Rai si aici se intalneste cu Albert, mentorul sau de pe pamant, cel care il va ajuta in calatoria divina. Intre timp, rapusa de suferinta, Annie isi curma zilele si din aceasta cauza, spiritul ei ajunge in Iad.

Citește și:

Chris strabate toate caile Raiului, ale Purgatoriului si ale Iadului pentru a ajunge la sotia sa, cea care ii este intr-adevar pereche. In ciuda unei povesti atat de devastatoare, finalul este, asa cum veti vedea, plin de speranta.

foto prima pagina shutterstock cuplu romantic

Vizionare placuta


Kudika
10 Februarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.