Setari Cookie-uri

Advertorial (P) Cum sa alegi un nume de domeniu web?

In ziua de azi, oamenii apeleaza frecvent la Internet pentru a se informa sau pentru a face cumparaturi online, asa ca este in avantajul afacerii tale sa ai un site, cu un nume de domeniu care sa reflecte domeniul de activitate si care sa fie si usor de retinut. Alegerea unui nume de domeniu este similara cu alegerea unui nume de companie. Numele de domeniu este identitatea ta pe Web.

Iata cateva sfaturi de care poti tine cont atunci cand alegi un domeniu web:

1. Alege un nume usor de retinut. Gasirea unui nume de domeniu web usor de retinut poate fi esentiala pentru succesul site-ului tau. Nu este indicat sa utilizezi termeni cu mai multe posibilitati de scriere (de exemplu: express si xpress), pentru ca vor fi mai greu de retinut si nici domenii web similare cu cele ale concurentilor tai, deoarece pot aparea confuzii. Exista milioane de domenii web inregistrate, prin urmare asigura-te ca numele de domeniu al site-ului tau este memorabil si atragator. Exemple de domenii web usor de retinut: Yahoo.com, Live.com, Ebay.com, Amazon.com, Bing.com.

2. Foloseste cuvinte cheie. Numele de domeniu web poate contine cuvinte cheie, care descriu afacerea ta si serviciile pe care doresti sa le oferi. Se recomanda folosirea unor cuvinte cheie pe care oamenii le folosesc frecvent, atunci cand cauta produse sau servicii din categoria celor prezente pe site-ul tau. Poti crea o combinatie intre un cuvant relevant pentru domeniul tau de activitate si un cuvant catchy sau atractiv, care sa confere unicitate domeniului web. Exemple: Shopify.com, Yelp.com, Gmail.com, Deviantart.com, Slideshare.net.

3. Evita numerele si cratimile. Folosirea numerelor si a cratimilor este, de multe ori, gresit inteleasa. Oamenii care aud numele unei astfel de adrese web nu stiu daca sa utilizeze o cifra sau litere sau daca sa utilize cratima. Exemplu: flowersforyou.com vs flowers4you.com sau magazin-flori.com vs magazinflori.com. Dar, daca totusi vrei sa folosesti o cifra sau o cratima in numele de domeniu, rezerva ambele variante pentru a te asigura ca nicio firma concurenta nu se va folosi de cealalta varianta.

4. Drepturi de autor si marci inregistrate. Asigura-te ca numele de domeniu pe care l-ai selectat nu este marca inregistrata, nu se afla sub incidenta unor drepturi de autor si ca nu este folosit de o alta companie. O astfel de greseala iti poate incurca planurile si te poate costa destul de mult.

5. Foloseste extensia potrivita. Extensiile, precum .ro, .com sau .net, reprezinta sufixe pozitionate la sfarsitul adresei web. Acestea pot avea utilizari precise, asa ca asigura-te ca extensia pe care o alegi este potrivita afacerii tale. Extensiile .ro si .com sunt de departe cel mai des folosite in Romania, prin urmare si cel mai usor de retinut, dar exista si alte extensii pe care le poti utiliza in cadrul numelui de domeniu: .NET („network”=retea) este o extensie frecvent utilizata pentru numele de domeniu al site-urilor furnizorilor de servicii web si web-hosting; .ORG, adica "organizatie" este este o extensie web utilizata de grupuri non-profit sau asociatii profesionale guvernamentale; .INFO este extensia pentru nume de domenii pentru site-uri de informare/stiri. Este important de stiut ca domeniile web cu extensia .ro se achita pe viata, in timp ce restul extensiilor se achita lunar, neplata acestora rezultand cu pierderea domeniilor respective.

6. Actioneaza rapid. Numele de domenii se vand repede. Din fericire, ele sunt, totodata, ieftine, asa ca inregistreaza numele de domeniu pentru site-ul tau cat mai curand posibil. Pentru a verifica numele de domenii web disponibile, intra pe https://www.webhosting4.net/inregistrare-domenii
Protejeaza-ti brandul si inregistreaza toate extensiile importante: .RO, .EU, .COM, .NET.

Speram ca aceste sfaturi sa iti fie de ajutor. Da mai departe daca ti s-a parut un articol util.

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.