Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Ionel Teodoreanu

E trist un piersic inflorit, fiindca alaturi de el, oricat ai fi de tanar, esti batran.

Ionel Teodoreanu, pe numele sau real Ioan-Hipolit Teodoreanu, s-a nascut pe 6 ianuarie 1897. Dincolo de vocatia sa literara, Ionel Teodoreanu a fost avocat, tema des intalnita in operele sale. De altfel, atat tatal cat si bunicul sau dinspre tata au practicat aceasta meserie.

Cele mai cunoscute lucrari ale sale au in centru copilaria, primele fioruri ale dragostei adolescentine sau iubirea matura, coapta pe deplin. In acelasi timp, printre randurile sale se citesc inca destul de controversate, de la homosexualitate la sinucidere.

Ionel Teodoreanu este recunoscut datorita operelor ca La Medeleni, Lorelei,Pe Ulita copilariei, In casa bunicilor, Masa umbrelor. Ultimele trei dintre aceste lucrari au caracter memorialistic.
Scriitorul moare la Bucuresti pe 3 februarie 1954.

Absenta

Invatata in cartile de scoala, istoria era o apoteoza a vitejiei neamului. Gandita dincolo de scoala, istoria oamenilor masura durata absentei lui Dumnezeu.

Citește și:

Batran

E trist un piersic inflorit, fiindca alaturi de el, oricat ai fi de tanar, esti batran.

Carti

Sunt carti atat de suveran frumoase in solitudinea lor inalta, ca din ele ar putea sa rasara luna ca de pe zarile solemne ale marilor.

Vizionare placuta


Kudika
23 Aprilie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.