Setari Cookie-uri

10 lucruri pe care sa le faci macar o data in viata

Cele mai importante experiente prin care ar trebui sa treci cel putin o data in viata: tu prin care ai trecut?

Viata este si asa scurta, de ce sa ne axam numai pe lucrurile care nu ne aduc nicio satisfactie? Ca sa nu ne trezim intr-o zi cu regrete, intrebandu-ne cum ar fi fost daca am fi facut anumite lucruri, ar fi bine sa lasam in urma zona noastra de confort si sa traim din plin fiecare experienta frumoasa care ne face sa ne simtim mai impliniti.

1. Porneste intr-o calatorie lunga in lume

Calatorie

Foto: Turist, Shutterstock

Nu este usor sa lasi totul in urma pentru a porni intr-o calatorie departe de casa si de familie. Dar calatorind cunosti mai multi oameni si iti demonstrezi ca te poti descurca singur in lume indiferent de situatiile prin care treci si ai astfel parte de experiente la care poate nu te-ai fi gandit. Descopera locuri noi, obiceiuri si traditii interesante si moduri diferite de a privi viata. Toate acestea te vor transforma in alt om.

2. Indragosteste-te

Cuplu

Citește și:

Foto: Cuplu, Shutterstock

Cum sa treci prin viata fara sa fi fost macar o data indragostit? Este un sentiment frumos care scoate la suprafata tot ce este mai bun din tine. Cineva zicea pe buna dreptate ca atunci cand iubesti pe cineva ai mai mult curaj iar cand esti iubit devii mai puternic.

3. Fa-ti un prieten adevarat

Prietene

Foto: Prietene, Shutterstock

Viata fara prieteni nu este la fel de frumoasa; cu cine impartasesti bucuriile si cine te consoleaza atunci cand esti coplesit de durere? Prietenia te ajuta sa treci mai usor peste obstacolele vietii, iar gandul ca ai pe cineva care iti este alaturi mereu este o adevarata consolare.

4. Asuma-ti riscul

Munti

Foto: Munti, Shutterstock

Fie ca este vorba de cariera ta sau de relatiile cu cei din jur, nu trebuie sa eviti riscul chiar daca pentru tine conteaza foarte mult sentimentul de siguranta. Evitarea sa nu face decat sa te tina in loc; nu vei putea progresa. Asa ca profita de fiecare oportunitate pentru a-ti atinge telurile.

Citește și:

5. Provoaca un dusman

Lupta

Foto: Lupta, Shutterstock

Dupa cum zicea Schopenhauer jelim moartea unui dusman ca si cum ar fi cea a unui prieten, deoarece acesta era martor al succesului nostru. Apara-ti ideile in fata unui dusman, lupta-te cu un rival pentru un premiu si nu ezita sa evidentiezi nedreptatile facute de o persoana chiar daca mai apoi aceasta va deveni dusmanul tau.

6. Invata sa ierti

Cuplu

Foto: Cuplu, Shutterstock

Iti trebuie mult curaj pentru a ierta pe cineva; unii ar putea zice ca aceasta este chiar un act de iubire si de intelegere. Oricum ar fi, iertarea te face o persoana mai buna si te ajuta sa restabilesti legatura cu cei care te-au dezamagit si care merita o a doua sansa.

7. Dormi sub cerul instelat

Cuplu

Foto: Cuplu, Shutterstock

Stelele sunt cu adevarat o minune; daca universul ne-a oferit acest dar fara sa ceara nimic in schimb, de ce sa nu ne lasam invaluiti de frumuseata cerului instelat? Sa adormi cu gandul la stele poate fi o experienta foarte placuta.

Citește și:

8. Invata o limba straina

Litere

Foto: Litere, Shutterstock

O limba straina in plus nu strica si in plus vei avea un alt motiv sa calatoresti; vei vrea sa iti testezi cunostintele acumulate. Dupa ce inveti o limba straina, nu vei mai avea senzatia ca esti ingradit de anumite limite; iti demonstrezi ca poti face si asta.

9. Doneaza ceva

Bani

Foto: Bani, Shutterstock

Sa dai ceva fara sa astepti nimic in schimb: iata un fapt cu adevarat maret. Cu toate acestea, in momentul in care ii ajuti pe ceilalti vei avea in mod automat un sentiment placut, o satisfactie interioara inconfundabila.

10. Invinge-ti o frica mare

Parasuta

Foto interior si prima pagina: Parasuta, Shutterstock

Ia in brate un sarpe sau sarbatoreste-ti ziua printr-un salt cu parasuta. Orice ai face, fii sigur ca iti vei invinge una dintre cele mai mari temeri din viata ta. Vei avea mai multa incredere in propriile forte intrucat iti vei arata singur ca frica nu iti mai poate impune nicio limita.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Aprilie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.