Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Arsenie Papacioc

Femeile sunt ca florile: toate sunt frumoase, dar fiecare in felul ei. Barbatul trebuie sa se plece sa o ia - adica sa-i arate eleganta, pretuire. Atunci floarea isi arata si mirosul, si calitatile ascunse, pentru ca tu ai stiut sa rascolesti adancurile si ai facut din ea ceea ce nu stia ea ca este.

Arsenie Papacioc este considerat unul dintre cei mai insemnati duhovnici ortodocsi ai Romaniei. El s-a nascut in 1914, in judectul Ialomita, fiind al saptelea copil al familie.

Parintele Arsenie Papacioc a fost arestat si condamnat sub maresalul Antonescu pentru apartenenta sa la Miscarea Legionara. Prin urmare, el a petrecut mult timp in inchisorile comuniste alaturi fr Parintele Iustin Parvu, Velriu Gafencu si multi altii care au patimit in astfel de conditii.

Arsenie Papacioc s-a stins din viata la Techirghiol pe 19 iulie 2011.

Atac

Cu dracul nu se sta de vorba. Spune "Doamne, iarta-ma, Doamne Iisuse Hristoase", asta e pozitia cand esti atacat.

Barbat

Faptul ca un barbat stie ca acasa are parte de o iubire desavarsita il face sa munceasca, sa castige razboaiele, sa-si rezolve problemele. Sa stiti ca femeia nu gandeste simplu. Chiar daca nu e invatata, ea are o putere de patrundere deosebita si e mult mai realista decit un barbat. Ea are inca de astazi un sentiment pentru ziua de maine. Insa noi discutam, rationalizam niste lucruri, dar in iubire nu este nimic rational.

Citește și:

Batranete

Cine este batran la tinerete, poate fi si tanar la batranete.

Cuvinte

Dumnezeu nu are nevoie de cuvinte, de scuze, de explicatii, ci de inimile noastre.

Diavoli

Daca scapam de draci, ce-o sa ne facem fara ei? Ei imi arata diferenta dintre ce cred ca sunt si ce sunt in realitate.

Educatie

Nici inteligenta, nici educatia, nu au nicio valoare daca nu sunt in slujba dragostei si a iubirii.

Femeie

Femeile sunt ca florile: toate sunt frumoase, dar fiecare in felul ei. Barbatul trebuie sa se plece sa o ia – adica sa-i arate eleganta, pretuire. Atunci floarea isi arata si mirosul, si calitatile ascunse, pentru ca tu ai stiut sa rascolesti adancurile si ai facut din ea ceea ce nu stia ea ca este. Femeia trebuie pretuita, sa stiti, pentru ca mai intai ne reprezinta o femeie in Imparatia cerurilor: Maica Domnului. Te cutremuri, ti-e si frica sa vorbesti comparand-o pe ea cu oamenii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Aprilie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.