Setari Cookie-uri

4 exercitii de yoga pe care le poti face in pijamale

Invata cateva miscari simple de yoga pe care le poti face la tine acasa imediat ce te-ai trezit! Invata sa incepi ziua asa cum trebuie!

Daca nu esti o persoana foarte matinala cu siguranta ai nevoie de acest articol. Spun asta pentru ca eu nu sunt o persoana matinala si lucrurile pe care am sa ti le spun in continuare te vor ajuta cu siguranta daca vrei sa adaugi un pic de miscare in rutina ta zilnica.

Invatam in fiecare zi cat de bine este sa facem miscare. Cat de mult ne ajuta sportul si cata nevoie avem de el pentru a ne mentine organismul sanatos si pentru a ne stimula metabolismul.

Se spune chiar si ca unele afectiuni care apar se datoreaza sedentarismului si lipsei miscarii.
Asa ca pentru astazi am pregatit un articol care te va ajuta sa te trezesti mult mai bine dimineata si sa incluzi un pic de miscare in rutina ta zilnica.

yoga

foto: pozitie yoga, shutterstock

Yoga nu este doar miscare. Yoga este o modalitate prin care corpul, mintea si sufletul tau comunica si se armonieaza perfect pentru ca starea ta sa fie ideala, pentru ca energiile negative sa dispara si sa la ia locul celor pozitive.

Citește și:

Mai jos ai sa regasesti cateva exercitii de Yoga pe care le poti face la tine acasa fara sa ai nevoie de un echipament anume pentru ca pijamalele tale sunt cel mai bun echipament.

1. Pozitia scaunului

Stai in picioare, dreapta, cu ambele maini ridicate deasupra capului. Respira adanc si impinge-te in picioare pentru a-ti lungi cat mai mult corpul. Trage umerii inapoi si tine mainile departate de urechi. Apoi apleaca-te ca si cum ai vrea sa te asezi pe un scaun. Mentine mainile ridicate si muschii incordati.
Incearca sa stai cat mai mult in aceasta pozitie. Ea te va ajuta sa iti dezvolti muschii fesieri, pe cei ai picioarelor si pe cei ai bratelor.

2. Lumanarea

Este o pozitie pe care am invatat-o chiar si in scoala generala la orele de educatie fizica. Tot ce trebuie sa faci este sa stai intinsa pe spate si sa iti ridici corpul sustinandu-l in zona soldurilor. Mentine aceasta pozitie timp de 30 de secunde - 1 minut si revin-o la pozitia initiala.

Citește și:

Este o pozitie care te ajuta la oxigenarea creierului si la stimulatia circulatiei.

3. Pozitia "scandura"

Este o pozitie nemaipomenita pentru muschii abdominali daca o executi exact asa cum trebuie. Stai intinsa pe burta. Picioarele sa fie perfect intinse si abdomenul incordat. Ridica-te pe maini si incordeaza muschii cat poti de mult in timp ce respiri adanc. 10-20 de secunde sunt suficiente pentru ca abdomenul tau sa simta rezultatele.

4. Pozitia de rugaciune

Este mai mult o pozitie de meditatie pe care o poti realiza dupa ce ai facut cateva exercitii mai solicitante. Stai in fund cu picioarele incrucisate si impreuneaza mainile ca pentru rugaciune. Inspira si expira adanc. Gandeste-te la ceva frumos si incearca sa te linistesti. Inclina capul pe spate pentru 10 secunde si revin-o la pozitia initiala.

Aceasta pozitie te ajuta sa te relaxezi si sa te linistesti. Sa fii gata pentru o noua zi!

Citește și:

foto prima pagina: yoga, shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.