Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Jules Verne

Unele drumuri ne duc mai degraba spre un destin decat spre o destinatie.

Jules Gabriel Verne s-a nascut pe 8 februarie 1828 in Nantes, Franta, ca cel mai mare copil al unei familii cu doi frati. Una dintre legendele legate de numele sau spune ca tanarul Jules, in varsta de 11 ani, s-a furisat din casa parinteasca si s-a imbarcat pe ascuns pe un vas cu destinatia India.

Adolescentul era indragostit de verisoara sa, Caroline, careia ii promisese ca ii va aduce un colier de corali.

Tatal sau l-a recuperat pe copil in ultima clipa si urma certurilor acestuia, Jules a promis ca va calatori doar cu imaginatia, pana cand va creste.

Cu siguranta Verne a facut acest lucru cu mintea si la varsta maturitatii pentru ca a fost printre primii scriitori de literatura SF. Se mai crede despre el ca mai tarziu, adult fiind, Jules s-a indragostit de Luiza Muller din Homorod, Brasov.

La indrumarea ei, el ar fi calatorit sub anonimat cu vaporul pe Dunare pana la Giurgiu, a ajuns la Bucuresti si in cele din urma, in Transilvania.

Citește și:

Aceasta calatorie a sa ar fi fost sursa de inspiratie pentru romanul Castelul din Carpati.

Printre zecile de lucrari celebre ale sale se numara O calatorie spre centrul pamantului, De la Pamant la Luna, Douazeci de mii de leghe sub mari, Ocolul Pamantului in 80 de zile sau Capitan la 15 ani.

Jules Verne a murit pe 24 martie 1905 la Amiens iar la inmormantarea sa au participat 5000 de oameni.

Atlantic

Atlanticul! Uriasa intindere de apa, care acopera suprafata a douazeci si cinci milioane de mile patrate, lunga de noua mii si avand o latime mijlocie de doua mii sapte sute de mile. Intindere de apa deosebit de insemnata si totusi aproape necunoscuta celor vechi, in afara poate de cartaginezi, acesti olandezi ai antichitatii, care in drumurile lor comerciale vizitau tarmurile vestice ale Europei si Africii.

Bine

Mai bine sa pui raul inainte, si sa lasi ce e mai bun ca o surpriza.

Citește și:

Calatorie

O calatorie care incepe rau se sfarseste rareori cu bine.

Cunoastere

Ce carte mare ar putea fi scrisa cu tot ceea ce se cunoaste. Dar mult mai mare ar fi cartea cu tot ce nu se cunoaste.

Curiozitate

Am vrut sa vad ceea ce nimeni nu a observat inca, chiar daca ar trebui sa platesc pentru aceasta curiozitate cu viata.

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.