Setari Cookie-uri

5 curiozitati fascinante despre ochii tai

Ochii sunt oglinda sufletului insa nu stiai asta despre ei!

Se spune despre ochi ca sunt oglinzi catre suflet si iti poti da seama de numeroase aspecte personale despre un om atunci cand il privesti drept in fata. este foarte posibil sa se ascunda o farama de adevar in aceasta afirmatie insa cel putin la fel de adevarat este faptul ca ochii pot oferi indicii importante despre oameni, ca fiinte.

1. Toti oamenii cu ochi albastri au un stramos comun

Exista un procent mare de populatie cu aceasta culoare de ochi, in special in zona europeana, eurasiatica si in regiunile in care au migrat oamenii de aici. Cu toate ca este o culoare atat de des intalnita si raspandita astazi peste tot in lume, oamenii de stiinta au gasit un stramos comun al tuturor posesorilor de ochi albastri.

ochi albastri

foto shutterstock ochi albastru

Acesta a trait acum 10 000, in zona Marii Baltice. Pana in acel moment, cei mai multi dintre oameni aveau ochii caprui insa in urma unei mutatii genetice, pe lume au aparut persoanele cu ochi albastri.

Citește și:

2. Barbatii si femeile vad lumea diferit

La modul cel mai propriu, barbatii si femeile au viziuni diferite asupra lumii. Potrivit unei echipe de cercetatori condusa de Israel Abramov. Barbatii percep mai usor detaliile si miscarea in timp ce femeile disting o varietate mai mare de nuante.

Tot aceasta echipa a concluzionat ca barbatii isi fixeaza privirea asupra fetei interlocutorului sau asupra altui punct din fizionomia acestuia,precum si asupra unei anumite imagini, in timp ce ochii femeilor se plimba de sus pana in jos pentru a obtine o imagine mai complexa.

Vizionare placuta


Kudika
15 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.