Setari Cookie-uri

Secretele clitorisului de la A la Orgasm

7 lucruri pe care nu le stiai despre clitoris

Clitorisul a fost si ramane inca una dintre cele mai dezbatute zone ale anatomiei feminine. De fapt, de-a lungul istoriei, acesta a fost „descoperit” si rasdescoperit de numerosi anatomisti. In 1559, italianul Realdo Colombo s-a proclamat descoperitorul clitorisului, doar pentru a fi redescoperit in 1960 de catre celebrul Kinsey si apoi, mai tarziu, de Masters si Johnson in 1960, moment in care a fost recunoscuta functia sa exclusiv pentru atingerea orgasmului. Desi a fost studiat de numerosi specialisti, clitorisul este inca inconjurat de mister si exista inca numeroase detalii mai putin cunoscute despre acesta.

1. Anatomia completa a clitorisului a fost descoperita in totalitate abia in 1998 de catre medicul australian Helen O’Connell, care a desfasurat o serie de studii la RMN. Astfel, s-a constata ca organul are de fapt forma literei Y si se continua mult in interiorul corpului. De fapt, ceea ce vedem in exterior pozitionat intre labii este doar varful icebergului, acel bulb denumit gland.

Citește și:

In interior, acesta se continua cu doi corpi cavernosi, doua crure si un gland. Inauntru, acestea inconjoara canalul vaginal si poate astfel poate fi explicata si prezenta punctului G, desi nu exista inca studii care sa demonstreze acest lucru.

Din fericire, oamenii de stiinta au inceput sa acorde din ce in ce mai multa atentie clitorisului iar in 2009 a fost obtinuta prima sonografie 3D a clitorisului. Vezi AICI imaginea.

Vizionare placuta


Kudika
26 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.