Setari Cookie-uri

Advertorial (P) Tips&tricks pentru vopsirea corecta a parului

Invata sa iti vopesti corect parul chiar la tine acasa!

Cu siguranta te-ai gandit de nenumarate ori sa incerci sa iti schimbi culoarea parului chiar la tine acasa pentru a evita timpul pierdut prin saloanele de infrumusetare, dar ai avut probabil temerea ca nu va iesi totul asa cum te astepti si ai renuntat la idee.

Intr-adevar, vopsitul acasa poate fi usor mai dificil, cel putin prima oara, dar daca tii cont de cateva mici trucuri vei vedea ca totul se va transforma intr-un ritual distractiv si foarte antrenant.

1. Alege o culoare care iti place

Inaite de a trece la procesul propriu-zis al vopsitului, alege o culoare care iti palce si ai grija sa nu fie foarte diferita de culoarea naturala a parului tau, cel putin pentru primul astfel de proces realziat acasa.

AICI gasesti un test care te va ajuta sa iti descoperi fenotipul si sa te hotarasti asupa culorii care ti se potriveste cel mai bine. Mai mult de atat, poti castiga nuanta de vopsea potrivita fenotipului tau.

Exemplu: Fenotipul Andrei este Toamna.

2. Pregateste-ti parul

Inainte de a-ti vopsi parul ai grija sa nu il speli cu 48 de ore inainte. Unele ingrediente pot irita scalpul si este bine sa previi astfel de situatii.

P.S. Nu uita sa faci testul de alergie inainte sa te vopsesti.

3. Pregateste-ti ustensilele necesare

Ai nevoie de:

  • Un bol de plastic
  • Un pieptan
  • O perie pentru vopsit
  • Manusi de plastic
  • O pelerina pentru protectie

Ai grija ca fiecare dintre ele sa fie curate si sa nu aiba alte urme de vopsea pe ele.

4. Pregateste vopseaua

Acum cand totul este aproape gata nu mai ramane decat sa pregatesti vopseaua. Amesteca continutul tuburilor pe care le gasesti in cutia de vopsea pana cand se omogenizeaza perfect.

5. Aplica corect vopseaua pe par

Piaptana bine parul si imparte-l in suvite egale. Prinde-l cu agrafe astfel incat sa nu te incurce. Incepe aplicarea de la radacina spre varfuri si ai grija ca vopseaua sa fie intinsa uniform.

6. Finalizeaza procesul

Dupa ce ai vopsit tot parul, prinde-l intr-un coc astfel incat sa nu iti patezi pielea. Asteapta 20-30 de minute (sau cat scrie pe instructiunile de utilizare) si spala parul cu sampon asa cum faci de obicei.

Usuca-l si culoarea ta preferata este acum gata!

P.S. Cheama o prietena la tine pentru un plus de ajutor.


Kudika
10 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.