Setari Cookie-uri

Interviu cu Razvan Dumitru - Despre arta digitala si pasiunea pentru pictura

Razvan Dumitru are 26 de ani. Este artist si iubeste ceea ce face. Mai mult de atat, operele lui au aparut in prima galerie de arta digitala din Romania - Samsung SUHD. Dar mai bine va las pe voi sa edscoperiti alte lucruri interesnate despre el in interviul de mai jos. Ah, si sa nu uit: are o energie incredibila pe care o transmite celor din jur ori de cate ori are ocazia.

Razvan Dumitru are 26 de ani. Este artist si iubeste ceea ce face. Mai mult de atat, operele lui au aparut in prima galerie de arta digitala din Romania - Samsung SUHD. Dar mai bine va las pe voi sa edscoperiti alte lucruri interesnate despre el in interviul de mai jos. Ah, si sa nu uit: are o energie incredibila pe care o transmite celor din jur ori de cate ori are ocazia.

1. As vrea sa incepem printr-o scurta prezentare. Cine este Razvan Dumitru si ce ar trebui sa stie cititoarele noastre despre el?

Hei, sunt Razvan, am 26 de ani si sunt lead concept artist la Plumzi (concept art, animatii, cgi, nebunii, haos)... ah si pictez in timpul liber!

Stiam inca din liceu ce mi-ar placea sa fac din punct de vedere profesional, numai ca la momentul acela, din pacate, in Romania nu existau facultati specializate pe arta digitala, asa ca am ales arhitectura. In facultate am inceput sa lucrez cu diverse birouri de arhitectura si am incercat sa ma axez mai mult pe partea de imagine arhitecturala, pentru ca era mai aproape de ceea ce-mi doream eu sa fac initial.

Citește și:

In timp am evoluat si in zona de modelare 3D si procesare si la sfarsitul facultatii am lucrat pentru prima oara intr-un loc in care puteam sa fac ceea ce ma pasiona cu adevarat: CARIOCA STUDIO.

A urmat o perioada de freelancing care a luat sfarsit in momentul in care am gasit un nou job care sa merite din punctul meu de vedere cele 8 ore de stat intr-un singur loc, in fiecare zi. A fost sa fie PLUMZI si iata-ma aici, colaborand cu o echipa de oameni faini in procesul de a crea animatii interactive preluate de la cele mai mari studiouri din lume, care sa functioneze pe orice device de ultima generatie.

2. Cine este Spoof si cum a aparut aceasta porecla?

Povestea lui Spoof a inceput acum multi ani. Incepusem meditatiile pentru arhitectura si invatam cum sa fac anturajul (vegetatie, ambient, oameni, etc), iar pe partea asta regulile nu sunt asa de stricte. In principiu, fiecare e liber sa isi exprime personalitatea prin felul in care alege sa schiteze anturajul. Asa am dezvoltat primul personaj, un om stilizat care a primit primul nume, tot in facultate. Il chema GEN pentru ca totul era GEN. Apoi numele s-a schimbat in LOR, PASTIS, STIS. Pana la urma cineva i-a zis total anapoda Spoof si Spoof a ramas.

Citește și:

Am reusit sa fac chiar o parte dintr-o animatie, parte in care puteai sa descoperi vag lumea acestui baiat. Imi lua foarte mult timp sa fac o animatie propriu-zisa, cap coada, asa ca am continuat cu schitele si desenele. Si cum imi urcam ilustratiile cu Spoof pe un forum de arta digitala am zis sa-i cer unei prietene, Miruna Dumitrescu, care cunostea acest personaj dinainte sa fi devenit "cunoscut" si care l-a indragit din prima, un text in ideea ca poate iese mai misto si cand mi l-a trimis mi-a placut asa mult ca pagina de Facebook s-a intamplat si s-a chemat Spoof.

Ne-a placut asa de mult ce-a iesit ca am hotarat sa mergem mai departe si sa conturam universul lui intr-o pagina de Facebook dedicata. Feedback-ul a fost mai mult decat pozitiv in conditiile in care pagina respectiva a fost creata fara niciun suport media, asa ca ne tinem de treaba in continuare.

Citește și:

Ne place sa credem ca ceea ce il defineste pe Spoof este autenticitatea, iar ea se regaseste in tot ceea ce sta la baza acestui personaj, de la tehnica folosita pentru a-l desena, pana la elementele care il inconjoara si gandurile sale exprimate in scris. E un personaj care iese din tiparele lumii cotidiene, fara sa se separe de ea in vreun fel, oferindu-i pur si simplu o interpretare diferita, care provine intotdeauna dintr-un soi de nucleu profund uman si sincer.

3. As vrea sa vorbim un pic despre pasiunea pentru arta digitala. Cand ai descoperit ca vrei sa faci asta si de ce?

Pasiunea mea pentru arta digitala s-a format in liceu, dar la momentul acela din pacate, in Romania nu exista o facultate care sa fie specializata pe acest domeniu. Initial m-am ganidt sa dau la facultatea de arte, dar din diverse constrangeri, am hotarat ca e mai bine sa ma indrept spre arhitectura. Oricum, pe vremea aia mi se parea ca talentul la desen era un plus, orice-as fi ales, asa ca am zis de ce nu?

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 August 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.