Setari Cookie-uri

TOP 10 CELE MAI CIUDATE SENTIMENTE pe care le-ai simtit vreodata si ce inseamna ele

Ai simtit si tu senzatii ciudate, carora nu ai putut sa le dai un nume, pe care nu ai putut sa le interpretezi. Ni se inatmpla adesea si nu, nu sunt iluzii. Aceste sentimente au si denumiri si recent fac obiectul de studiu al specialistilor din diverse domenii cum ar fi psihologia.

Unele dintre aceste senzatii ciudat au si denumiri:

1. OPIA

Asa este denumit acel sentiment de excitare maxima pe care cineva il simte atunci cand intra intr-o puternica comunicare din priviri cu o alta persoana.

S-au facut multe cercetari in legatura cu acest sentiment si s-a stabilit foarte clar ca doua persoane care se plac si se privesc intens provoaca excitare si sentimentul este foarte placut. Depinde de circumstante, insa. Daca una dintre persoane este receptata ca fiind periculoasa, sentimentul este extrem de neplacut.

opia

Foto interior si prima pagina: Shutterstock.com; cuplu. tineri, femeie, barbat

2. Déjà vu

Aproape toata lumea a experimentat acest sentiment: acea senzatie ca ai mai fost printr-un loc sau ca repeti un eveniment care deja s-a mai intamplat. Psihologii sunt de parere ca aceasta senzatie este provocata de trasaturile unei experiente noi care seamana cu ceva prin care am mai trecut, amintire stocata undeva in adancimile mintii. Aproximativ 75% dintre oameni au declarat ca au experimentat acest sentiment.

Citește și:

3. Ellipsism

Acest termen defineste acea senzatie pe care o avem cand realizam ca nu vom trai atat de mult incat sa vedem viitorul. De exemplu, un bunic ar putea sa devina trist gandindu-se ca nu va apuca sa isi vada nepotul adult.

4. Chrysalism

Ai avut vreodata o senzatie de caldura, de pace de liniste, atunci cand tu te afli in casa unde e cald si bine in timp ce afara se petrece o furtuna? Aceasta experienta poate fi legata de senzatia ca esti din nou in uterul mamei si de aceea i se spune Chrysalism.

Chrysalism

Foto: Shutterstock.com; fata, tanara, femeie, femeie ganditoare

5. Adronitis

Aceasta este o senzatie de frustrare pe care o experimentam atunci cand intalnim o persoana noua si interesanta si cand ne dam seama cat de mult va dura pana vom reusi sa dezvoltam o relatie deplina cu acea persoana. Iti doresti ca relatia sa se desfasoare cu repeziciune, dar stii ca nu se va intampla acest lucru.

Citește și:

Citeste continuarea pe Garbo.ro

Vizionare placuta


Kudika
31 Iulie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.