Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei: Cele mai frumoase citate de iubire dupa Ileana Vulpescu

Nu iubesti cu adevarat decat pe cine respecti.

Ileana Vulpescu (n. 21 mai 1932, Bratovoesti, jud Dolj) este o prozatoare si romanciera romana, sotia regretatului poet, eseist, traducator si dramaturg, Romulus Vulpescu. Este autoarea a numeroase carti, cea mai cunoscuta dintre ele fiind “Arta conversatiei” (1980) ajunsa best-seller. Alte titluri ale autoarei includ “Candidatii la fericire” (1983), “Arta compromisului” (2002), “De-amor, de-amar, de inima albastra” (2005). Stilul este personal, cald, pe alocuri melancolic, cu portretizari ale unor lumi trecute si analize detaliate ale sensibilitatilor si framantarilor sufletesti ale personajelor.

citate de iubire

ADEVAR

“Adevarul este cea mai buna minciuna.”

AMOR

“Amorul si gripa se trateaza cu patul.”

CASATORIE

“Depinde cat sunt de potriviti doi oameni in conceptii, in gusturi, cata toleranta au, conteaza foarte mult principiile, felul in care reusesti sa comunici si dupa ce marea flacara a iubirii nu mai este ce-a fost. Asa cum exista prietenii care dureaza o viata, tot asa exista si casatorii care dureaza o viata. Acum, conceptia este ca, daca a trecut marea iubire, divortam. Gasim alta.”

Citește și:

CONSECINTE

“Niciodata nu putem sti ce proportii iau faptele noastre in viata celuilalt. Raul pe care i l-am facut ramane bun-facut.”

COPII

“Pentru un parinte nimic nu este mai important decat sa fie iubit de copilul lui. Daca nu stii sa-l faci sa te iubeasca, e o cauza pierduta.”

DRAGOSTE

“Dragostea cea fierbinte, de la-nceput, nu tine cat lumea. Important e cu ce ramai cand s-a mai stins vapaia. Dragostea e ca o stare exceptionala. Iar starile exceptionale nu pot tine. Evolutia dragostei e comparabila cu evolutia unei boli. Si intr-o boala, criza nu poate tine o viata. Viata poate tine de-o criza, dar criza nu tine de-o viata.”

ECHILIBRU

“Un om nu-si poate planifica fericirea. El isi poate concepe o existenta echilibrata. Poate lupta si trebuie sa lupte pentru acest echilibru.”

Citește și:

EGALITATE

“Prietenia, dragostea sterg barierele de clasa.”

EPILOG

“Sunt oameni care nu prelungesc o legatura dincolo de iubire.”

FERICIRE

“Cred ca fericirea e un cuvant de dictionar. Sunt momente de multumire, e o desprindere de tine, de ceilalti, dar ca stare permanenta, asa ceva nu exista.”

FRIVOLITATE

“Femeilor care n-au facut altceva decat sa-si pastreze frumusetea unui trup pe care n-au vrut sa-l deformeze cu maternitatea le reprosez inutilitatea, vidul.”

INTENSITATE

“Cu cat sufletul tau intra mai profund in hatisurile de clar-obscur ale altui suflet, cu-atat actul fizic al iubirii devine mai greu de-nfaptuit. Nu ti-l mai poti inchipui. Desi-l doresti, nu ti-l mai poti inchipui.”

INCHEIERE

“Oamenii care se iubisera si nu-si implinisera dragostea sau cei care o-mplinisera, dar le trecuse, n-ar fi trebuit sa se mai vada niciodata-n viata.”

Citește și:

    INTELEPCIUNE

    “Intr-o buna zi, ai sa-ntelegi, ca omul cel mai iubit reprezinta superlativul absolut al unei vieti. Oricata pasiune ar exista intre un barbat si-o femeie, judecata isi situeaza la un moment dat partenerul numai pe verticala. Nu-ti poti inchipui cum se sterg din tine senzatiile… e de necrezut cum uita trupul.”

    MINTE

    “Mintea si sufletul omului nu merg mereu pe aceeasi poteca.”

    NEPASARE

    “Cand un barbat iti prefera o alta femeie, te sterge, evident, de pe carnetul lui de bal din punct de vedere al feminitatii.”

    PASIUNE

    “Nimeni nu face pasiuni pentru femei cumsecade.”

    REGRETE

    “Sa-mi para rau? Sa-mi para rau ca-n viata asta, facuta-n mare parte din rutina, mi-a fost dat sa traiesc ceva adevarat si-atat de frumos? Daca maine as lua viata de la capat si cineva m-ar pune sa aleg, infatisandu-mi de la inceput si suferinta cu care-as plati bucuria, eu tot te-as alege!”

    Citește și:

      RESPECT

      “Nu iubesti cu adevarat decat pe cine respecti.”

      SINGURATATE

      “Unei femei singure toata lumea-i aduce aminte ca este disponibila si este, fizic, mereu.”

      SPIRITUALITATE

      “Oricata pasiune ar exista intre un barbat si o femeie, judecata isi situeaza la un moment dat partenerul numai pe verticala. Acest moment nu poate fi evitat. Nici pasiunea cea mai mare nu absolva pe nimeni de aceasta pozitie esential umana. Ceea ce iti ramane dintr-un om e ceea ce-l abstrage din animalitate: gandirea lui, cuvintele, gesturile. Orizontalitatea erotica este cel mai perisabil element al unei legaturi. Ai sa vezi, intr-o zi, ca numai spiritualitatea ramane dintr-o iubire.”

      SUFLET

      “Sufletul cuprins de harul iubirii, aureoleaza o fiinta, devenind generos cu celelalte fiinte, risipind si spre ele firimituri de bunatate, respingand trivialitatea, grosolania.”

      TEMPERAMENT

      “Unui om ii accepti firea, nu i-o ierti.”

      TIMP

      “N-o sa-mi spuna nimeni ca, dupa 20 de ani, mai este ca-n prima luna cand a inceput iubirea dintre doi oameni.”

      TRADARE

      “Cutite infig in noi doar cei pe care ii iubim.”

      VIRTUTE

      “Doua calitati pe lume nu pot fi simulate si nici inlocuite: inteligenta si bunatatea!”

      VORBE

      “O fapta rea se-ndreapta printr-o vorba buna, o vorba rea nu se indreapta prin nimic.”

      Foto prima pagina: Mohamed Mekhamer

      Vizionare placuta


      Kudika
      13 August 2015
      Echipa Kudika

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.