Setari Cookie-uri

8 concepte Kundalini esentiale pentru cresterea ta spirituala

Descopera cum sa evoluezi si sa te vindeci spiritual!

Filosofia hindusa defineste Kundalini ca fiind o energie latenta, aflata la baza coloanei vertebrale, care, atunci cand se activeaza, ascensioneaza si deschide cele sapte chakre ale organismului. Chakrele, sau centrii energetici ai organismului, sunt deseori blocati de anumite experiente negative, din care nu am reusit sa ne mai revenim, iar persistenta acestor perioade de stagnare energetica duce la aparitia de boli, dureri cronice sau alte neplaceri in plan fizic sau psihic.

Concepte Kundalini care te vor ajuta sa te vindeci spiritual

1. Infrunta-ti temerile!

Anxietatea nu este altceva decat frica suprimata, iar frica este o forma de atasament care ne indeparteaza de legatura cu noi insine. Ca si cum am privi lumea printr-o vitrina de sticla, doar observand-o, fara a participa propriu-zis la actiune. Acest lucru ne tine la o distanta “sigura” de realitatea noastra. Pana cand nu vom renunta la acest atasament, transformarea noastra nu poate incepe, iar pentru aceasta avem nevoie doar de curaj si rabdare, pentru a continua sa traim fara el.

Citește și:

hinduism Foto: Galyna Andrushko, Shutterstock

2. Afla ce te insufleteste!

Darul chemarii personale este posibil doar daca esti in ton cu vibratiile Universului. Atunci cand mintea ta este linistita este mult mai susceptibila la a primi aceste semnale. Aprinde o lumanare si priveste pentru cateva momente palpairile flacarii, meditand in liniste. Permite gandurilor si sentimentelor sa isi faca aparitia, concentrandu-ti privirea pe flacara, pentru claritate. Focul, ca element, ne ajuta sa ne concentram pe ceea ce conteaza cu adevarat pentru noi, eliminand surplusul de energii neproductive pe care le acumulam in timp. A scrie intr-un jurnal este de asemenea o modalitate perfecta de a intelege semnificatia gandurilor si sentimentelor care ne parvin in timpul meditatiei, iar consistenta este cheia pentru a te conecta cu sursa divina.

Citește și:

3. Revendica-ti dreptul de a fi aici!

Dupa ce ai stabilit scopul ce te anima, dreptul tau personal de a fi prezent aici, pe aceasta planeta, va incepe sa capete implicatii divine. Fii proactiv(a) si creeaza-ti viata pe care ti-ai dorit-o si ai vizualizat-o mereu. Daca simti cu toata puterea fiintei tale ca te afli pe calea oportuna, atunci Universul te va sprijini pe tot parcursul acesteia.

4. Stabileste-ti propriile limite!

Este bine sa ai standarde ridicate si sa faci ceea ce este cel mai bine pentru tine. Si ai tot dreptul sa stabilesti limite acelor persoane ori situatii care nu servesc interesului tau. Atunci cand te concentrezi asupra scopului ce te anima si pe intentia de a-ti creea viata asa cum ti-o doresti, faptul ca iti revendici dreptul de a stabili limite nu va fi privit ca o dovada de egoism ci mai degraba ca o dovada de auto-implinire.

Citește și:

5. Cunoaste-ti sinele ascuns!

Fii foarte atent(a) in ceea ce priveste antipatiile pe care le simti fata de alte persoane. De obicei ne displace la noi insine cand simtim aversiune fata de cineva sau fata de ceva si incercam, subconstient, sa respingem acesta parte a personalitatii noastre. Daca in loc de a o respinge, am incerca sa o constientizam si sa o intelegem, acest lucru va diminua orice putere distructiva si ne va permite sa crestem spiritual. Pe masura ce ne intelegem si acceptam sinele ascuns, energia folosita initial pentru a-l suprima va fi utilizata pentru a reduce tensiunea ce a fost, inainte, captiva in organism.

6. Nu te izola!

In momentul in care ne distantam fata de lume, cumva ne suprimam si emotiile, crezand ca astfel vom fi mai protejati de un potential disconfort. De fapt, nu numai ca nu suntem protejati, dar izolarea si deconectarea cauzeaza mai mult rau decat bine. De altfel, Aristotel a spus ca “omul este din natura o fiinta sociala”. Atunci cand relationam cu ceilalti, suntem mult mai receptivi, raspundem celorlalti cu compasiune si astfel permitem circulatia fortei vitale in intregul organism, inlaturand blocajele. Ofera si accepta cu recunostinta daruri, inlatura-ti armura si deschide-ti inima catre conexiunea divina cu ceilalti!

Citește și:

7. Gaseste-ti talentul!

Puterea personala rezulta din autocunoastere si din traiul conform propriilor adevaruri. Este important sa iesi din zona de confort si sa ai curajul sa fii unic(a), pentru a creste spiritual, a construi si a edifica ceea ce te individualizeaza.

8. Obisnuieste-te sa iti auzi vocea!

Pentru cei care au petrecut o perioada izolati de lume, vocea interioara a fost de asemenea redusa la tacere. Tensiunea la nivelul gatului si umerilor este un semn des intalnit in blocajul chakrei gatului (vishuddha). Aceasta reprezinta un semn de la Univers, care ne atentioneaza ca ar trebui sa impartasim si altora propriile adevaruri profunde, fie prin vorbire sau scriere, fie prin alte modalitati expresive (muzica sau dans).

Foto prima pagina: szefei, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.