Setari Cookie-uri

5 trucuri holistice care iti vor imbunatati instantaneu starea de spirit

Cum sa scapi de energiile negative!

Cu totii avem momente cand ne-ar putea folosi o mica pauza de la problemele, obligatiile si lucrurile neplacute de zi cu zi, care ne incarca cu energii negative si ne secatuiesc de puteri. Unii apeleaza la alcool, ca panaceu al detasarii si uitarii, altii prefera sa apeleze la internet, o portie mare de cartofi prajiti sau inghetata.

Daca ai afla ca exista modalitati mult mai sanatoase pentru tine si inaltatoare pentru spirit pentru a te detasa si a-ti imbunatati instant starea de spirit?

5 trucuri cu rezultate imediate

1. Respira adanc!

Beneficiu: inlatura frica irationala si calmeaza mintea si corpul.
Durata: 1 minut.
Cum se face: inspira adanc pe nas si expira pe gura; astfel, sistemul tau nervos central se va calma instantaneu. Respira adanc de cinci ori, sau continua pana cand te simti mult mai calma.

trucuri holistice Foto: Poznyakov, Shutterstock

Citește și:

2. Aplica o presiune usoara asupra timusului

Beneficiu: iti restabileste si iti stimuleaza nivelul energetic, creste vitalitatea, intareste sistemul imunitar.
Durata: 20 de secunde.
Cum se face: foloseste degetele pentru a percuta usor mijlocul sternului (aproximativ in zona in care Tarzan se batea cu pumnii). In timp ce faci asta, spune-ti, cat se poate de convingator: “Totul va fi bine”.

3. Fa o baie vindecatoare cu saruri

Beneficiu: iti purifica aura si iti amplifica vitalitatea si starea de sanatate.
Durata: 20 de minute.
Cum se face: umple cada cu apa calda (sa nu fie fierbinte); foloseste 2-3 cesti de sare Himalaya sau Epsom. Nu folosi sare de bucatarie! Adauga cateva picaturi de ulei esential, cum ar fi cel de lavanda, pentru a te ajuta sa te relaxezi. Impune-ti sa te eliberezi de toate energiile negative. Stai in apa aproximativ 20 de minute. Pentru a beneficia din plin de baia relaxanta, aprinde lumanari sau asculta muzica linistitoare. Da drumul la scurgere cat timp stai in cada si vizualizeaza cum gandurile negative se duc, o data cu apa, pe orificiul de evacuare al cazii. Fa apoi un dus scurt pentru a curata sarea de pe corp si vizualizeaza apa dusului ca pe o lumina alba care iti purifica aura.

Citește și:

4. Arde niste salvie

Beneficiu: elimina energiile negative.
Durata: 1-5 minute.
Cum se face: aveti nevoie de un recipient rezistent la foc, un buchetel de salvie, chibrituri si un evantai (sau orice ar merge ca sa ventilati fumul, o carte postala etc). Aprinde buchetul de salvie apoi sufla in flacara. Permite fumului sa se ridice deasupra recipientului cata vreme salvia arde mocnit. Verbalizeaza intentia de purificare, spunand: “Fie ca energiile negative sa plece; fie ca doar energiile pozitive sa ramana!”. Imprastie fumul cu ajutorul evantaiului de-a lungul intregului tau camp energetic, incepand din partea anterioara a corpului, de la picioare, urcand pana la nivelul crestetului. Asigura-te ca salvia continua sa arda in recipientul sau. Cand ai terminat, stinge jarul rezultat in conditii de siguranta sau permite-i sa se stinga de la sine, sub supraveghere.

Citește și:

5. Schimba realitatea

…sau macar incearca, imaginandu-ti o poveste diferita.
Beneficiu: te transporta instant, din realitatea neplacuta, in locul in care ti-ai dori sa fii.
Durata: 1-5 minute.
Cum se face: verbalizeaza cum ti-ai dori sa fie realitatea. In loc sa spui “nu imi permit lucrul acesta”, incearca mai bine “va fi interesant sa vad de unde vor aparea banii pentru asta”. In loc sa spui “nu reusesc sa slabesc”, spune in schimb “fiecare moment imi ofera sansa de a o lua de la capat si acum aleg sa fac pasi mici si siguri in directia potrivita, pentru a manca sanatos, a avea o stare buna de sanatate si pentru a face miscare”. In loc sa spui “sunt un dezastru la capitolul dragoste, nu imi voi gasi niciodata pe cineva care sa ma iubeasca”, spune “ma iubesc pe mine, exact asa cum sunt si merit o relatie romantica si minunata”.

Citește și:

Daca urmezi in mod constient un plan de actiune pentru a-ti imbunatati rapid starea de spirit, te va ajuta sa preiei controlul asupra vietii tale si sa te simti bine in fiecare zi. In plus, ai grija de tine si fa alegeri sanatoase, astfel te vei simti mult mai responsabila si vei avea o stima de sine crescuta.

Foto prima pagina: ArtFamily, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 Septembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.