Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate de iubire dupa Elizabeth Gilbert

Probabil ca un suflet pereche adevarat e cea mai importanta persoana pe care ti-e dat sa o intalnesti in viata, pentru ca-ti darama toate prejudecatile si te obliga sa te trezesti.

Elizabeth M. Gilbert (n. 18 iulie 1969, Waterbury,Connecticut, S.U.A.) este o eseista, biografa, nuvelista, romanciera si memorialista americana. Este cunoscuta pentru autobiografia publicata in 2006, “Mananca, Roaga-te, Iubeste”, care a fost timp de 199 saptamani pe lista de best-seller a “New York Times” si care s-a publicat in 10 milioane de exemplare in intreaga lume (tradusa in 30 de limbi,in Romania a aparut in 2008). Filmul omonim a aparut in 2010, avandu-i pe Julia Roberts si James Franco in rolurile principale.

O continuare a acestui best-seller a fost publicata in 2010 - “Si am spus da. O poveste de iubire”. Alte titluri aparute la noi sunt: “Ultimul barbat american” (aparuta la noi in 2009), “Pelerinii” (aparuta la noi in 2010),“Razboiul homarilor” (2011), “Semnatura tuturor lucrurilor” (2014). Stilul sau literar este descriptiv, unic, familiar, cu accente conversationale si pe alocuri comice.

Descopera cartile lui Elizabeth Gilbert, pe care le poti cumpara online.

Citește și:

ALEGERE

“Aleg fericirea in locul suferintei. Fac spatiu pentru ca viitorul necunoscut sa-mi umple viata cu surprizele care inca n-au venit.”

ARMONIE

“Oare iti poti cladi viata in asa fel incat sa armonizezi lucruri care la prima vedere par absolut incompatibile, fara sa excluzi nimic din ceea ce-ti poate oferi lumea?”

CASATORIE

“Casatoria e o stranie combinatie de vis si realitate, iar noi, cuplurile, ne petrecem viata incercand sa negociem granita dintre cele doua.”

CAUTARE

“Cautam fericirea peste tot, dar suntem precum cersetorul din povestea lui Tolstoi, care si-a petrecut viata cerand trecatorilor cativa banuti, fara sa stie ca statuse tot timpul deasupra unei comori. Comoara noastra – perfectiunea noastra – exista deja in noi. Dar pentru a o atinge, trebuie sa lasam deoparte agitatia continua a mintii, sa renuntam la dorintele egoului. Si sa intram in tacerea inimilor noastre.”

Citește și:

CONSECVENTA

“Am fost inselata, judecata, tatuata, dar sunt in picioare si nu ma dau batuta.”

DECEPTIE

“Uneori, e nevoie sa ne mai frangem si inimile.”

DESCOPERIRE

“Uneori fericirea se afla la capatul lumii. Calatoresti ca sa ajungi la tine insuti. Ca sa te descoperi.”

ECHILIBRU

“Cateodata, sa pierzi echilibrul din dragoste e dovada ca traiesti perfect echilibrat.”

EMOTII

“Emotiile sunt sclavele gandurilor noastre si noi suntem sclavii emotiilor.”

FERICIRE

“…oamenii au tendinta sa considere fericirea un noroc care da peste ei, ceva ce te va invalui, ca vremea frumoasa, daca soarta iti surade. Doar ca fericirea nu functioneaza asa. Fericirea e consecinta propriului efort. Te lupti pentru ea, muncesti pentru ea, insisti, uneori mergi pana la capatul pamantului in cautarea ei. Trebuie sa participi mereu la manifestarile lucrurilor bune care iti apar in viata. Iar cand atingi o stare de fericire, nu trebuie niciodata sa lenevesti, sa renunti la a o mentine: trebuie sa te straduiesti din rasputeri sa inoti contra curentului, ca sa fii vesnic in unda fericirii, ca sa plutesti mereu deasupra ei.”

Citește și:

    GREUTATE

    “Sa ai o inima zdrobita este un semn bun; inseamna ca am incercat un sentiment pentru ceva sau cineva.”

    IDENTIC

    “Nu este atat de important cu ce barbat se casatoreste o femeie, cu rare exceptii orice barbat e cam la fel cu oricare altul.”

    IUBIRE

    “Daca te iubesc, poti obtine orice de la mine: timpul meu, dragostea mea, fundul meu, banii mei, familia mea, cainele meu, banii cainelui meu, timpul cainelui meu, totul. Daca te iubesc, voi indura eu durerea ta, iti voi plati eu datoriile (in toate felurile posibile), te voi proteja de temerile tale, voi proiecta asupra ta tot felul de calitati pe care de fapt nu le ai si voi cumpara cadouri de Craciun intregii tale familii. Am sa-ti dau soarele si ploaia si, daca ele nu sunt disponibile imediat, am sa stau la rand pentru ele. Am sa-ti dau toate astea si chiar mai mult, pana cand am sa ajung atat de extenuata si de golita, incat singurul mod de a-mi recapata energia va fi sa ma indragostesc de altcineva.”

    Citește și:

      MOTIVATIE

      “Sufletele acestea pereche ne apar in viata tocmai pentru ca noi sa putem descoperi alte forte ale propriei noastre persoane. Dupa care pleaca.”

      PACE

      “Intoarce-te mereu in centrul inimii tale, acolo sigur vei gasi, de fiecare data, pacea.”

      PUTERE

      “Probabil ca un suflet pereche adevarat e cea mai importanta persoana pe care ti-e dat sa o intalnesti in viata, pentru ca-ti darama toate prejudecatile si te obliga sa te trezesti.”

      REALITATE

      “E mai bine sa-ti urmezi propriul destin imperfect decat sa traiesti o imitatie perfecta a vietii altcuiva.”

      SCUZE

      “Nu te scuza ca plangi. Fara aceasta emotie am fi doar niste roboti.”

      SPERANTA

      “Am trecut si eu pe acolo.... Cand esti pierdut in durere ca intr-o adevarata padure, nu-ti poti imagina ca ai putea vreodata sa gasesti drumul care te duce afara, catre un loc mai bun. Dar, daca cineva te poate asigura ca si el a trecut prin acel loc si a reusit sa iasa de acolo, lucrul acesta poate aduce cateodata un strop de speranta.”

      SUFLET

      “Oamenii cred ca un suflet pereche te completeaza perfect si asta e ceea ce isi doreste toata lumea. Insa un adevarat suflet pereche este ca o oglinda, este acea persoana care iti arata tot ce te trage inapoi si este acea persoana care iti va atrage atentia asupra lucrurilor ce le poti schimba in bine.”

      ZAMBET

      “Zambeste cu fata, zambeste cu inima, iar energiile pozitive vor veni la tine si vor indeparta energiile negative.”

      Foto prima pagina: Andrekart Photography, Shutterstock

      Vizionare placuta


      Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.