Setari Cookie-uri

Test: Inteligenta emotionala!

Referitor la inteligenta persoanelor cu care interactionam adesea obisnuim sa raportam totul la nivelul IQ-ului. De altfel, pana nu demult, acesta era si singurul criteriu de apreciere ce ne garanta (sau nu) 'desteptaciunea' cuiva. Ei bine, odata cu evolutia lucrurilor, cercetarile au demonstrat ca mai exista un aspect demn de luat in seama si care a fost atata vreme trecut cu vederea in mod nedrept si complet eronat. Este asadar vorba despre inteligenta emotionala (IE) care demonstreaza cumva demersurile prin care, adesea, persoane cu un IQ ce nu depaseste nivelul mediu reusesc sa aiba o ascensiune fulminanta. Cheia succesului? Capacitatile fiecaruia de relationare si de comunicare care pot cantari deseori mai mult decat un bagaj imens de cunostinte care insa nu pot fi puse in practica tocmai din lipsa abilitatii de transpunere a acestora in contextul real.

Referitor la inteligenta persoanelor cu care interactionam adesea obisnuim sa raportam totul la nivelul IQ-ului. De altfel, pana nu demult, acesta era si singurul criteriu de apreciere ce ne garanta (sau nu) “desteptaciunea” cuiva. Ei bine, odata cu evolutia lucrurilor, cercetarile au demonstrat ca mai exista un aspect demn de luat in seama si care a fost atata vreme trecut cu vederea in mod nedrept si complet eronat. Este asadar vorba despre inteligenta emotionala (IE) care demonstreaza cumva demersurile prin care, adesea, persoane cu un IQ ce nu depaseste nivelul mediu reusesc sa aiba o ascensiune fulminanta. Cheia succesului? Capacitatile fiecaruia de relationare si de comunicare care pot cantari deseori mai mult decat un bagaj imens de cunostinte care insa nu pot fi puse in practica tocmai din lipsa abilitatii de transpunere a acestora in contextul real.

1. O prietena cu care stabilisei o iesire in oras tocmai s-a despartit de iubitul ei si nu mai poate sa ti se alature. Cum reactionezi:


a. te duci imediat la ea ca sa o imbarbatezi
b. te superi pentru ca ar fi trebuit sa-si tina promisiunea fata de tine
c. o intelegi, dar iesi cu altcineva

2. In grupul tau de prieteni esti:

a. confidenta
b. liderul
c. timida

3. Din greseala, incercand sa ii calci iubitului o camasa o arzi:

a. data viitoare sa si-o calce singur
b. ii ceri scuze ridicand din umeri
c. profiti de prima ocazie pentru a-i cumpara alta

4. Colegii spun despre tine ca ai fi:

a. extrovertita
b. echilibrata
c. introvertita

5. Ai uitat de ziua celui mai bun prieten:

a. stie ca-s uituca deci nu se va supara prea tare b. ii pun la cale o petrecere surpriza si ii spun ca “am uitat” intentionat ca sa nu stric surpriza
c. am avut multa treaba in ultima vreme asa ca ma revansez spunandu-i “la multi ani” imediat ce imi aduc aminte - mai bine mai tarziu decat niciodata!

6. Daca iubitul ajunge acasa suparat:

a. il intrebi ce s-a intamplat ascultandu-l si sfatuindu-l
b. il lasi sa se linisteasca
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.