Setari Cookie-uri

In filmul Burnt: Super Chef nu iese niciodata fum fara foc

Bradley Cooper aka Adam Jones aka Super Chef

comunicat de presa:

Chef-ul Adam Jones (Bradley Cooper) a avut totul – si a pierdut totul. Un adevarat rockstar cu 2 stele Michelin, dar si cu obiceiuri nesanatoase pe masura, fostul enfant terrible de pe scena resturantelor din Paris a facut totul altfel, de fiecare data, si nu i-a pasat niciodata decat de emotia crearii unei explozii de gusturi. Totusi, pentru a avea propria sa bucatarie si a obtine cea de-a treia stea Michelin, va avea nevoie de tot ce e mai bun de partea lui, inclusiv de frumoasa Helene (Sienna Miller). „Burnt” este o poveste remarcabila, amuzanta si emotionanta despre dragostea pentru gastronomie, iubirea dintre doi oameni si importanta de a primi o a doua sansa in viata.

Filmul „Burnt: Super Chef” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 23 octombrie 2015.

Citește și:

Cinematografie vs gastronomie


Mancarea a devenit o adevarata obsesie apartinand stilului de viata modern, decat simpla necesitate, cum era considerata acum 20 de ani. Programele TV ofera o gama variata de emisiuni cu si despre gatit, bucataria reprezinta punctul central din casa, targurile agroalimentare sunt pretutindeni, cartile despre gatit sunt noile „volume de pus pe masuta de cafea”, iar social media ii ademeneste pe oameni spre noi restaurante. Maestrii bucatari, care poarta cu mandrie denumirea de „Chef”, sunt priviti ca niste staruri rock, si se poarta in consecinta.

Regizorul John Wells a fost atras de scenariul lui Steven Knight pentru „Burnt” in parte datorita acestei noi culturi, dar si pentru ca oferea o perspectiva mai profunda asupra lumii unice a patronilor de restaurante. „Am citit scenariul si mi-a placut mult. Intotdeauna sunt atras de o scriitura buna si am fost cucerit de personajul lui Adam Jones. Este un barbat care a avut parte de mult succes in trecut, urmat apoi de un esec rasunator. El dispare, apoi reapare, hotarat sa recastige acel succes. Si descopera ca poate face acest lucru doar cu ajutorul altor oameni, realitate pentru care narcisismul si ego-ul lui nu sunt pregatite. Steve Knight a scris o poveste minunata despre un barbat care e fortat sa se maturizeze si sa invete de ce are nevoie pentru a reusi in viata, nu doar in profesia lui.”

Citește și:

Pentru a oferi credibilitate si informatii relevante, scenaristul Steven Wright a apelat la Marcus Wareing, Chef-ul britanic posesor al doua stele Michelin si prezentator al celebrului show „Master Chef” de la BBC TV. „Am fost mirat sa aflu despre cineva care scria un film despre lumea mea, astfel ca m-am intalnit cu Steven si am petrecut mult timp discutand. I-am impartasit multe povesti din culise din propria mea experienta in bucatarie, dar si a altora. Este o lume mica in care lucram, asa ca stim cu totii ce se intampla in bucatariile celorlalti.”

Bradley Cooper aka Adam Jones aka Super Chef


Bradley Cooper interpreteaza rolul principal din film – Chef-ul Adam Jones. „Adam nu este o persoana pe care sa o placi de la prima vedere. Il pui pe Bradley in acest rol si incepe sa-ti devina simpatic, dar te intrebi daca asa ar trebui. Pare a fi cineva caruia ii pasa doar de el insusi. Traiectoria acestei povesti consta in trecutul intunecat al lui Adam si parcursul lui de acum, cand se zbate sa devina un adult, in acel moment decisiv din viata cand fie devii cineva, fie urmezi o alta cale. Cu ajutorul lui Helene si al altor oameni din jurul sau, el incepe sa-si dea seama ca in viata sunt lucruri mai importante decat urmarea propriilor interese egoiste,” spune Wells.

Citește și:

„Bradley este un actor minunat, extrem de inteligent, si a inteles imediat complexitatea personajului lui Adam. A fost foarte sincer si deschis in legatura cu propriile probleme intampinate in trecut, asa ca am simtit ca va intelege prin ce trece Adam – cat de dificil este sa renunti la obsesiile tale si cat de greu este sa faci pasul urmator. Exista o complexitate extraordinara a lui Bradley, care se reflecta in personaj”, completeaza regizorul.

Wareing recunoaste ca exista termen de comparatie intre realizarea unui film si coordonarea unui restaurant cu stele Michelin. „Este aceasta obsesie de a face totul perfect, care se regaseste in ambele lumi. Rolul meu pe platourile de filmare a fost sa-mi impartasesc experienta cu ei, astfel incat actorii sa para ca stiu ce fac. Iar ei au venit in bucataria mea si au pus toate intrebarile necesare. Si au fost dispusi sa repete la nesfarsit. Bradley stie cum sa se miste in bucatarie. Nu are nicio teama si s-a adaptat intr-un mod pe care nu pot decat sa-l admir. Am apreciat respectul pe care l-a aratat lumii mele. Iar Sienna are un talent real si ar putea deveni profesionista daca s-ar hotari sa faca acest pas. Bucataria unui restaurant este ca bucataria de acasa; ataca acele ingrediente si nu-ti fie teama. Ai incredere.”

Citește și:

Regizorul John Wells a observat aceasta paralela de asemenea: „Ambele sunt medii in care se lucreaza sub presiune si care necesita perioade de pregatire. E presiunea de a face totul cum trebuie sau apar penalizari financiare enorme. Nu exista o singura persoana care face totul, toata lumea implicata trebuie sa lucreze la unison, avand incredere in ce face celalalt, sau treaba nu va fi dusa la bun sfarsit. Coregrafia de a sti unde trebuie sa fii si unde sunt ceilalti este similara cu ce se intampla pe un platou de filmare. Si exista acelasi tip de camaraderie, ca in orice loc de munca solicitant. Sunt duri unii cu altii, dar in afara muncii tin unii la ceilalti. Iar o bucatarie este un loc pe care il iubesti sau pe care il parasesti repede.”

Distributia este intregita de: Omar Sy (Michel), Daniel Brühl (Tony), Riccardo Scamarcio (Max), Matthew Rhys (Reece), Emma Thompson (Dr. Rosshilde), Uma Thurman (Simone) si Lily James (Sara).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.