Setari Cookie-uri

Patru arme de care ai nevoie pentru a te descurca in jungla urbana

Orasele sunt adevarate jungle de beton, unde pericolele ne pandesc la orice pas.

Traficul halucinant, aglomeratia, puzderia de oferte care ne pot pacali, precum si o mare paleta de optiuni cu privire la petrecerea timpului liber ne pot face sa cheltuim mai multi bani decat ne-am dori si sa uitam ca momentele de relaxare ne ajuta sa ne refacem psihic dupa o saptamana haotica.

De aceea, nu trebuie sa iesi din casa fara sa ai la tine patru arme esentiale care te vor ajuta sa te descurci intr-o jungla urbana.

1. Lipsa prejudecatilor te poate costa

Ar putea sa ti se para o idee banala, insa nu ne referim la lipsa prejudecatilor fata de ceilalti oameni, ci la cea fata de branduri si de calitatea lucrurilor. Cei mai multi dintre oameni cred ca preturile mici inseamna o calitate scazuta a produselor, conform unui studiu citat de publicatia Time. Trebuie sa stii trei lucruri esentiale. In primul rand, foarte multe dintre magazinele de cartier vand lucruri la fel de bune, insa mult mai ieftine decat cele din marile centre comerciale. In al doilea rand, nu tot ce este scump este si de calitate, iar o pereche de ghete pe care ai cheltuit 1.000 de lei s-ar putea rupe dupa doar doua luni de purtare in sezonul rece. In al treilea rand, fii sigura ca nu tot ce este ieftin este de proasta calitate. Vaneaza promotiile si bucura-te de banii pe care i-ai economisit, rasfatandu-te pe cinste in dupa-amiezele libere si in weekend.

jungla urbana

Citește și:

2. Managementul banilor

Cea de-a doua „arma” vine ca o completare la primul nostru sfat. Nu iesi niciodata in oras fara sa fii inarmata cu un bun management al banilor. Promotiile, raportul calitate/pret si studierea online a pietei inainte sa faci o achizitie, te vor ajuta sa economisesti foarte multi bani in fiecare luna. Daca doresti sa cumperi un lucru la care visezi de foarte mult timp, evita dobanzile, care ar putea deveni impovaratoare odata cu trecerea timpului. Nu este nimic complicat. Un card de credit ar putea fi solutia. Dupa cum aflam de la Banca Transilvania, cu un astfel de card poti cumpara produse in rate fara dobanda din cateva mii de magazine din intreaga tara.

bani

3. Un bun management al timpului

De cate ori ti s-a intamplat sa constati in weekend ca saptamana a trecut foarte repede, iar tu nu ai reusit sa faci nici macar jumatate din lucrurile pe care ti le-ai propus? Problema ar putea fi legata nu de volumul apasator de munca, ci de un management precar al timpului. Daca vrei sa citesti mai mult, nu astepta sa ajungi seara acasa, deoarece vei fi obosita. Citeste in metrou sau in autobuz, iar daca aglomeratia ti se pare sufocanta, descarca audio book-uri de pe site-urile de specialitate. In schimb, daca ti se pare ca nu pierzi timpul, afla ca o femeie petrece, in medie, de-a lungul vietii 136 de ore pregatindu-se sa iasa in oras, conform publicatiei britanice Mirror. O persoana obisnuita petrece 26 de ani dormind si 7 ani incercand sa adoarma, 11 ani in fata televizorului, 5 luni plangandu-se de diferite probleme, peste 38.000 de ore mancand, 46.800 de ore de curatenie in casa (in cazul femeilor!) si 5 ani navigand pe internet. Astfel, aflam ca de fiecare data cand ne plangem ca nu avem timp, riscam ca cele cinci luni de care am scris mai sus sa se inmulteasca. O buna organizare este solutia!

Citește și:

timp

4. Un ghid de weekend

Un oras mare iti ofera o gama larga de posibilitati de petrecere a timpului liber, insa de multe ori afli prea tarziu ca un anumit eveniment (concert sau festival) a avut loc deja, fara ca tu sa fi stiut la momentul potrivit. Noteaza intr-un carnetel, in ordine calendaristica, toate evenimentele despre care afli si la care ai vrea sa participi. Daca esti prietena cu tehnologia, site-ul studentesc topuniversities.com iti prezinta cel putin 15 aplicatii pentru PC, laptop sau smartphone, care te-ar putea ajuta sa nu mai uiti niciodata nimic, dar si sa-ti dezvolti un management al timpului care sa te transforme intr-un adevarat ceas elvetian. In curand vei culege roadele!

jungla urbana

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.