Setari Cookie-uri

De ce nu te simti implinita si cum sa schimbi asta!

Observam cu stupoare ca, in ciuda faptului ca avem atatea bunuri, avem atatea beneficii datorita erei in care traim, totusi suntem parca mai tristi, mai nefericiti, mai nesanatosi, mai goi pe dinauntru.

Se spune ca implinirea vine din interior. Nimic mai adevarat! Dar atunci cum se explica faptul ca majoritatea oamenilor cauta implinirea in afara lor? Oamenii traiesc pe premisa ca “voi fi fericit/implinit cand voi avea/face/obtine X, Y, Z rezultate”.

Alearga dupa tot felul de lucruri care, cred ei, ca le vor aduce implinirea. Se grabesc sa bifeze cat mai multe experiente, care, cred ei, ca ii vor face sa se simta impliniti. Isi iau case, masini, isi intemeiaza familii, lupta sa obtina un loc de munca bine platit… Iar dupa toate acestea, se trezesc intr-o zi, ca totusi, sufletul lor este gol. Ca implinirea mult visata a refuzat sa apara in viata lor. Atunci, ce e de facut? Ordinea fireasca a lucrurilor este: a fi – a face – a avea

Insa majoritatea oamenilor vor mai intai sa aiba, apoi sa faca, pentru ca mai apoi sa fie.

Citește și:

Ei vor sa aiba lucruri, bani, pentru a putea face ceea ce isi doresc, pentru ca apoi sa fie fericiti, sau impliniti. Aceasta ecuatie, nu doar ca nu le va aduce implinirea, ci dimpotriva, le va aduce mai multe frustrari. Observam cu stupoare ca, in ciuda faptului ca avem atatea bunuri, avem atatea beneficii datorita erei in care traim, totusi suntem parca mai tristi, mai nefericiti, mai nesanatosi, mai goi pe dinauntru. Cum se face ca, traim intr-o era atat de dezvoltata dpdv tehnic, industrial, avem tot ce ne dorim in jurul nostru, si totusi nu suntem fericiti?

Avem atatea bunuri si confort, si totusi sufletul ne este gol… Ce e de facut?

Cred ca fi momentul sa ne oprim si sa privim in interiorul nostru. Sa incercam sa auzim vocea inimii, care incearca sa ne spuna ceva, insa e prea mult zgomot in jur pentru a o putea auzi. Trebuie sa ne oprim din viata agitata pe care o traim, din acest carusel ametitor in care traim, si sa NE INTOARCEM LA NOI. Sa cautam in interiorul nostru. Sa invatam sa ascultam vocea aceea suava care ne spune cine suntem si care este scopul nostru in aceasta viata.

Citește și:

Daca nu te cunosti pe tine insati, nu stii cine esti, ce iti doresti in viata, ce te face fericita si implinita, risti sa traiesti viata altcuiva, numai a ta nu. Cel mai mare pericol sta in a urma sfaturile altora; al mamei, al bunicii, al profesorilor, al prietenilor. E ok sa le asculti, dar decizia trebuie intotdeauna sa iti apartina. Tu stii cel mai bine cum vrei sa iti traiesti viata si ce decizii sa iei pentru tine. Iar daca nu stii, afla! Descopera!
Unde? In interiorul tau. Cauta in sufletul tau, si vei gasi toate raspunsurile.

Din pacate, asta nu se invata la scoala. Nimeni nu te invata cum sa te cunosti pe tine, cum sa fii tu stapanul vietii tale.

Multi trec prin viata fara sa isi puna intrebari esentiale: de ce traiesc? Cine sunt? Care este scopul lor? De ce fac ceea ce fac?

Multi se resemneaza si cred ca asta este viata ,caci vad in jurul lor oameni la fel, care au aceleasi probleme si nemultumiri, dar care nu fac nimic pentu a iesi din aceasta stare. Nu cred ca se poate face nimic, si prin urmare niciodata nu incearca nimic.

Citește și:

Totusi, exista si persoane, ca mine, si probabil ca si ca tine, din moment ce citesti acest articol, care isi doresc altceva de la viata, care cauta ceva, si poate nici ei nu stiu ce, dar care nu lasa gandurile si intrebarile pe care le au sa moara, ci incearca sa le asculte si sa inteleaga ce anume vor sa le spuna si unde anume vor sa ii duca.

Asa incepe procesul de AUTOCONOASTERE, de dezvoltare personala.

Doar parcurgand acest proces, ajungi sa te simti cu adevarat implinita. Implinirea vine din faptul ca te descoperi pe tine insati, ca te cunosti din ce in ce mai bine, ca intelegi cine esti tu cu adevarat, si ce iti doresti TU de la viata. Implinirea vine din faptul ca decizi sa traiesti viata TA, sa iti urmezi visele, pasiunile si sa nu mai asculti de cei din jur care vor sa te “invete” cum trebuie sa traiesti. Implinirea vine din a te simti libera, indiferent de circumstantele in care te aflii.

Citește și:

Jean Jacques Rousseau spunea: “Omul s-a nascut liber, dar este pretutindeni inlantuit”.

Da, suntem inlantuiti… de normele sociale, de traditii, de “invataturile” primite de la familie, de asteptarile celor din jur fata de noi. Dar cel mai mult suntem inlantuiti de propria noastra minte! Confucius spunea ca: “Cel care este stapanul mintii sale, este stapanul Universului.”

Este vital sa invatam sa ne stapanim mintea… Sa intelegem cum functioneaza ea si cum o putem folosi in beneficiul nostru. Doar asa, vom reusi sa privim orice situatie din viata dintr-o perspectiva care sa ne ajute, in loc sa ne saboteze. Mintea noastra poate fi cel mai mare aliat al nostru, dar, neintelegand cum functioneaza, poate fi cel mai mare dusman al nostru. Alegand dezvoltarea personala, autocunoasterea, vom intelege CINE suntem si CUM ne putem folosi mintea pentru a nu ne mai simti niciodata nefericite sau neimplinite.

Citește și:

Despre cum exact te ajuta dezvoltarea personala sa te simti o persoana implinita, te invit sa citesti un articol de pe blogul meu.

Iar despre puterea mintii si cum ca o folosesti in beneficiul tau, te invit sa citesti acest articol.

foto interior si prima pagina: lekcej, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
6 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.