Setari Cookie-uri

Cafeaua, bautura-minune care te transforma in super-femeie. 11 motive pentru a bea o cafea in fiecare zi

Afla de ce este bine sa bei cafea in fiecare zi!

cafea

Majoritatea oamenilor incep intotdeauna o noua zi cu o ceasca de cafea. Cercetatorii s-au luptat timp de mai multe decenii pentru a demonstra avantajele si dezavantajele consumului de cafea, insa cei care considera ca o astfel de bautura are efecte pozitive incredibile tind sa castige teren in ultimii ani.

Iata 11 motive pentru care ar trebui sa bei o cafea in fiecare zi:

1. Este sursa de antioxidanti

Cafeaua contine mai multi antioxidanti decat ceaiul verde si cacao, conform unui studiu efectuat la Universitatea din Scranton, SUA. Desi fructele si legumele contin si ele antioxidanti, corpul uman ii absoarbe cu precadere din cafea.

2. Mirosul de cafea te face mai putin stresata

O echipa de cercetatori de la Universitatea Nationala din Seoul a studiat creierul sobolanilor stresati prin deprivarea de somn si a constatat ca animalele expuse la mirosul de cafea au manifestat schimbari cerebrale in zonele aflate in stransa legatura cu stresul, conform livescience.com. Mirosul de cafea te relaxeaza, mai ales in diminetile care vin dupa nopti agitate.

cafea

Citește și:

3. Cafeaua amelioreaza simptomele bolii Parkinson

Consumul de cafea ii ajuta pe bolnavii de Parkinson sa amelioreze simptomele bolii si capacitatile locomotorii, conform unui studiu realizat in 2012. „Studiile au aratat pana acum ca persoanele care consuma cafeina sunt mai putin predispuse la Parkinson, insa aceasta cercetare este prima din istorie care arata ca substanta numita cafeina ajuta la ameliorarea simptomelor pe care le experimenteaza cei care sunt deja bolnavi de Parkinson”, a declarat autorul studiului, Ronald Postuma.

4. Cafeaua este benefica pentru ficat, mai ales daca bei alcool

Un studiu publicat in 2006 si realizat pe un esantion de 122.000 de persoane cu varste peste 22 de ani a aratat ca cei care beau cel putin o cana de cafea in fiecare zi sunt cu 20% mai putin predispusi sa dezvolte ciroza la ficat, o boala legata, printre altele, de consumul excesiv de alcool, care se poate transforma in cancer, conform eurekalert.com.

Citește și:

5. Cafeaua te face mai fericita

Un studiu realizat de Institutul National de Sanatate din SUA a demonstrat ca cei care beau cel putin patru cani de cafea pe zi sunt cu 10% mai putin predispusi la depresie decat cei care nu beau niciodata cafea. Daca ti se pare, insa, prea dificil sa faci cafea la ibric in fiecare dimineata pentru ca esti somnoroasa si morocanoasa, ai putea cumpara o cafetiera. Preturile sunt foarte accesibile, dupa cum vedem la philips.ro, iar cafeaua va avea un gust delicios.

cafea

6. Cafeaua alunga gandurile suicidale

Un studiu realizat la Scoala Harvard pentru Sanatate Publica a demonstrat ca persoanele care beau intre doua si patru cani de cafea pe zi sunt cu 50% mai putin predispuse la sinucidere. Motivul: cafeaua stimuleaza producerea in organism a neurotransmitatorilor precum serotonina, dopamina si noradrenalina, aflate in legatura directa cu senzatia de fericire.

Citește și:

7. Cafeaua reduce riscul aparitiei cancerului de piele

Mai multi cercetatori din cadrul Spitalului Brigham and Women si al Scolii Medicale Harvard au studiat 112.897 barbati si femei pentru o perioada de 20 de ani si au descoperit ca femeile care beau cel putin trei cesti de cafea pe zi sunt mai putin predispuse la aparitia cancerului de piele decat femeile care nu consuma cafea, conform aacrjournals.org.

8. Cafeaua te transforma intr-o sportiva performanta

Cercetatorii si sportivii stiu ca o cana de cafea consumata inaintea antrenamentelor creste performantele sportive, mai ales in cazul sporturilor de anduranta, precum alergarea sau ciclismul. Cafeaua creste numarul si cantitatea de acizi grasi din sange, fapt ce permite muschilor sa absoarba si sa arda grasimile, pastrand rezerva de carbohidrati din organism pentru mai mult timp, conform The New York Times.

Citește și:


cafea

9. Cafeaua reduce riscul aparitiei diabetului de tip 2

Conform unui studiu al Societatii Chimice Americane, persoanele care beau cel putin patru cesti de cafea in fiecare zi sunt cu 50% mai putin predispuse la aparitia diabetului de tip 2, iar fiecare cana in plus scade riscul cu inca 7%.

10. Cafeaua te face mai inteligenta

Cafeaua ajuta creierul sa functioneze intr-un mod mult mai eficient, conform CNN, deoarece cafeina imbunatateste timpul de reactie, atentia si rationamentul logic.

11. Consumul de cafea este benefic pentru sanatatea creierului

Cercetatorii de la Universitatea South Florida si de la Universitatea din Miami au descoperit ca persoanele cu varste mai mari de 65 de ani care aveau o cantitate semnificativa de cafeina in sange au dezvoltat boala Alzheimer mai tarziu cu 2-4 ani decat cei care nu consumau cafea, conform alphagalileo.org.

Citește și:

cafea

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.