Setari Cookie-uri

9 Invataturi Feng Shui pentru indepartarea energiilor negative din casa si pentru un camin fericit

Principiile Feng Shui ajuta la indepartarea energiilor negative, aducand un sentiment de pace casei in care locuiesti. Iata cateva trucuri care te pot ajuta sa iti imbunatatesti stilul de viata si sa ai o familie fericita:

Tot ceea ce ne inconjoara este energie, care in medicina traditionala chineza si Feng Shui poarta numele de Chi. Filosofia Feng Shui ne invata sa atragem, sa directionam si sa amplificam energia Chi inauntrul caminului sau locului unde ne petrecem majoritatea timpului, in asa fel incat sa putem capta o aura de pozitivitate care sa ne imbunatateasca viata. In plus, principiile Feng Shui ajuta la indepartarea energiilor negative, aducand un sentiment de pace casei in care locuiesti. Iata cateva trucuri care te pot ajuta sa iti imbunatatesti stilul de viata si sa ai o familie fericita:

1. Fii atent/a la semnalele date de copil

Daca vrei sa iti cumperi o casa sau un apartament, ia cu tine un copil atunci cand mergeti sa il vedeti (daca nu puteti apela la serviciile unui consultant Feng Shui sau un expert in Vastu Vydia). Daca copilul plange sau este agitat, fara cauza sau alte influente exterioare, inseamna ca in acea casa exista un camp de energie negativa, iar daca este linistit si vesel, inseamna ca apartamentul sau casa prezinta o aura pozitiva, benefica.

Citește și:

2. Pozitioneaza o fantana de interior in apropierea usii principale.

Apa simbolizeaza in filosofia Feng Shui bogatia si prosperitatea, iar apa curgatoare, in special, inlatura fenomenul de stagnare energetica si ajuta la conectarea cu oportunitatile si persoanele care contribuie la bunastarea ta materiala.

3. Mentine intrarea in casa libera de obstacole.

Energia Chi intra mult mai usor inauntrul casei tale daca mentii intrarea in casa libera de “obstacole”, cum ar fi ziare vechi, ghivece sparte, jucarii uitate afara, biciclete, materiale de constructie etc. Acestea pot limita cantitatea de energie care iti patrunde in casa si, in plus, inlatura sentimentul de apasare, lipsa de energie si frustrare pe care le-ai putea simti. Acelasi lucru ar trebui sa se petreaca in holul de la intrare. O atmosfera placuta, luminoasa, fara haine imprastiate sau incaltaminte nelalocul ei, fara maruntisuri care sa aglomereze spatiul, dar cu flori naturale si un tablou frumos pe perete, reflecta dorinta noastra de deschidere in fata oportunitatilor, oamenilor si energiilor pozitive.

Citește și:

4. Asigura-te ca in casa ta se pune accent de invatare si stimulare intelectuala

Pune cartile la vedere, astfel incat sa fie in aria vizuala imediat ce ai intrat in casa. Astfel se stimuleaza procesul de invatare, lucru extrem de important, mai ales daca exista copii in familie.

5. Inlatura dezordinea

Un lucru relativ usor de facut si extrem de cunoscut. Dezordinea excesiva intr-o casa are darul de a atrage energiile negative, sau de a le mentine blocate, prin urmare, pune fiecare obiect la locul lui. In plus, scapa de lucrurile care nu iti mai sunt necesare si repara sau scapa de aparatele si instrumentele stricate (ceasuri, telefoane, electrocasnice, instrumente de scris), pentru ca acestea aduc o aura de negativitate casei tale. De asemenea, fii atent/a la scartaitul usii sau parchetului, gresia sparta, manerele sau incuietorile care nu mai functioneaza, pentru ca iti pot amplifica sentimentul de anxietate si frustrare.

Citește și:

Citeste mai multe invataturi Feng Shui

Foto interior si prima pagina: Dmitry Pistrov / Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Noiembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.