Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate despre iubire dupa Eckhart Tolle

Cand te uiti la o fiinta umana si simti o mare iubire pentru ea sau cand tu si frumusetea naturii rezonati impreuna, inchide-ti ochii cateva clipe si simte esenta acelei iubiri sau a acelei frumuseti, inseparabile de cine esti tu, de adevarata ta natura.

Eckhart Tolle ( nascut Ulrich Leonard Tolle, 16 februarie 1948, Lünen - Germania) este considerat un calauzitor spiritual modern, cu numerosi adepti in intreaga lume, inclusiv din randul celebritatilor, cum ar fi Oprah. Eckhart Tolle a trait o transformare spirituala profunda la varsta de 29 de ani, fapt care i-a schimbat radical viata. Invataturile sale transmit o idee, pe cat de simpla, pe atat de profunda: eliberarea de suferinta si pacea interioara se pot obtine prin transformarea constiintei umane in momentul prezent. In plus, Eckhart Tolle considera acceptarea ca fiind exercitiul perfect pentru atingerea starii de intregime a fiintei, acceptarea inclusiv a momentelor neplacute sau negative, pentru ca prin acceptarea lor se dobandeste suficienta pace pentru a le depasi.

alfabetul dragostei

Desi Ekhart Tolle nu este o persoana religioasa, invataturile sale se bazeaza pe conceptele religoase, atat budiste, cat si crestine, iudaice sau hinduse, insa interpretate intr-o nota personala si livrate sub forma unor mesaje simple si usor de inteles. Asa se explica si popularitatea cunoscuta de cartile sale, “Puterea prezentului. Ghid de dezvoltare spirituala”, “Linistea vorbeste”, “Un pamant nou. Trezirea constiintei umane”, “Secretul lui Milton”, “Oneness With All Life: Inspirational Selections from A New Earth” si “Guardians of Being” (inca nepublicate in limba romana). Revista “New York Times” l-a numit in 2008 pe Eckhart Tolle drept “cel mai popular scriitor spiritual din SUA”.

Citește și:

Poti comanda online cartile lui Ekhart Tolle.

ACCEPTARE

“Acceptati fiecare moment si tot ceea contine el, ca si cand ar fi alegerea voastra. Imediat, viata va incepe sa lucreze in favoarea si nu impotriva voastra. Apoi, priviti miracolul pe care il dezvaluie viata.”

COMPLETARE

“Dragostea pe care majoritatea cuplurilor o experimenteaza este bazata pe o nevoie de completare. Intotdeauna te vei indragosti de cineva care iti raspunde nevoilor ego-ului tau, pentru a inlocui o dependenta si pentru a da un nou sens vietii tale. In acest fel frica si lipsa sunt inlocuite de dragoste.”

CURGERE

“Nu puteti primi ceea ce nu oferiti. Curgerea in exterior determina si curgerea spre interior.”

DISCONFORT

“Daca nu va puteti simti impacat atunci cand sunteti singur, veti cauta o relatie pentru a va acoperi sentimentul de disconfort. Puteti fi sigur ca aceasta forma de disconfort va aparea intr-o forma sau alta in relatie si ca va veti considera probabil partenerul raspunzator pentru acest lucru.”

Citește și:

DOMINATIE

“Iubirea, bucuria si pacea nu pot inflori pana cand nu v-ati eliberat de sub dominatia mintii.”

DRAGOSTE

“Dragostea este o stare de spirit, nu o gasesti in afara ta, este mai mare decat tine. Daca intr-o relatie experimentezi atat dragostea cat si opusul, atunci traiesti o dragoste dependenta. Nu iti poti iubi partenerul, atat timp cat il ataci in minutul urmator.”

ENERGIE

“Atunci cand cineva vorbeste din starea de liniste, cuvintele poarta o transmisie de energie, o vibratie. Este ca si cum cuvintele ar fi pe planul al doilea. Cunoasterea este transmisa de energia pe care o poarta cuvintele, sau, mai degraba, de linistea din spatele cuvintelor.”

ESENTA

“Cand te uiti la o fiinta umana si simti o mare iubire pentru ea sau cand tu si frumusetea naturii rezonati impreuna, inchide-ti ochii cateva clipe si simte esenta acelei iubiri sau a acelei frumuseti, inseparabile de cine esti tu, de adevarata ta natura. Forma externa este o reflexie temporara a ceea ce esti in interior, in esenta ta. Acesta este motivul pentru care iubirea si frumusetea nu te vor parasi niciodata, desi alte forme exterioare o vor face.”

Citește și:

    Vizionare placuta


    Kudika
    17 Decembrie 2015
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.