Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate de iubire dupa Hellen Keller

Niciun efort pe care il depunem pentru a obtine ceva frumos nu este pierdut. Ceea ce caut, nu este in afara, ci este in mine.

Hellen Keller (27.06.1880, Tuscumbia, Alabama – 01.06.1968, Easton, Connecticut) a fost o scriitoare nord-americana nevazatoare si cu deficiente de auz. In urma unui episod de boala din copilaria mica, s-ar fi parut ca destinul ei e pecetluit: un copil surd, mut si orb. Insa Hellen Keller a trait 88 de ani, a scris 12 carti, a calatorit in 39 de tari tinand discursuri motivationale si a avut ca admiratori nume celebre, precum Franklin D. Roosevelt sau Alexander Graham Bell.

Factorul decisiv care i-a schimbat destinul a fost Anne Sullivan, o tanara profesoara specializata in instruirea copiilor cu deficiente de auz si de vaz, care i-a stat aproape aproape jumatate de secol si care a ajutat-o sa absolve magna cum laude Colegiul Radcliff, devenind astfel prima femeie cu deficiente de auz si de vaz care a obtinut aceasta distinctie.

Citește și:

“Povestea vietii mele”, “Invatatoarea si prietena mea Anne Sullivan” sau “Religia mea” sunt cateva dintre cele mai cunoscute carti ale sale care ilustreaza perfect viziunea sa, conform careia indiferent de dificultati, depinde de noi insine sa reusim sa ne implinim visurile.

AMINTIRE

“Atata timp cat amintirea unor prieteni iubiti traieste in inima mea, voi continua sa afirm ca viata este buna.”

AVANT

“Nu poti accepta sa te tarasti, cand simti chemarea inaltimii.”

BINE

“Daca ceea ce vedeti in fata nu e bine, incercati sa priviti in sus. Intotdeauna e bine.”

CARACTER

“Caracterul nu se poate dezvolta usor si in liniste. Numai trecand prin incercari dificile si suferinte, sufletul se intareste, viziunea se limpezeste, ambitia capata inspiratie si succesul este atins.”

Citește și:

CUNOASTERE

“Cunoasterea este fericire, fiindca doar prin cunoasterea cuprinzatoare si profunda esti in stare sa deosebesti adevarul de minciuna, lucrurile marete de cele de factura joasa.”

FERICIRE

“Multi oameni au o idee gresita despre ce inseamna fericirea adevarata. Nu o obtii prin satisfacerea poftelor personale, ci prin fidelitatea aratata unui scop demn de pretuire.”

IMAGINATIE

“Cea mai frumoasa lume este intotdeauna accesibila prin imaginatie.”

INCITANT

“Viata este o treaba incitanta, mai ales daca o traiesti pentru altii.”

INDEPENDENTA

“Niciodata sa nu-ti apleci capul. Tine-l sus. Priveste lumea direct in ochi.”

LIMITE

“Sunt doar un om, dar sunt cineva; nu pot face totul, dar pot face ceva; nu voi refuza sa fac acel lucru pe care pot sa-l fac.”

Citește și:

    Vizionare placuta


    Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.