Setari Cookie-uri

5 ritualuri de relaxare pe care le poti face in fiecare zi

Fa-ti mai mult timp pentru tine!

Indiferent cat e de incarcat programul tau, pentru a-ti asigura nivelul optim de energie, trebuie sa iti rezervi in ficare zi cateva minute pe care sa ti le dedici exclusiv tie. Ritmul in care traiesti poate face ca aceste minute pretioase sa para un vis indepartat insa ele sunt mai pretioase decat crezi. De ele poate depinde atat buna functionare a organismului tau, precum si echilibrul interior.

Pentru a atinge starea ideala de relaxare nu ai nevoie neaparat de excursii costisitoare sau drumuri la spa, desi trebuie sa recunoastem, din cand in cand si acestea sunt binevenite. Astazi iti propunem 5 ritualuri simple de relaxare care iti vor imbunatati starea de spirit sau iti pot oferi o perspectiva noua, mai pozitiva, asupra vietii. Fiecare dintre aceste ritualuri este menit sa te rasfete asa cum meriti si sa te ajute sa fii mai productiva, mai pozitiva, cu siguranta mai relaxata si mereu gata de actiune!

Citește și:

1. Rezerva-ti 15 minute in fiecare zi pentru a face miscare.

Pare destul de complicat sa iti rezervi in fiecare zi timp pentru a merge la sala insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa ignori complet beneficiile activitatii fizice. 15 minute de activitate fizica in fiecare zi pot fi primul pas catre dezvoltarea unui astfel de obicei sanatos cu numeroase efecte benefice asupra starii de spirit. Nu ai nevoie nici de echipamente complicate, nici de indicatii specifice pentru a te relaxa prin intermediul miscarii. In intimitatea caminului, poti face cateva exercitii de aerobic menite sa iti creasca rata cardiaca si care sa asigure o buna oxigenare a tesuturilor musculare.

Foto ayakovlevcom/ Shutterstock

De asemenea, iti poti concepe propria serie de pozitii de yoga pentru imbunatatirea flexibilitatii si care vor contribui la corectarea posturii gresite a coloanei vertebrale. Daca niciuna dintre aceste sugestii nu iti este pe plac, iti poti concepe propriul playlist si sa dansezi in voie timp de 15 minute pe melodiile tale preferate. Vei simti imediat un val proaspat de energie datoria endorfinelor eliberate si vei fi relaxata pe tot parcursul zilei.

Citește și:

2. Mediteaza

Poti imbina tehnicile de meditatie cu pozitiile de yoga intr-o combinatie care este sinonima cu relaxarea. Nu trebuie sa fii specialista in aceasta disciplina ci doar sa te relaxezi pe ritmul respiratiei tale, sa iti golesti mintea de orice gand si sa fii foarte atenta la reactiile corpului tau. Concentreaza-te pe fiecare zona musculara in parte si imagineaza-ti un val de lumina calda care te invaluie de fiecare data cand inspiri.


3. Ofera-ti in fiecare zi cate un rasfat culinar.

Retetele complicate cer cu siguranta mult timp de care nu dispui intotdeauna. Tocmai de aceea, te invitam sa te delectezi in fiecare zi cu o portie de MAGGI Fidelicios. Se prepara incredibil de rapid si iti va oferi momentul de relaxare de care ai nevoie in fiecare zi. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi aroma ta preferata si te vei bucura in doar 5 minute de o masa consistenta, satioasa si delicioasa. Poti opta pentru MAGGi Fidelicios cu gust de pui sau de pui picant, gust de vita si, daca inclini catre placerile vegetariene, pentru MAGGI Fidelicios cu gust de legume sau de ciuperci. Toarna apa fierbinte pentru continutul din pachet si lasa-te rasfatata de aromele bogate!

Citește și:

4. Ofera-ti in fiecare zi un mic rasfat in cada.

La finalul unei zile obositoare, o baie fierbinte va deveni rapid micul tau truc de relaxare pentru care il poti transforma intr-un ritual spa chiar la tine acasa. Adauga in apa sare sau uleiuri de baie si da-ti voie, macar timp de 15 minute in fiecare zi sa te bucuri de liniste. O baie fierbinte cu spuma va ajuta la eliminarea mai rapida a toxinelor din piele si iti va oferi un moment pretios doar pentru tine.

5. Gaseste frumusetea in fiecare zi.

Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sau auzi sau fara sa citesti ceva frumos, spunea candva Goethe si cu siguranta trebuie sa ii dam dreptate. Gaseste frumusetea din jurul tau in fiecare zi pentru a-ti gasi, in acelasi timp, armonia interioara. Zambeste-ti in oglinda, admira razele soarelui sau jocul norilor pe cer, asculta in fiecare zi o melodie noua, care sa te faca sa vibrezi sau citeste o poezie. Gestul cautarii frumusetii iti va intra in reflex si te va ajuta sa incepi sau sa inchei fiecare zi intr-o nota pozitiva.

Citește și:

foto prima pagina Alena Ozerova/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.