Setari Cookie-uri

Stiinta din spatele unui zambet perfect. 5 sfaturi ca sa-ti mentii dintii albi si sanatosi pe termen lung

Cum sa ai o dantura impecabila pe termen lung!

dinti impecabili

Stii vorba aia: „cand zambeste, se lumineaza camera“? Ei bine, un studiu recent tocmai a dovedit ca are un sambure de adevar in ea. Potrivit cercetatorilor, dintii sanatosi fac oamenii sa para mult mai atractivi. Cu cateva gesturi simple, poti sa te asiguri ca ai o dantura impecabila pe termen lung.

Fii foarte atenta la igiena zilnica

Respecta indicatiile medicului stomatolog, pentru ca nu sunt vorbe in vant. Pentru inceput, spala-te pe dinti in fiecare dimineata si seara, fara exceptii. Aloca-ti un minut in plus si pentru folosirea unei ate dentare - doar asa vei putea indeparta resturile de mancare din zonele in care periatul obisnuit nu ajunge. Daca sari peste aceasta etapa, in timp risti sa suferi de gingivita - o afectiune care afecteaza gingiile si, in acelasi timp, felul in care arata dintii tai.

Investeste intr-un dus bucal

Daca esti genul de persoana care nu se intelege nicidecum cu ata dentara, insa ai probleme cu depunerile de piatra, dusul bucal este cea mai buna solutie. Potrivit studiilor efectuate de specialistii in domeniu, dusul bucal reduce sangerarile si gingivita intr-o masura mai mare decat ata dentara. In plus, curatarea dintilor este mult mai delicata. Cum se foloseste mai exact? Dusul bucal este un irigator care genereaza apa cu presiune si se foloseste inainte de periajul obisnuit, pentru a indeparta resturile alimentare si a perminte intrarea principiilor active din pasta de dinti si apa de gura in spatiile obturate. Pe scurt, umpli recipientul cu apa, iti setezi intesitatea jetului de apa, apoi cureti, pe rand, fiecare dinte in parte.

Citește și:

Mergi la medicul stomatolog de doua ori pe an

Aceasta masura este menita sa-ti monitorizeze sanatatea dintilor, dar si sa rezolve, din timp, problemele care pot aparea. Bineinteles, daca masurile de igiena pe care le iei zi de zi nu sunt suficiente pentru rezultatele la care visezi, exista profesionisti care te pot ajuta. Stomatologia estetica are, in ziua de azi, rezultate absolut spectaculoase. Iar masurile care te pot ajuta sunt multe si pleaca de la curatarea profesionala a danturii, la chiuretajul subgingival, la albirea profesionala sau fatetarea danturii. Iar astazi, clinicile stomatologice au o abordari din cele mai noi si un personal foarte bine-pregatit, asa cum vedem si pe clinica Ivory, astfel incat sa mergi cu drag la doctor si sa nu amani problemele danturii tale.

Evita bauturile care iti pateaza dintii

Cum iti dai seama care sunt acestea? E foarte simplu. Daca sunt niste bauturi care iti pateaza tricoul de bumbac alb, cu siguranta isi vor lasa amprenta si asupra dintilor. Vorbim, bineinteles, de vinul rosu, cafeaua, sucurile carbogazoase inchise la culoare si anumite sucuri din fructe. Nu iti spunem sa renunti definitiv la ele, doar sa ai grija la cat de des le consumi.

Citește și:

Renunta la fumat

Multi oameni nu-si dau seama cat de nociv este fumatul pentru dantura. Potrivit dentalhealth.org, dintii si gingiile sunt primele care au de suferit de pe urma acestui viciu. Tigarile iti ingalbenesc dintii intr-un timp foarte scurt, din cauza nicotinei, iar fumul de tigara poate cauza probleme gingivale, din cauza faptului ca ingreuneaza vindecarea infectiilor. Iar niste gingii bolnave duc, in timp, la caderea dintilor. Mai mult de atat, fumatul este si una din principalele cauze ale cancerului bucal, boala care duce, in fiecare an la moartea a mii de oameni.

dantura impecabila

Clateste-ti dintii dupa ce mananci

Stim, e aproape imposibil sa te speli pe dinti dupa fiecare masa. Mai ales daca esti la scoala, la birou sau pur si simplu pe drumuri. Avem insa o solutie care sigur ti se va parea accesibila: fugi la baie si clateste-ti gura cu apa imediat dupa ce mananci. Astfel, vei evita sa lasi resturile de mancare prea mult timp intre dinti si vei evita depunerea petelor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.