Setari Cookie-uri

Oaspetii primaverii. Semnificatia florilor de primavara

Afla ce semnificatie au florile de primavara!

Temperaturile incep sa creasca, ziua s-a marit, in aer se simte o dezmortire si un parfum anume: miroase a primavara! Desi calendarul nu minte niciodata, semnele cele mai evidente vin din natura: iata cei mai iubiti oaspeti florali ai primaverii si semnificatiile cele mai cunoscute ale acestora.

Ce semnificatie au florile pe care le primesti primavara

Ghiocelul

Una dintre primele flori care apar primavara, cand inca mai persista stratul de zapada. Delicatul ghiocel ajunge pana la maximum 10 cm si este des intalnit in aranjamente florale micute, buchetele sau in cosulete impletite. Din punct de vedere al semnificatiei, ghiocelul simbolizeaza puritate, speranta si renastere. In traditia noastra, se spune ca Soarele lua, in fiecare an, infatisarea unei fete tinere, atunci cand isi facea aparitia vremea calda, dupa trecerea Iernii. Intr-un an, insa, Iarna a refuzat sa plece si a luat tanara fata ostatica. Curand, un Erou si-a facut aparitia, care a reusit sa elibereze fata, dupa o lupta incrancenata cu Iarna, din care insa s-a ales cu rani serioase. In timp ce Soarele rasarea, in sfarsit, tanarul Erou s-a prabusit la pamant, iar din sangele care a stropit pamantul au rasarit gingasii ghiocei. Pana in ziua de astazi, ghiocelul simbolizeaza renasterea si este considerat oaspetele primaverii.

Citește și:

semnificatia florilor Foto: klagyivik, Shutterstock

Brandusa (Crocus)

Brandusa (Crocus) apare primavara devreme, imediat dupa ghiocei, iar florile sale delicate, alungite si intens colorate inveselesc orice peisaj sau aranjament floral. Cu nuante variind de la violet la alb sau galben, brandusele simbolizeaza veselie, tinerete si optimism si innobileaza peisajul saracacios, o data cu topirea zapezii.

Zambila

Un alt oaspete al primaverii este zambila. Originara din bazinul mediteranean, Iran si Turkmenistan, in zilele noastre este intens cultivata in Tarile de Jos. Fiecare floare are un parfum puternic si particular, in functie de culoarea inflorescentei, lucru bine cunoscut in industria parfumurilor. Doar cateva flori au puterea de a improspata aerul unei incaperi. Bulbul (otravitor) contine acid oxalic, care este atat de puternic incat poate indeparta chiar si rugina. Sucul plantei, extrem de lipicios, a fost folosit pe post de adeziv multe secole la rand. In general, zambilele simbolizeaza fidelitate, credinta, stabilitate. Florile albe inseamna ''ma rog pentru tine'', florile albastre simbolizeaza sinceritate, zambilele mov semnifica dor, cele galbene ilustreaza gelozia, iar cele albe sau roz simbolizeaza un spirit ludic si copilaros.

Citește și:

Alege sa oferi flori de primavara din aceasta florarie online

Lalea

Aceasta floare populara si extrem de indragita simbolizeaza perfectiunea iubirii. Daca un baiat ofera lalele unei fete, atunci se stie ca are intentii serioase. In functie de culoare, simbolizeaza lucruri diferite: rosu inseamna romantism, galben semnifica prietenie, optimism si afectiune, lalelele albe transmit apreciere sau solicita iertarea, iar lalelele pestrite, in mai multe culori, simbolizeaza frumusetea ochilor destinatarei. Laleaua este floarea-simbol a Tarilor de Jos, fiind cultivata pe campuri intregi, incarcate de pitoresc.

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.