Setari Cookie-uri

Leonardo DiCaprio: filme de exceptie care l-au transformat in unul dintre cei mai buni actori

O colectie speciala a celor mai bune filme cu Leonardo DiCaprio, in care acesta are roluri de senzatie ce ii confirma talentul uluitor.

Leonardo DiCaprio este fara doar si poate unul dintre cei mai buni actori de la Hollywood si unul care este capabil sa joace orice rol intr-un mod cu totul desavarsit. Cu fiecare film aparut a impresionat opinia publica din ce in ce mai mult si a demonstrat ca este un actor genial. Leonardo DiCaprio a evoluat extrem de mult de la primele sale roluri in seriale precum Santa Barbara, pana la filmul The Revenant, cel care i-a adus mult ravnita statueta Oscar si care l-a transformat in unul din cei mai iubiti actori si unul pentru care s-a bucurat o lume intreaga cand a castigat.

Leonardo DiCaprio in filme extraordinare pe care trebuie sa le vezi

1. What’s Eating Gilbert Grape



O drama emotionanta care prezinta incercarile prin care un tanar este nevoit sa treaca pentru a-si ajuta familia si in acelasi timp pentru a-si face un viitor. Gilbert Grape, interpretat de talentatul Johnny Depp, este un tanar care locuieste cu familia, avand in grija sa doua surori, un frate cu probleme psihice (Leonardo DiCaprio) si o mama deformata de obezitate. DiCaprio face un rol de exceptie, jucandu-l pe tanarul si dificilul Arnie care avea obsesia de a se catara in copaci sau turnuri imense de unde nu mai stia sa coboare. Dincolo de ticurile fizice specifice unei persoane inapoiate mintal, DiCaprio reuseste o interpretare personala deosebita, copilareasca dar totodata amuzanta, facandu-te sa indragesti din tot sufletul acest personaj. Filmul i-a adus lui Leonardo DiCaprio prima nominalizare la Oscar la varsta de 19 ani.

Citește și:

2. The Beach



Filmul este o adaptare a cunoscutului roman scris de Alex Garland care il are in centrul actiunii pe tanarul american Richard care porneste intr-o expeditie in Asia, in cautarea unei aventuri extraordinare. Lucrurile iau o intorsura neobisnuita atunci cand Richard il cunoaste Daffy Duck, un personaj misterios care ii ofera o mapa a unui loc din Thailanda, considerat un adevarat paradis, apoi se sinucide. Ajuns aici, acesta descopera un loc utopic insa cat se poate de real, o insula idilica ce pare sa iti implineasca toate dorintele si sa-ti aduca fericirea. Pe cat de minunat este acel loc, pe atat este de periculos, iar Richard si prietenii sai vor descoperi ca nimic nu este ceea ce pare, iar insula ascunde niste secrete teribile.

3. The Aviator



O drama biografica spectaculoasa regizata de Martin Scorsese, care il are in prim plan pe geniul excentric Howard Hughes (interpretat de Leonardo DiCaprio). O personalitate absolut remarcanta, un tanar bogat mostenitor al unei averi impresionante, producator de filme, detinator de companii aeriene si un playboy fermecator care a trait povesti de dragoste cu unele dintre cele mai frumoase femei de la Hollywood. Cu riscul de a-si pierde mintile, Hughes decide sa schimbe conceptul de aviatie realizand un film epic despre Hell’s Angels, o lupta aeriana din primul razboi mondial. Pentru a reusi tot ce si-a propus este nevoit sa lupte cu proprii demoni, cu obsesia pentru perfectiune, cu un guvern corupt si cu neicrederea oamenilor din jurul sau. Filmul i-a adus lui Leonardo DiCaprio o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal.

Citește și:

4. Catch Me If You Can



Leonardo DiCaprio si Tom Hanks sunt absolut savurosi in acest film amuzant si plin de suspans in acelasi timp. Frank Abagnale (interpretat de Leonardo DiCaprio) este un tanar care pare sa aiba tot ce-si doreste fara prea mult efort, dar care in secret se foloseste de un talent nu tocmai legal, fiind un maestru al inselaciunilor si un excelent falsificator. Frank reuseste sa castige milioane de dolari cu ajutorul unor cecuri false. Carl Hanratty (Tom Hanks), este agentul FBI a carui misiune in viata devine capturarea lui Abagnale. Chiar daca acestia sunt angrenati intr-un joc de-a soarecele si pisica din care doar unul poate iesi castigator, cei doi vor ajunge sa dezvolte un respect si o admiratie aparte unul fata de celalalt.

5. Blood Diamond



Unul dintre cele mai bune filme cu Leonardo DiCaprio, “Diamantul sangeriu” prezinta o poveste impresionanata care te tine cu sufletul la gura si te face parte din actiune cu fiecare scena. Leonardo DiCaprio este Danny Archer, un contrabandist de diamante sud-african, cu o experienta creata pe un fundal militar, care isi doreste o cale de scapare dintr-o tara distrusa de un razboi civil. Solomon Vandy (Djimon Hounsou) este un pescar African al carui sat este jefuit si distrus de o banda de rebeli. Acesta este rapit si fortat sa munceasca intr-un lagar unde gaseste cel mai mare diamant pe care l-a vazut cineva vreodata, pe care il ascunde. Dupa ce destinul ii aduce impreuna, cei doi vor porni in misiunea periculoasa de a gasi diamantul roz, fiecare avand propriile motive. Interpretarea de exceptie a lui Leonardo DiCaprio i-a adus actorului o alta nominalizare la Oscar.

Citește și:

6. Gangs of New York



Unul dintre acele filme memorabile in care Leonardo DiCaprio are un rol de exceptie, spune povestea nasterii orasului New York si istoria luptelor crancene intre bandele stradale din acele vremuri. Revoltele care aveau sa devina celebre in istoria Americii, isi au originea in conflictele dintre colonistii anglo-saxoni (bastinasii) si imigrantii irlandezi veniti in acea zona pentru un trai mai bun. Actiunea il are in centru pe Amsterdam Vallon (Leonardo DiCaprio) care se reintoarce in New York pentru a se razbuna pe ucigasul tatalui sau, Bill Macelarul (Daniel Day-Lewis).

7. The Departed



Unul dintre cele mai interesante filme ale lui Leonardo DiCaprio, regizat tot de Martin Scorsese, care l-a ales pe acesta al doilea actor al sau preferat, dupa Robert DeNiro. Un film care are ca tema lupta apriga dintre politie si gangsteri si spune povestea a doi tineri care ajung sa fie niste impostori. Unul devine politist si merge sub acoperire in cercurile mafiei conduse de puternicul Frank Costello (Jack Nicholson), iar celalalt devine gangster si se infiltreaza in politie, transformandu-se in unul dintre cei mai buni politisti din intregul department. Atunci cand cele doua tabere vor realiza ca o “cartita” s-a infiltrat printre ei razboiul se va transforma intr-o lupta periculoasa pe viata si pe moarte.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.