Setari Cookie-uri

10 filme extraordinare inspirate din fapte reale

O lista exceptionala cu filme care au reusit sa prezinte unele dintre cele mai tulburatoare si premiate povesti adevarate din lume.

Filmele reprezinta de cele mai multe ori una dintre cele mai frumoase modalitati de a te relaxa, de a lua o pauza de la viata reala si de a patrunde intr-o lume diferita si noua. Cu toate acestea, un film extraordinar nu are intotdeauna nevoie de o actiune bazata doar pe o fantezie, uneori a spune adevarul poate fi mult mai interesant si ajungem sa fim cum totul fermecati de un film bun bazat pe o intamplare reala. Viata poate fi complexa si interesanta, iar filmele din lista noastra au prezentat povesti adevarate si impresionante care au captivat publicul din intreaga lumea.

Cele mai frumoase filme inspirate din realitate

1. Schindler’s List



Lista lui Schindler este o capodopera cinematografica regizata de Steven Spielberg, care descrie intr-un mod absolut socant, profund si epic cosmarul Holocaustului. Filmul spune povestea impresionanta si adevarata a lui Oskar Schindler din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Acesta si-a transformat fabrica intr-un refugiu, transformandu-se dintr-un om de afaceri corupt in salvatorul a peste o mie de evrei. Rolul lui Schindler este interpretat de genialul Liam Neeson, filmul primind si un premiu Oscar pentru regie.

Citește și:

2. J. Edgar



Un film biografic impresionant despre viata controversatului director al Biroului Federal de Investigatii (FBI), J. Edgar Hoover, interpretat de Leonardo DiCaprio. Actiunea filmului este realizata in mare parte din flashback-uri, Hoover cerand ca un scriitor, cunoscut drept Agentul Smith (Ed Westwick) sa fie lasat la el, in ultimii ani de viata pentru a-i povesti despre originile FBI-ului. El spunand ca vrea sa clarifice diferenta dintre un ticalos si un erou si a face cunoscuta tuturor povestea.

3. The Pianist

O alta capodopera castigatoare a 3 premii Oscar, in regia lui Polanski, Pianistul spune povestea adevarata a unui pianist polonez genial, care din pricina originii sale evreiesti este fortat sa duca o viata de fugar, in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Drama personajului si suferintele de neimaginat la care erau supusi oamenii dezvaluie o poveste coplesitoare despre realitatea cruda din acea vreme. Szpilmann este jucat de Adrien Brody, intr-o interpretare de exceptie, care i-a adus Oscarul pentru cel mai bun actor.

Citește și:

4. The Social Network



Reteaua de socializare este un film biografic regizat de David Fincher care prezinta modul in care a fost fondat site-ul Facebook, una dintre cele mai populare retele de socializare de pe Glob. La originea acestei senzatii care a revolutionat internetul a stat o idee nascocita intr-o camera de camin in mintea studentilor Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin si Sean Parker, care s-au transformat in mai putin de 6 ani in miliardari.

5. Public Enemies

O drama biografica despre ultimii ani din viata unuia dintre cei mai cunoscuti spargatori de banci din America, John Dilinger interpretat de carismaticul Johnny Depp. Declarat de catre FBI ca fiind „Inamicul Public Nr. 1”, filmul spune povestea unuia dintre cei mai interesanti raufacatori din America. Evenimentele din film se desfasoara in perioada Marii Recesiuni si prezinta modul in care agentul FBI Melvin Purvis a fost nevoit sa recurga la cele mai inovative metode din acea perioada pentru a-l prinde pe Dilinger.

Citește și:

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.