Setari Cookie-uri

Ingredientul secret. Cum iti transformi casa intr-un spatiu zen

Si tu iti poti transforma casa intr-un spatiu zen, daca stii care este ingredientul secret si cum poti profita de el pana in cele mai mici detalii.

iluminat

Iluminatul este foarte important in crearea designului de interior, deoarece sporeste aspectul estetic si poate genera o stare de spirit zen pentru cei care se lasa purtati de valul frumusetii.

Corpurile de iluminat creeaza un mediu sigur si confortabil in propria ta locuinta si pot veni la pachet cu un plus de stil in designul interior. Lumina este elementul principal care confera camerei un aspect deosebit si o transforma intr-o combinatie perfecta de functionalitate si stil.

In afara de rolul functional pe care il are iluminatul inteligent, acesta ajuta si la crearea unui spatiu vizual dinamic, dar si la senzatia de spatiu intr-o incapere care ar trece, altfel, drept una de dimensiuni reduse. Modul in care sursele de lumina sunt amplasate, culorile predominante din camera si elementele de mobilier creeaza, de altfel, un tot unitar care poate transforma o incapere banala intr-un spatiu de vis, conform sfgate.com.

Lumina poate construi sau poate distruge ambianta placuta din interiorul locuintei tale. Totul depinde, insa, de tine.

Citește și:

Cat de important este, de fapt, iluminatul interior

In mod evident, orice casa are nevoie de lumina si, cu foarte putine exceptii in secolul XXI, orice casa este dotata cu surse interioare de lumina.

Iluminatul inteligent subliniaza, insa, toate elementele componente ale designului interior, de la mobila la parchet, pana la finisaje si la textura diferitelor obiecte din camera.

Sursele de lumina pot transforma intreaga casa intr-un spatiu zen, ca in povesti. Exista foarte multe stiluri de iluminat interior pe care le-ai putea imbratisa, insa este de ajuns sa ne uitam cateva secunde la astfel de proiecte fascinante pentru a vedea cum o simpla incapere se poate transforma in mod fascinant.

iluminare locuinta

Cum iti poti transforma locuinta

Pentru a transforma calitatea iluminatului din locuinta ta, intreaba-te, in primul rand, unde au loc cele mai multe dintre activitatile tale, conform dummies.com. In plus, nu uita ca variatia intensitatii luminii este foarte importanta. Spre exemplu, daca iti place sa petreci foarte mult timp in bucatarie, vei avea nevoie de o lumina mai puternica si directionata spre locurile-cheie, precum aragazul, chiuveta, blatul si masa. Cu toate acestea, daca bucataria este locul preferat al musafirilor tai atunci cand organizezi un mic party, lumina poate fi mai difuza, deoarece creeaza senzatia de intimitate si stimuleaza conversatia.

Exista, astfel, trei modalitati prin care iti poti transforma casa intr-un spatiu fascinant si primitor:

1. Lumina ambientala

Lumina ambientala poate deschide vizual spatiul interior si poate sublinia stralucirea camerelor. Cu ajutorul variatoarelor poti spori sau diminua intensitatea luminii ambientale pentru a crea un aspect dinamic sau unul intim, noteaza site-ul singaporerenovations.com.

2. Lumina de accent

Lumina de accent scoate in evidenta caracteristicile arhitecturale sau de design interior ale locuintei, cum ar fi textura peretilor sau anumite obiecte din incapere. Spoturile cu halogen si veiozele de masa pot fi folosite intr-un astfel de scop. De asemenea, poti directiona o sursa de lumina catre un tablou sau catre o alta opera de arta pe care doresti sa o subliniezi. Aceasta se va transforma, de altfel, in punctul vizual central al incaperii.

3. Lumina de lucru

Lumina de lucru este foarte importanta, mai ales daca muncesti de acasa sau petreci timp seara facand anumite lucruri specifice. Poti atarna de tavan, deasupra mesei din bucatarie, o mica lustra care sa lumineze suprafata acesteia. Poti amplasa, langa fotoliul din living, o veioza reglabila cu picior lung, pentru a proiecta lumina pe paginile cartii atunci cand citesti. O lampa de birou este si ea esentiala din motive evidente, iar aceste accesorii de iluminat creeaza o atmosfera atat functionala, cat si foarte primitoare si pasnica.

Citește și:

lumina

Foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
5 Mai 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.