Setari Cookie-uri

8 argumente care te vor convinge sa mergi mai des cu bicicleta

Iata ce beneficii importante poate avea mersul pe bicicleta!

mersul pe bicicleta

Vedem tot mai des persoane care au renuntat la masina in favoarea bicicletei cand vine vorba despre drumul pana la serviciu. Numarul celor care aleg transportul pe doua roti este in crestere, iar daca inca nu ai o bicicleta, avem o lista de argumente care te vor convinge, cu siguranta.

1. Este o activitatea sanatoasa

Unul dintre cele mai mari pericole pentru sanatatea persoanelor care locuiesc in tarile dezvoltate este sedentarismul. Acesta poate provoca o multime de afectiuni, atat la nivelul coloanei vertebrale, cat si al articulatiilor si al inimii.

Cativa cercetatori de la Universitatea din Utrecht (Olanda) au publicat un studiu care arata ca pedalatul creste speranta de viata. Oamenii care folosesc bicicleta des vor trai in medie cu sase luni mai mult.

bicicleta

2. Mersul pe bicicleta este economic

Daca alegi sa folosesti bicicleta in locul masinii personale, vei observa diferenta in buzunar. Vorbim atat despre o economie substantiala la carburant, dar si despre costuri mai mici pentru intretinere. Inlocuirea unor piese auto este mult mai scumpa decat a celor de la bicicleta. Un exemplu concludent il vedem pe acest site unde gasim piese de calitate superioara, dar la un pret rezonabil.

Defectarea bicicletei nu va presupune prea multe inconveniente, comandarea unor piese noi se poate face oricand, deoarece nu va fi vorba de sume mari, iar reparatiile nu dureaza foarte mult in general.

Citește și:

3. Iti vei mentine trupul suplu

Cati biciclisti supraponderali ai vazut? Suntem siguri ca numarul lor este extrem de mic, aproape inexistent, deoarece pedalatul va face ca tesutul adipos sa se topeasca. Corpul tau va deveni suplu si tonifiat, fara sa fie nevoie sa tii o dieta draconica, ce presupune infometare.

Acest argument este unul care le va convinge, cu siguranta, pe multe femei. Daca te numeri printre persoanele carora nu le place sa mearga la sala de fitness, bicicleta te poate ajuta sa-ti mentii silueta si sa dai jos kilogramele in plus. Acest lucru este demonstrat si de un studiu efectuat de Universitatea de Est din Anglia in colaborare cu un centru care studiaza alimentatia si efectele exercitiilor fizice asupra sanatii.

bicicleta mica

4. Vei vedea o multime de locuri pe care altfel nu le-ai fi descoperit

Bicicleta iti da ocazia sa te aventurezi la drumuri in afara orasului si sa vezi o multime de locuri noi, pe care nu le-ai fi vizitat in mod normal. Daca iei bicicleta intr-o sambata sau duminica vei descoperi ca orasul tau este inconjurat de paduri superbe, lacuri sau diverse lacase de cult, despre care nu stiai sau pe care le-ai ocolit inainte.

Citește și:

5. Este un mijloc de transport prietenos cu mediul

Stim cu totii ca masinile sunt extrem de poluante, mai ales cele cu motor diesel. Bicicleta, in schimb, este un mijloc de transport care nu afecteaza cu nimic mediul inconjurator. Desi poti parcurge kilometri intregi cu ea, nu emana gaze toxice, precum automobilele.

Daca te preocupa viitorul planetei, dar si calitatea aerului din orasul in care locuiesti, bicicleta este in mod evident cea mai buna alegere pe care ai putea-o face pentru drumul pana la birou.

mersul cu bicicleta

6. Te va ajuta sa-ti faci prieteni noi

Biciclistii reprezinta o comunitate foarte unita. De cand vine primavara si pana la primii fulgi de nea, ei organizeaza o multime de evenimente pentru cei carora le place sa pedaleze. Acestea sunt ocazii sa cunosti o multime de persoane noi si interesante si sa-ti faci prieteni.

Printre evenimentele organizate de biciclisti pentru biciclisti se numara - ziua in care fetele merg pe bicicleta in fusta, excursii in afara orasului, diverse petreceri, chiar si festivaluri pentru pasionatii de ciclism.

Citește și:

7. Mersul pe bicicleta te va ajuta sa scapi de stres

Am vorbit despre numeroasele avantaje fizice pe care le ofera pedalatul, insa adevarul este ca el te ajuta si din punct de vedere mental. Este stiut deja faptul ca activitatea fizica contribuie la secretia de endorfine, supranumite si moleculele fericirii, insa bicicleta vine la pachet si cu alte beneficii.

„Pedalatul este unul dintre cele mai eficiente tratamente impotriva stresului si in multe cazuri s-a demonstrat ca are aceleasi efecte precum medicamentele”, este de parere Neil Shah, fondatorul Societatii de Management al Stresului.

bicicleta

8. Traficul si parcarea nu vor mai fi o problema

Traficul din orasele mari la orele de varf provoaca zilnic intarzieri de zeci de minute. In schimb, daca alegi bicicleta nu vei mai sta la cozi interminabile si iti vei putea calcula si organiza mai bine timpul. Parcarea nu va mai fi nici ea o problema, iti poti lasa bicicleta in unul dintre numeroasele rasteluri amplasate in orase sau, daca iesi la o terasa o poti tine chiar langa tine la masa.

Tu ai o bicicleta? Cat de des o folosesti? Scrie-ne in sectiunea de comentarii de mai jos!

Sursa foto: Shutterstock, creativecommons.org

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.