Setari Cookie-uri

10 motive surprinzatoare pentru care fiecare femeie ar trebui sa bea zilnic un pahar de vin

Fiecare femeie ar trebui sa bea in fiecare zi un pahar de vin.

vin rosu

Putem spune, fara teama de a gresi, ca vinul rosu este cea mai sanatoasa bautura alcoolica, desi nici vinul alb nu se afla cu mult in spatele acestuia pe scara beneficiilor pentru sanatate.

Vinul rosu este foarte bogat in substante nutritive, precum si in resveratrol, si are mult mai multe efecte pozitive asupra organismului decat ti-ai fi imaginat, conform firstforwomen.com.

Cu toate acestea, toate cele 10 efecte pozitive pe care le are asupra organismului fiecarei femei se pot manifesta cu doua conditii:

1. Sa fie consumat cu moderatie;

2. Sa fie un vin de foarte buna calitate. Desi vinurile de buna calitate sunt percepute ca fiind foarte scumpe, avem o veste buna: aceste vinuri moldovenesti au preturi foarte accesibile pe piata romaneasca si sunt apreciate peste tot in lume, inclusiv la curtea regala a Marii Britanii. Calitatea nu trebuie intotdeauna sa coste o avere.

Iata care sunt beneficiile pentru sanatate ale acestei licori magice care te vor convinge sa bei zilnic un pahar de vin:

Citește și:

1. Vinul rosu scade cantitatea de zahar din sange

Femeile care beau unul sau doua pahare de vin in fiecare zi sunt cu 40% mai putin predispuse sa se imbolnaveasca de diabet de tip 2, conform unui studiu desfasurat pe o perioada de 10 ani de catre Harvard Medical School, citat de health.com. In plus, vinul reduce rezistenta la insulina in cazul pacientilor diabetici, iar cei care beau un pahar de vin la cina au o cantitate mai mica de zahar in sange decat ceilalti.

2. Vinul rosu te ajuta sa dormi mai bine

Conform unui studiu israelian, persoanele care beau un pahar de vin zilnic dorm mult mai bine decat cele care nu beau vin.

3. Te ajuta sa-ti mentii silueta

Cercetatorii de la Universitatea din Florida, SUA, au descoperit ca o substanta pe care vinul rosu o contine ajuta la arderea grasimilor in cazul persoanelor supraponderale. Acidul elagic incetineste cresterea celulelor adipoase deja existente si impiedica formarea altor celule adipoase noi.

Citește și:

vin rosu beneficii

4. Racesti mai rar

Mai multi cercetatori spanioli au studiat 5.000 de persoane si au descoperit ca cele care beau vin sunt cu 40% mai putin predispuse sa raceasca decat celelalte.

5. Vinul alunga depresia

Dupa ce au studiat 6.000 de persoane, aceiasi cercetatori spanioli au aratat ca bautorii de vin sunt mult mai putin predispusi la depresie decat ceilalti. Acest lucru este valabil atat in cazul persoanelor care beau un pahar de vin zilnic, cat si in cazul celor care beau doua pahare de vin pe saptamana.

6. Vinul rosu impiedica pierderile de memorie

Mai multi cercetatori au demonstrat ca persoanele care consuma vin rosu sunt mai putin predispuse sa sufere de pierderi de memorie decat celelalte, conform independent.co.uk. Acelasi efect a fost demonstrat si de cercetatorii din cadrul Loyola University Medical Center din Chicago, SUA, care au aratat ca persoanele care consuma vin rosu cu moderatie sunt cu 23% mai putin predispuse la dementa decat persoanele care nu beau vin.

Citește și:

7. Ajuta la prevenirea cariilor

Vinul rosu are proprietati antibacteriene si ajuta la prevenirea cariilor.

vin rosu beneficii

8. Previne anumite tipuri de cancer

Vinul rosu ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer. Dupa cum au demonstrat cercetatorii Universitatii din Seattle, SUA, barbatii care beau intre patru si sapte pahare de vin pe saptamana sunt de doua ori mai putin predispusi sa se imbolnaveasca de cancer la prostata. Totodata, un grup de cercetatori britanici a aratat si faptul ca resveratrolul din vin scade cu 50% riscul de aparitie a cancerului de colon, atat la barbati, cat si la femei.

9. Scade riscul producerii accidentelor vasculare si a infarctului

Multe studii au demonstrat, de-a lungul anilor, ca persoanele care consuma vin rosu au o cantitate mai mare de „colesterol bun” in sange, care protejeaza inima. Totodata, vinul rosul face sangele mai subtire, fapt ce reduce riscul producerii unor atacuri cerebrale.

Citește și:

10. Vei trai mai mult

Cercetatorii de la Universitatea Harvard au descoperit ca resveratrolul din vin ajuta la reaparitia celulelor care ne apara de boli si care tind sa fie din ce in ce mai putine pe masura ce imbatranim. In plus, atunci cand cercetatorii au studiat efectele resveratrolului asupra cobailor, ei au descoperit ca soarecii aveau o rezistenta si o speranta de viata de doua ori mai mari decat cobaii carora nu li s-a administrat resveratrol.

vin rosu

Vizionare placuta


Kudika
10 Mai 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.