Setari Cookie-uri

Gentlemanul bate muschii: Calitatile unui domn adevarat

In zilele noastre poate fi greu sa gasesti un barbat cu calitati de cavaler, dar nu imposibil.

Cliseele spun ca un domn adevarat isi saruta sotia de buna dimineata, ii duce micul dejun la pat cand este bolnava si ii aduce flori fara motiv, saruta mana femeilor si le tine portiera masinii. Poate veti fi surprinse sa aflati ca nu numai asta inseamna. Din moment ce timpurile se mai schimba modul in care percepem perfectiunea evolueaza, desi cei 7 ani de acasa raman inca acolo si cladesc fundatia viitorului barbat.

gentleman Foto: g-stockstudio, Shutterstock

Calitatile unui barbat adevarat

1. Un domn adevarat isi aloca foarte bine resurse precum intelepciunea si timpul. Niciodata nu lasa o activitate neterminata si mereu ii ajuta pe cei ce au nevoie de el.

2. Are o gandire pozitiva despre lume. Lasa gandurile negative deoparte si vede doar partea plina a paharului. Isi mentine curata imaginea si este deschis la sugestii.

3. Toata viata invata. Constientizeaza ca niciodata nu e prea tarziu pentru a invata ceva nou si nu se crede superior.

4. Se poarta civilizat cu lumea din jur. Nu trebuie sa fie prietenul cel mai bun al tuturor, dar stie care sunt limitele bunului simt si sta mereu in parametrii politetii. Demonstreza in tot ceea ce face ca este competent, respectuos si se abtine de la certuri si cuvinte urate. Are valori morale bune si chiar daca difera fata de ale altora le apreciaza si pe acelea. Printre calitatile lui se numara si rabdarea. Asadar daca o femeie este convinsa ca trebuie sa treaca cel putin de a treia intalnire pentru a intra in patul cuiva un domn adevarat nu va insista aiurea, pentru a o face sa se simta prost ci va respecta decizia si, de asemenea, daca partenera va dori sa topaie prin asternuturi din prima seara nu o va judeca.

5. Are maniere impecabile si stie ce este acceptabil si ce nu. Cand cunoaste pentru prima oara pe cineva nu va face remarci ce pot stanjeni persoana respectiva, ba din contra, daca este o femeie va gasi ceva pentru care sa o complimenteze si la masa ii va aseza mereu scaunul dupa care ii va deschide portiera la taxi. Este capabil sa fie profesionist in orice situatie si se adapteaza cu usurinta oricarui loc de munca iar in relatiile sociale este apreciat pentru cum vorbeste, cum se poarta si mai ales pentru ca stie sa tina un secret. Este un diplomat bun si face fata in orice cultura si cu oameni din toate paturile sociale.

6. Un domn adevarat are o etica profesionala de la care nu se abate orice ar fi. Se mandreste cu reusitele sale, dar nu este laudaros si isi da toata silinta pentru ca lucrurile sa iasa cum trebuie. Este de incredere, loial si lumea il vorbeste de bine.

7. Prin postura si limbajul corpului se arata a fi un domn increzator in sine si emana incredere prin toti porii.

8. Nu in ultimul rand un domn este bine imbracat. Nu trebuie sa aiba chiar cele mai scumpe haine, pentru ca nu brandul il face pe om insa de cele mai multe ori se aplica zicala „haina il face pe om”. Daca are mereu haine curate, calcate, care sa nu fie rupte sau patate inseamna ca stie cum sa se prezinte in societate si are un minim simt al modei. Stie astfel sa se imbrace adecvat fiecarei situatii, ceea ce il va ajuta sa isi atinga telurile. Intelege ca felul in care se prezinta este cartea lui de vizita.

9. Vorbeste frumos, este elevat, dar stie si sa asculte fara sa intrerupa. Realizeaza astfel o legatura profunda cu interlocutorul sau. Iar cand vine vorba de a-si declara dragostea nu face serenade asurzitoare, care sa deranjeze toti vecinii si nici nu canta pe strada prin ploaie, este insa foarte realist si daca este calcat totusi prea mult in picioare si ii se umple paharul este posibil sa scape cateva cuvinte de duh, pentru ca la urma urmei este si el om.

10. Un domn adevarat se tine mereu de cuvant, injura extrem de rar si doar intre patru pereti, pentru ca este sub demnitatea lui si intotdeauna va vorbi doar din experienta proprie, nu va pleca urechea la barfe sau zvonuri.

Citește și:

Foto prima pagina: Nejron Photo, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
24 Mai 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.