Setari Cookie-uri

Parerea lui Radu: Ele si timpul lor

E timpul lor, al femeilor. Si de aceea ne plangem de el. Femeile au ajuns la timp si de atunci timpul nu mai ajunge

Un text de Radu Buzaianu

Sunt cateva certitudini intre un barbat si o femeie, sub care traim in viata. Sa va spun una. Dureaza mult sa fii femeie. E dintre putinele lucruri certe la care ajungi ca barbat. Femeile se privesc doar din interior spre oglinda. Noi, barbatii, vedem un pic mai in ansamblu. Privim femeile in timp.

Privim femeile, in timp ce moda se schimba. Dulapurile sunt tot mai pline, hainele potrivite sunt tot mai putine. Timpul hainelor e scurt. Femeile se probeaza mult si poarta putin. Cei care n-au privit o femeie machindu-se, ei sunt singurii care-ti pot spune ca timpul nu poate fi oprit. E un tip de precizie in care culorile sunt asezate pe obraji, credeti-ma cand va spun, si timpul sta in loc atunci. Cu cat timpul a trecut mai mult peste obraz, cu atat se propteste mai tare in moment. Si apoi, cu cat te grabesti mai tare, cu atat pantofii ei sunt mai greu de sortat. Nu neaparat ca viata-i scurta, dar sunt si multi pantofi de purtat.

Nu doar ca timpul nu e de ajuns, dar sunt si multe femei de inteles. Intotdeauna e o chestiune de timp. “Acorda-mi timp”, o stim cu totii. Sunt cateva certitudini intre un barbat si o femeie, sub care traim in viata. Am ajuns la cea de-a doua. Teama cea mai importanta a noastra este sa nu intre timpul pe mana femeilor. Nu pentru ca n-ar stii ce e de facut cu el, ci tocmai de aceea. Pentru ca stiu. Si nu doar asta, dar stiu sa ne aseze si pe noi in timp. “E timpul sa”, de aici incepe sfarsitul. Si trebuie sa recunostem. Noi stim sa pierdem timpul. E ce facem cel mai bine. E ce vrem sa facem. Si tocmai de aceea ajungem la cea de-a treia certitudine. Si cea mai importanta.

Citește și:

Nu de pierdutul timpului ne temem de fapt. Ci de pierdutul mintii. Ratiunea opereaza cu timp si spatiu. Asta ne invata fizica. Spatiul l-am pierdut de mult. Femeile il detin, iertati-ma ca va anunt. E primul lucru pe care-l fac cand se ia decizia ca-i timpul sa-l imparti. Spatiul e primul pe care-l pierdem. De aceea tinem la timp. La cele 90 de minute ale unui meci de fotbal. Acela este timpul nostru. La asta am fost redusi. Va spun, ca de la om la om, ma ingrijoreaza discret senzatia ca a venit timpul lor.

Germania e condusa de-o femeie, America se pregateste si ea. Credeti-ma pe cuvant, si Romania e la fel. Tot de-o femeie e condusa. Uitati-va bine la stiri. E timpul lor, al femeilor. Si de aceea ne plangem de el. Femeile au ajuns la timp si de atunci timpul nu mai ajunge.

Foto prima pagina: Sergey Nivens, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.