Setari Cookie-uri

Advertorial 4 sfaturi pentru a avea un copil disciplinat prin sport si joaca!

Cred ca disciplina la copii e adesea inteleasa gresit.

Un articol scris de Lixandru Viorel, Antrenor de Jiu-Jitsu

De cele mai multe ori, e asociata cu ceea ce se intampla dupa ce un copil a avut un comportament rau. In realitate, lucrurile ar trebui sa fie exact invers. Afla cum ii putem disciplina pe cei mici in mod pozitiv, prin sport si distractie.

Un sport organizat

A-ti inscrie copilul la lectii de karate, fotbal, inot, jiu-jitsu e un mod grozav de a-l invata despre disciplina in sensul bun al cuvantului. Orice sport organizat, cu antrenor si coechipieri, il face sa inteleaga ca disciplina in seamna de fapt rabdare, perseverenta si, in final, reusite. Il invata sa-si urmareasca obiectivele si ii aduce satisfactii si bucurie.

O atitudine pozitiva

Copiii isi doresc mereu sa incerce lucruri si e important sa le incurajam curiozitatile. In sport, cei mai multi vor sa invete tactici sau tehnici noi, fara a le stapani foarte bine pe cele deja dobandite. Nerabdarea de a trece mai departe ii poate face nedisciplinati. Ca procesul sa se desfasoare corect, ii incurajez pe cei mici sa se dedice asimilarii lucrurilor deja experimentate, dar ii ajut sa isi aloce timp si pentru noi descoperiri. Asta pentru ca disciplina se obtine doar printr-un echilibru pozitiv. Un alt aspect benefic al incurajarilor este faptul ca, atata timp cat sunt constante si sustinute, il vor ajuta pe copil sa simta recunostinta pentru realizarile lui, ceea ce contribuie, pe langa miscare, la o stare psihica de bine.

O lectie de viata

Cu cat copilul experimenteaza mai mult, cu atat va invata mai mult. Sportul este o lectie de viata, fiindca presupune atat folosirea corpului, cat si a mintii pentru a gasi un echilibru in situatiile competitive, individuale sau de colaborare fara a pierde din vedere obiectivele pe care le are de atins. Prin sport, copilul isi dezvolta un sistem de judecata asupra propriului efort, solutii si rezultate care functioneaza ca reper pentru disciplina. Iar acest mecanism poate fi aplicat mai tarziu in viata, in diferite situatii.

Joaca disciplinata

Tabara NERF este locul ideal unde copilul tau poate invata sa fie disciplinat, prin distractie. Programul de jocuri, explorari in aer liber, lucrul in echipa cu copii apropiati ca varsta si interese il vor ajuta sa descopere, sa invete si sa actioneze responsabil fata de sine si camarazii sai. In plus, o inscriere in Tabara NERF ii va oferi ocazia sa fie perseverent atat cu distractia, cat si cu lectiile de viata pe care le poate asimila, prin miscare.

Pentru a-ti inscrie copilul in Tabara NERF, cumpara-i un blaster NERF pe care este afisat abtibildul de campanie. Pastreaza bonul fiscal, inscrie codul pe www.tabaranerf.ro si acumuleaza minimum 200 de puncte. Poti castiga un loc dublu pentru copilul tau si un prieten de-al lui in Tabara NERF, plus 500 de premii instant: blastere si echipamente NERF.

Afla mai multe pe www.tabaranerf.ro


Kudika
31 Mai 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.